Sn abartin...
Yazınız şöyle bitmekte:
"Dolayisiyla bu kosullari hesaba kattigimizda doviz kurlarinda cok yuksek bir beklentiye girmek bana cok makul gelmiyor."
Tamam diyorum yarın dolarları satmak faize geçmek lazım. Hem de faizler inmeden en kısa zamanda ve de en uzun vadeyle...
Ama sonra birden değişmekte analiz ve öneriniz:
"Fakat burasi Turkiye...Gelecegi en sinsi dusmanlari tarafindan bile ongorulemez bir ulkedir.....Bizi bin bir beladan kurtaran hep bu ongorulemez belirsizliktir...."
Şimdi ben ne yapayım sn abartin...
Bir kez daha siz söyleyin?
Ne yapayım...
Brüksel'de bugün düzenlenecek olan Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısının gündeminde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri var. Türkiye'nin bölgedeki doğal gaz arama faaliyetlerini "yasa dışı" olarak nitelendiren AB Türkiye'ye karşı cezai önlemler almayı planlıyor. Türkiye'ye karşı uygulanması planlanan yaptırımlar arasında Havacılık Anlaşması'yla ilgili yürütülen müzakerelerin askıya alınması, AB yardımlarının kısılması ve Avrupa Yatırım Bankası üzerinden verilen kredilerin sınırlandırılması bulunuyor.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre AB, planladığı yaptırımlarla Ankara üzerinde baskı oluşturarak Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında doğal gaz arama faaliyetlerine son vermesini amaçlıyor. Ancak Türkiye, sondaj faaliyetlerinde bulunduğu bölgenin kıta sahanlığına ait olduğunu savunarak Doğu Akdeniz'de hak iddia ediyor.
PPK'daki faiz kararı oy çokluğuyla mı alınıyor acaba? Yani diğer üyelerin yarıya yakını zaten yüksek oranlı bir indirim istiyordu da sırf Çetinkaya yüzünden mi alınamıyordu karar? Bir tek o karşı çıkıyorsa, zaten diğer üyelerin oylarıyla karar alınamaz mıydı? Yok eğer başka karşı çıkan üyeler vardıysa onlar niye görevden alınmadı?
Aklıma bu sorular geldi. 25 Temmuz gerçekten çok büyük bilinmezlik.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri