Originally Posted by
diproyal
Gedikte %17 tacirlerde %62 var. Bu iþlerde önce sabit getiri mi yoksa deðiþken mi konusunda karar verip ardýndan fon seçmek lazým diye düþünüyorum.

Originally Posted by
Novartis
Gedik ve Tacirler deðiþken fonlar, hisse senedi sepette var. Ama deðiþken ve üst limitleri var. Örneðin GPG dünden itibaren hisseleri azaltýp sigortalayarak düþüþten dolayý etkilenme seviyesini neredeyse sýfýrlamýþ durumda.GPG’de BIST’in yönü ile korelasyonu sýfýra yakýn düzeye indirler. Bir süre fiyatlama reflekslerini haber akýþýný izleme ve net yani sigorta edilmemiþ hisse senedi aðýrlýðýný buna göre belirleme eðilimindeler.
Bir kaç gün sonra baktýn hýzlý bir yükseliþ trendi baþladý, hemen onlarda fonda deðiþiklik yapýp refleks hareketler yapýyorlar.
GPG'nin dünden itibaren hisseleri azaltýp sigortalayarak düþüþten dolayý etkilenme seviyesini neredeyse sýfýrlamýþ olduðunu nerede görüyorsunuz? Ben oranlara tefastan ve kap.gov.tr adresinden baktým.
GPG’de BIST’in yönü ile korelasyonu sýfýra yakýn ise aralarýnda iliþki yok demek.
Burada da istatistiklerde, sahte bir iliþki veya sahte korelasyon, iki veya daha fazla olayýn veya deðiþkenin iliþkilendirildiði ancak nedensel olarak iliþkili olmadýðý, ya tesadüf veya belirli bir üçüncü, görünmeyen faktörün varlýðýndan dolayý matematiksel bir iliþki (spurious correlation) olduðunu gösterir.
Bana deðiþik bir bilgi gibi geldi. Dediðiniz gibi ise endeksin %17'si Bistten etkilenmiyor ise neyden etkileniyor onu öðrenmek gerek...
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri