Orta kesim diye bir şey kalmaz o zaman.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orta kesim diye bir şey kalmaz o zaman.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
BİREYSEL DÖVİZ ALIMLARINDA BSMV'NİN BİNDE 1'DEN BİNDE 2'YE ÇIKARILMASI PLANLANIYOR-HABERTÜRK TV/RTRS
Moody's raporunda mudilerin Dövize sınırlı erişimi gibi aşırı politika tedbirlerinin gerçekleştiği bir senaryo ihtimalinin arttığına dikkat çekmişti.
İstanbul seçimleri çok büyük farkla kaybedildi. Güvenoyu alınamadı. Doların olması gereken değer belli. Yer kalmadı bırakacaksın çıkacağı kadar çıkacak.
Erken seçim yapılarak, yeni kurulacak partilerle devam.
Her hükümet illaki ekonomide her yolu tüketmek istiyor. Sonuna kadar direnmek istiyor. Bundan önceki yönetimler de son noktaya kadar direndiler.
%56 dolarize olmuş bir halk var. Bunun çözülmesi için artışın olması gerekiyor. Adam almış doları 10 ay önce maliyeti 8,8 TL'leri geçmiş. Bu adam bozmaz dolarını, bekler.
Bir de döviz alım vergilerini artırır, insanları ürkütürsen o dolarlar bankadan çekilir kasalara konur. İçinden çıkılmaz bir hal olur. Bankacılık sistemini sarsarsın.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Forumdaşlar birinci seviye sermaye kontrolü önlemlerinin sonadımlarına yaklaşıyor olabiliriz.
%0.2 döviz alış vergisini 1. seviye sermaye kontrollerinin son aşaması olarak nitelendirebiliriz.
Bu oranın üzerindeki ayarlamalar ve ek tedbirler artık 2. seviye sermaye kontrollerine geçtiğimizi teyid edecek.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu dolar ne sikinti bi olay bu ulke nasi bi ulke. Dolar cikinca sikinti dusunce sikinti. Huzur kalmadi insanlarda. Amerikalilara imreniyor insan. Dolar orda hep 1 dolar. Dolar kac olmus diye her sabah bakmiyosun. Huzur var millette
daha önce de belirtmiştim, ters dolarizasyon 7/7,5 gibi seviyelerden ancak başlar.. sonuçta dth ların yüklü bir kısmı hanehalkı..bu adamlar trader değil ki, düşünce daha düşükten almak için satsın ya da yükselişte kar realizasyonuna geçsin..
öte yandan, hükümetin dth ya da döviz işlemlerine getirdiği ve getireceği kısıtlamalar bank-run riskini de artıracaktır. şu aşamada her yol çıkmaz sokak yani..
dövizi suni baskılayarak bu işin çözülemeyeceğini artık sağır sultan biliyor..
sığ piyasada birkaç akbaba fonla iş tutup piyasanın dengeleriyle oynayarak bu işin nereye kadar gideceğini hep birlikte göreceğiz..
ytd..
Yani demek istedigim para birimimiz borsada spekulatif hisse gibi. Hop asagi hop yukari. Ve biz bu para ile hayatlarimizi idare etmeye calisiyoruz. Ne bicim is bu
1987-88 yıllarında vasıfsız bir memur [yani ben] 250 dolar civarında maaş alıyordu şimdi çalışıyor olsaydım 4 000 lira alıyor olurdum bu durumda ya maaşlar 1 500 liraya düşmeli yada dolar 15 -- 16 civarında olmalı,,, emekli olarakta şuan itibariyle 2 400 lira maaş alıyorum halbuki geçmiş yıllarda emekli çalışana çok yakın bir maaş alıyordu demem o ki bu iktidar emekli memurun anasını ,ikmiştir, ve hala bunlara oy veren emekli memur sayısı % 50 dir,
oluşan formasyon şimdilik bu.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Yer İmleri