Bunun 2015 de filmini de yaptılar. İzlemiştim. Oldukça güzel bir filmdi.
İsmi "The big short" Başrolde Christian Bale oynuyor.
http://www.imdb.com/title/tt1596363/
Bunun 2015 de filmini de yaptılar. İzlemiştim. Oldukça güzel bir filmdi.
İsmi "The big short" Başrolde Christian Bale oynuyor.
http://www.imdb.com/title/tt1596363/
2016 yıllının başında bende belgeselini izledim önceki yorumda aklıma gelmedi nette araştırdım:adam ısrarcı piyasa koşullarına bakıyor
eski oluşumlara ve grafiklere bakıyor belgesele göre 3-4 milyar dolarlık AÇIĞA satıyor önce
devamında önce parasını aldığı yatırımcılar çıkmak istiyor çünkü paranın %40-50 si gidiyor .adam açık pozisyonları kapatmıyor ısrarla ve
kriz bir anda patlıyor Televizyonlarda gördük bizde bizdeki ünlüler evlerini satıp amerikadan 2 tan e villa alıyor haberleri vardı###
berlgesele göre işin sonunda yatırımcılarına kazandırdığı para dışında kendisine
kalacak tutar yaklaşık 1 milyar dolar
ve bunu cebinde 5 kuruş olmadan kazanıyor.
anlatmak istediğim piyasa yapıcılar şuan piyasayı zorluyor ve ALICI arıyor yapılan haberler olsun
dergilerin gazetelerin pazarlamaları olsun şuan SON tango kısmındayız resmen ateşli bir dans var ortada
piyasayı buralara çekenler bir %10 sert yapıp aynı 2013 gibi veya 2007 ve daha eskileri gibi mutlaka son bir yükseltme yapacaktır
elde mal var mı diye sorsanız dandik dundik bir kaç hisse dışında hiç bir şey yok
eldeki nakit ve REferandum öncesi aldığım krediler ile beklemedeyim##
sabırla beklemek gerekli bunu yapabilmek için ise sağlam bir irade ve psikoloji gerekli BORSA=psikoloji#####
####televizyonu açıyorsunuz söylenenler BOrsamız %34 primli deniliyor bunun anlamını araştırdım benim grafiklerimde paylaştığım gibi her düşüş önce %33-34 olmuş bazen ekranlar da 34 lor falan görüyorum işaret mi ulan bu diye soruyorum kendime ###
kısa zamanda %34 düşürecekler demek ki mesaj veriyorlar televizyon üzerinden birbirlerine###
bakın altta tekrar paylaşıyorum ekran görüntülerini koskoca DEUTSCHE bank bizim ISCTR den daha ucuz ###
diğerlerini siz karşılaştırın ###
şimdi aldığınız her 1 LOT ile mal çıkma peşinde değillerse her tahtada her kademeye 1 LOT alım yazın bakın %10 düşük fiyata kadar bakın nasıl %10 düşüyor her alıcıya veriyoralr ###piyasa testi deniliyor bunlara aynı şekilde üstte %10 yükseğe kadar her kademeye 1 lot satış yazın süreli emir ile her gün kalsın bakın piyasa hangi yönü seçiyor alıcılara mı verecek satıcıların kini mi alacak ##########
teknik analiz hiç bir zaman yanılmaz mohikan ı suçlamayın yok sattım gitti yok daha kazanacaktım diye
gözü kör yatırımcı olsanız ve hiç satmasanız sonra çok kazanmak için bekleseniz ve hiç kazanmayı bırakın ZARAR ile kapatsanız daha mı iyi kaybettiğiniz zaman da yanında tatlı olur###
arkanıza yaslanın bu ortamda günde %0,5 kar ile cebe atsanız her işlemi ayda 20 günden ne yapar?
aylık %10 net kar yapmaz mı?
yıllıkta devam etseniz %120 yapmaz mı?
şimdi anlıyor musunuz aRACI kurumlar neden mal taşımaz####
bu yüzden kısa vadeciyim ben ASLA uzuncu o0lmam###
İSC_VSDEUTCHE:
dün bende bir günde EKSİ %8-9 kayıp bekliyordum satmadılar##
ancak desteği kırdılar###
o sert satışları bir dahaki hafta bitimine kadar göreceğiz GRAFİKLERE uzun bakın sizde minimum haftalık hatta aylık bakın###
Haziran 2017 ile eylül 2017 nin AYLIK grafiklerde EKSİ sert düşen BARLAR yaratacağını göreceksiniz###
aracı kurumların AÇIĞA satmalrını da eklerseniz durum vahim olabilir##
Muhterem Dostlar, Degerli Topik Mudavimleri,
Hepinize saglik, sihhat ve hayirli & bereketli kazanclar diliyorum. Musadeniz olursa iki sebepten dolayi buradaki serzenislere itiraz etmek istiyorum. (Haddim olmadan Sn Mohikan'in savunuculugunu yapiyor gibi olacagim ama, inanin kendisini tanimiyorum, buradaki bir iki mesajlasmamiz haricinde. Zaten boyle birseyi ne ben yaparim, ne de o izin verir. Bunca yildir beni taniyanlariniz az cok anlamistir fitratimi...)
Ilk husus, buraya yazan arkadaslarimiz okurlarinin belli bir olgunlukta oldugunu ve kendi kararlarini kendisi verebilecek yasta ve zeka duzeyinde oldugunu farzederek yaziyorlar. Herkes kendi parasini, kendi ozgur iradesi ile, istedigi sekilde harcayabiliyor bu dunyada. Kimse, kimseye silah zoruyla islem yaptirmiyor. Lutfen, bu tur cocuksu sitemlerden vazgecip, kendinizi daha fazla komik duruma dusurmeyin. Hickimsenin zararindan mutlu olmuyoruz. Oyle bir psikopat muhtemelen burada yoktur. Ama, zarar ettigi zaman baskasini suclayan kisi, bence yeterince zekasal ve ruhsal gelisimini tamamlayamamistir, o da ayri bir mesele.
Ikinci husus, Sn Mohikan'in verdigi rakamlari bilmiyorum. Ama cok ciddi, babalar gibi bir kriz kapida. Etraftaki ese dosta, tanidik esnaflara sorarsaniz hallerini, turizmcilerle konusursaniz, ucaklarin doluluk oranlarina bakarsaniz daha saglikli fikir sahibi olabilirsiniz.
Dolares ikiye katlandi, ve etkilerini henuz tam olarak gormedik. Yavas yavas olur bu isler, sindire sindire. Sonra bir bakmissiniz ki endeks 3-5 gun arka arkaya cift senas tabanlar yapivermis. (Illa kriz cikacak yada kriz ciktigi zaman boyle olacak diye bir sey yok. Sadece bir fikir bu.) Peki o zaman ne yapacaksiniz? "Eksik olma Mohikan Hocam, sayende sermayeyi sifirlamadik" diyebilecekmisiniz bu laflardan sonra?
Cok uzattim, kusura bakmayin. Surc-i lisan olmussa da olmustur. Yapacak birsey yok. Her okudugunuz yazidan etkilenip, al-sat yapacaksaniz, zaten bu piyasa size gore bir yer degildir. Herseyi sifirlamadan donun koyunuze. Uc bes donum tarla alip, 8-10 tane koyun koyun icine. Bir koyluye de 3-5 kurus harclik verin, sizin icin baksin onlara..En azindan senede 10 tane yavrunuz olur, temettu niyetine yersiniz. Paranizai tanimadiginiz speklere vermekten daha iyi degil mi?
Vesselam,
freesky
PS: Dost, aci soylermis.
Ben Sayın Mohikan'ın yanlış tahminini çok görmedim. Ama bir hisse için düşecek demişse, ve o hisse elinde olanlar da gelip burada kendisine saldırmışsa... Bu mümkündür.
Mümkün olan hakaretmidir. burdakiler borsayı ve riski bilen insanlar, mohikanın topiğini okuyabilecek kadar ve bu siteye girecek kadar bilgi sahibi olabilecek insanlara bu mızıkçılık hiç yakışmıyor. hisse sormusuz oda görüşlerini beyan etmiş,gidip topik topik gezip hisseler soyle olaca kboyle olacakm demiş,,bu sayfa da yazan herkes misafirdir. topik sayın mohikanın kimse zorla ziyaret edin dememiş eleştirenlerin kaba konussanları bu hakkı nerden görüyor, birde dogruyu yazınca yalakalıkla suçlanıyor. ne yuzsuz şerefyoksunu varmış şu üç günlük dunyada..
''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar
Sayın mohikan inşallah okuyorsunuzdur bu yorumları. Sizin emeğinize saygı duyan bunca insan var burada. Bizleri , kendini bilmez ahlak ve edep yoksunu insanlarla karşılaştırmayın. En kısa zamanda sizi burada görmek umudu ile. (Hisse yorumu yapmanız şart değil, sohbetiniz bile yeter) Saygılarımla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
Dostlar Sakin Olalim,
Hepimizin kotu hisse kararlari olmustur ve insanin cani yandiginda o refleksle saga sola bahane bulmaya calismasi kismen anlasilabilir. Ama lutfen hemen damgalamayalim kimseyi. Eminim sikayet eden akradas da sakin kafayla dusundugu zaman; "Kimse bana zorla islem yaptirmadi ki, kendi hur irademle karar verdim. Kismet bu kadarmis" diyecektir. Ama sahsi kanaatim, haksiz bulsam da, bu tur arkadaslara hemen ahlak yoksunu, serefsiz vs ifadelerinin uygun olmayacagini dusunuyorum. Gun gelir bu arkadaslarla yuzyuze tanisir, ve coksaygideger, beyefendi biriyle muhatap olursaniz, ozur dileyecek yuzunuz olsun en azindan. Hemen yakip atmayin kopruleri.
Vesselam,
Freesky
Sayın freesky, aşırı iyi niyetlisiniz. Şu tipiği biraz geriye doğru dikkatlice okursanız daha iyi anlarsınız. Adam iki gün önce hisse soruyor. Sonra da gelip saygısızca ifadelerde bulunuyor. Ayıp ötesi şeyler bunlar......
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
Yer İmleri