Sn abartin...
Yazýnýz þöyle bitmekte:
"Dolayisiyla bu kosullari hesaba kattigimizda doviz kurlarinda cok yuksek bir beklentiye girmek bana cok makul gelmiyor."
Tamam diyorum yarýn dolarlarý satmak faize geçmek lazým. Hem de faizler inmeden en kýsa zamanda ve de en uzun vadeyle...
Ama sonra birden deðiþmekte analiz ve öneriniz:
"Fakat burasi Turkiye...Gelecegi en sinsi dusmanlari tarafindan bile ongorulemez bir ulkedir.....Bizi bin bir beladan kurtaran hep bu ongorulemez belirsizliktir...."
Þimdi ben ne yapayým sn abartin...
Bir kez daha siz söyleyin?
Ne yapayým...
Brüksel'de bugün düzenlenecek olan Avrupa Birliði (AB) dýþiþleri bakanlarý toplantýsýnýn gündeminde Türkiye'nin Doðu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri var. Türkiye'nin bölgedeki doðal gaz arama faaliyetlerini "yasa dýþý" olarak nitelendiren AB Türkiye'ye karþý cezai önlemler almayý planlýyor. Türkiye'ye karþý uygulanmasý planlanan yaptýrýmlar arasýnda Havacýlýk Anlaþmasý'yla ilgili yürütülen müzakerelerin askýya alýnmasý, AB yardýmlarýnýn kýsýlmasý ve Avrupa Yatýrým Bankasý üzerinden verilen kredilerin sýnýrlandýrýlmasý bulunuyor.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre AB, planladýðý yaptýrýmlarla Ankara üzerinde baský oluþturarak Türkiye'nin Kýbrýs açýklarýnda doðal gaz arama faaliyetlerine son vermesini amaçlýyor. Ancak Türkiye, sondaj faaliyetlerinde bulunduðu bölgenin kýta sahanlýðýna ait olduðunu savunarak Doðu Akdeniz'de hak iddia ediyor.
PPK'daki faiz kararý oy çokluðuyla mý alýnýyor acaba? Yani diðer üyelerin yarýya yakýný zaten yüksek oranlý bir indirim istiyordu da sýrf Çetinkaya yüzünden mi alýnamýyordu karar? Bir tek o karþý çýkýyorsa, zaten diðer üyelerin oylarýyla karar alýnamaz mýydý? Yok eðer baþka karþý çýkan üyeler vardýysa onlar niye görevden alýnmadý?
Aklýma bu sorular geldi. 25 Temmuz gerçekten çok büyük bilinmezlik.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri