Sayfa 715/981 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 5,713 - 5,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

1. https://www.google.com/amp/s/www.haa...ions-1.7499741

S400 lerin neden alindigina ve olasi sonuclarina dair bir yazi

2.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    2 trol düşüyor hemen üşüşüyorsunuz biraz nezaket biraz sevgi hoş görü durum bu kadar vahim olmasa pazar pazar buraya düşmezlerdi demekki sıkıntı büyük geliyor emekci trol günü kutlu olsun
    Aynen valla durduk yerde beklenti içine girdim

3.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz

http://www.mahfiegilmez.com/2016/07/...ek-biz-de.html

Eskidir, okumayan var ise okumasını tavsiye ederim.
    Güzel bir yazıdır.
    Alttaki yorumlar da iyidir.
    Hem yeraltı zenginlikleri hem silahlarla ilgili anlaşmalar var.Ancak bu anlaşma madelerinin Lozan'la ilgisi yok.Hangi tarihte başladığını veya Cumhuriyet tarihi boyunca ne gibi değişikliklere uğradığını bilmiyorum,ama var.En basit veya bilinir örnek denizaltı sayımızın kısıtlanması,gidip 100 tane denizaltı yüzdüremiyoruz,bunun yerine bu anlaşmaları bozmak zorunda kalırsak diye montaja hazır denizaltılar depoluyorduk.Bakır ve kömür madenlerinde bir kısıtlama yok,kömür madenlerine rahatça abanabiliyoruz,geçmiş dönem bakır işçiliği yaygındı.Bir ihtimal,öyledir demiyorum ama her seçilen başbakanın ABD ziyareti yapmasının bununla ilgisi olabilir. Eğer bu anlaşmalar varsa,hedef şaşırtıp Lozana bağlamaları gayet doğal,bir sebebi Cumhuriyet dönemiyle sorun yaşamaları,o döneme çamur atmak, o dönemden beri süregeliyorsa da kendi desteklediği lideri böyle yaptırımlara boyun eğiyor gibi göstermemek. Güncel halini bilen fazla kimse yoktur,Lozan'la da ilgisi yoktur, bu yüzden 2023 de biteceği de doğru olmayabilir

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    S-400’leri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarına konuşlandırılması fikri ilginç geldi bana. KKTC sonuçta NATO üyesi değil. Menzil açısından da sorun yok.
    Bu bir ortayol olabilir mi?
    Ateşe benzin dökmek olur

Uluslararası antlaşmalar meclisin onayından geçmek zorunda bu nedenle gizli olamaz. Ne kadar çok seviyoruz gizli gizemli işleri

6. Kendi soydaşı ülkelerle yoldaşlık yapmayıp da ABD işbirlikçisi olan hainler KKTC'de de var Ukrayna ve Tayvan'da da var ;

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin, Tayvan meselesinden dolayı yine karşı karşıya geldi. ABD'nin Tayvan'a 2,2 milyar dolar değerinde silah satışını onaylamasının ardından Çin ordusu, ülkenin "güneydoğu kıyısında" hava ve deniz tatbikatı düzenledi.
    https://tr.euronews.com/2019/07/14/c...sin-f-35-s-400
    Son düzenleme : METEPOSTA; 15-07-2019 saat: 07:12.

7. Eski günleri analım......

RAUF DENKTAŞA YAPILAN BÜYÜK AYIP
    https://odatv.com/rauf-denktasa-yapi...307111200.html

Bir numara bitmiştir.!.
    Dakika- 4:07 https://www.youtube.com/watch?v=SV0A-glcgV0

8. Benim merak ettigim bir konu var...

Su anda Hukumet yuksek TL swap silahi ile yurt disindaki piyasalarda yabancilarin TL uzerindeki spekulativ islemlerini tamamen engelleme imkanina sahipmi ?

Eger boyle bir durum soz konusu ise o zaman bundan boyle doviz kurlari ancak hukumetin belirledigi seviyeler ve bantlar araliginda hareket edecek anlamina gelmektedir.

Cunku devlet her halu karda ic piyasayi kontrol altina alma imkanlarina sahip oldugu icin kimse ic piyasalarda kolay kolay spekulativ islemler yapma imkanlarina sahip degildir.

Doviz mevduat hesaplari zaten zirvelerde. Disarda dovize girecek pek fazla bir parada kalmadi sayilir....kamu/Ozel Doviz borclarida disarda alinan yeni kredilerle cevrilmektedir simdilik.....cari acikda diblerde.

Ekonomik kriz dersek, diblerde oldugumuzu dusunuyorum....ic siyasette tansiyon su an dusuk ve secime yaklasik daha 4 yillik bir sure var.

Uluslarlar iliskilerimizdec tansiyon muhtemelen biraz daha yukselecektir...AB ve ABD den gelebilecek ekonomik ambargolarin sinirli ve orta siddette olacagi bekleniyor....Piyasalar bunu az cok fiyatlamis durumdalar.

Su anda ekonomik krizde diplerde oldugumuzu dusunsekte 2019 da V seklinde bir cikisin olmayacagi yavas ve hafif bir surec ile iyilesme sinyallerinin gorulecegi ama 2020 de belirgin bir sekilde kriz ortamindan uzaklasacagimiz beklentisi olabilecek ihtimaller arasinda sansi en yuksek olandir.

Dolayisiyla bu kosullari hesaba kattigimizda doviz kurlarinda cok yuksek bir beklentiye girmek bana cok makul gelmiyor.
    Fakat burasi Turkiye...Gelecegi en sinsi dusmanlari tarafindan bile ongorulemez bir ulkedir.....Bizi bin bir beladan kurtaran hep bu ongorulemez belirsizliktir....

Ama yinede mantik ve bilgi ile hareket etmek en iyi yoldur.

Sayfa 715/981 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •