Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1374 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. [IMG][/IMG]

Erhan merhaba sistem güzel kar üretmiş.

Bende senin sistem gibi flatlı bir sistem yapmak istiyorum fakat sistem tasarımını yapamadım. Senin belki bir önerin olur diye düşündüm.

Üsteki sistemde beyaz bölgeye girince sistem flata geçsin sonra sinyal gelince ala geçsin istiyorum. Böylelikle sistem dönüşlerinde yüksek zararları sınırlandırmak istiyorum.

Sistemi crossla yazınca sistem beyaz bölgede flata geçince eğer tekrar düşüşe geçince sat sinyali üretimiyor. Bu şekilde büyük fırsatları kaçırıyor.

Büyüktür- küçüktür kullanarak sistem yapınca beyaz bölgede flat ile sat sinyali arasında her barda alış -satış yapıyor.

Ne kadar uğraştıysam işin içinden çıkamadım.
    [IMG][/IMG]

Üsteki resim dediğim her bardaki oluşan saçma sapan sinyaller

[IMG][/IMG]

Burada da kaçan büyük fırsatlar.

Eğer sinyal dönüşlerindeki zararları flata geçerek sınırlandıra bilirsem sistemin karlılığı epey bir artacak.

2.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    [IMG][/IMG]
    Üsteki resim dediğim her bardaki oluşan saçma sapan sinyaller
    Atakan bey tum sinyalleri buyuktur kucuktur ile urettiginizi farz ediyorum. Matriks sistem duzenleme icerisindeki "SAT" bolumune yazdiginiz kodu aynen "ACIGA SAT" bolumune ekleyip flate gecemesini istediginiz zaman icin flat=1 sonucu ürettiriniz. Diyelim ki "ACIGA SAT" bolumundeki satis icin sinyaliniz, yani son satriniz "sat" olsun. "ACIGA SAT" bolumununun son satirina "sat and flat=0" yazarsaniz flat kalmasini istediginiz bolgede flat sartlari ortadan kalkana kadar yukardaki gibi donguye girip tekrar tekrar satmayacaktir. Flat sartlarini stabil olarak uretebilmek icin AL, SAT ve FLAT kodlarini tek bir kodda birlestirip tum bolumlere kopyalamaniz gerekecektir.

Istediginiz bu yapiyi iDeal de olusturmak cok daha kolay olurdu. Matrikste yapilabilecekler cok sinirli ve kafamizdaki senaryoyu hayata gecirmek icin cesit turlu taklalar atmak gerekiyor.

Eski forumu okurken gordum, 2015 senesinde Matriks IQ cikacak deniliyormus. 4 sene oldu hala cikacak! Matriks IQ yu cok kisa test etme sansim oldu. Soylendigi gibi C# olarak sistem olusturabilecek. Mevcut Matriksten => IQ versiyonuna gecisin Ideale gecisten daha kolay olmayacagini soyleyebilirim.

Sistemciler icin iDealin halihazirda sundugu olanaklar Matriksin cok cok otesinde.

3.  Alıntı Originally Posted by 3c1a Yazıyı Oku
    Atakan bey tum sinyalleri buyuktur kucuktur ile urettiginizi farz ediyorum. Matriks sistem duzenleme icerisindeki "SAT" bolumune yazdiginiz kodu aynen "ACIGA SAT" bolumune ekleyip flate gecemesini istediginiz zaman icin flat=1 sonucu ürettiriniz. Diyelim ki "ACIGA SAT" bolumundeki satis icin sinyaliniz, yani son satriniz "sat" olsun. "ACIGA SAT" bolumununun son satirina "sat and flat=0" yazarsaniz flat kalmasini istediginiz bolgede flat sartlari ortadan kalkana kadar yukardaki gibi donguye girip tekrar tekrar satmayacaktir. Flat sartlarini stabil olarak uretebilmek icin AL, SAT ve FLAT kodlarini tek bir kodda birlestirip tum bolumlere kopyalamaniz gerekecektir.

Istediginiz bu yapiyi iDeal de olusturmak cok daha kolay olurdu. Matrikste yapilabilecekler cok sinirli ve kafamizdaki senaryoyu hayata gecirmek icin cesit turlu taklalar atmak gerekiyor.

Eski forumu okurken gordum, 2015 senesinde Matriks IQ cikacak deniliyormus. 4 sene oldu hala cikacak! Matriks IQ yu cok kisa test etme sansim oldu. Soylendigi gibi C# olarak sistem olusturabilecek. Mevcut Matriksten => IQ versiyonuna gecisin Ideale gecisten daha kolay olmayacagini soyleyebilirim.

Sistemciler icin iDealin halihazirda sundugu olanaklar Matriksin cok cok otesinde.
    demosunu incelediyseniz nasıl birşey biraz bilgi verebilirmisiniz. İdealle olan farkları neler ideal gibi tonlarca hazır metotlar varmı yoksa herşeyi biz tek tekmı tanımlayacağız izlenimleriniz neler?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    demosunu incelediyseniz nasıl birşey biraz bilgi verebilirmisiniz. İdealle olan farkları neler ideal gibi tonlarca hazır metotlar varmı yoksa herşeyi biz tek tekmı tanımlayacağız izlenimleriniz neler?
    Erhan hocam son gunlerde butun enerjimi ideale vermekteyim. Meragimi gidermek icin ozellikle grafik, indikator ve sistem/robot tarafini biraz inceledim. Dikkatimi cekenleri elimden geldigince yazmaya calisirsam:

- IQ yu ilk actigimda bana mevcut versiyionun devamiymis gibi gorunmedi. IDeali ilk kullandigima benzer neyin nerde oldugunu bilmemek gibi bir durumuyla karsilastim diyebilirim. Ancak birkac alt baslikta mevcut versiyonun devami hissi veren benzerlikler de var.

- Grafige indikator ekleme/cikarmayi mevcut versiyona benzer buldum

- Idealde sistem dedigimiz, IQ da Strateji olarak adlandirilmis. 5 kadar hazir strateji var (cross MA gibi). Anlayabildigim kadariyla sistem ve robot, Strateji adi altinda birlesik bir yapida.

- Strateji penceresi acildiginda mevcut stratejiler kucuk pencereler olarak siralanmis ve her starteji penceresinde "optimizasyon", "kodu goster", "calistir" gibi butonlar var

- Yeni strateji olusturuldugunda, solda tum indikatorlerin ve fonsiyonlarin, sagda ise C# kodunu oldugu bir nevi explorer denebilcek editor penceresi aciliyor. Indikatorlere/fonsiyonlara cift tiklandigi sagdaki C# kodunun icerisine eklendigini goruyorsunuz.

- Hazir kod, idealde lib.cs veya user.dll formatindaki gibi en uste "using System".."public class" aralarda emir gonderme, "cross" gibi IQ ya ozgu fonsiyonlarinin oldugu bircok satir hazir sablon olarak aciliyor. Bu kod uzerinde ekleme cikarma yapabiliyorsunuz ve en sonunda derleme yapip bitiriyorsunuz. iDealGo modulu ilk bakista cok daha kullanisli duruyor.

- Trading platformu mevcut versiyona benzer yapida ancak halihazirda sadece deneme ortamina giris mumkun. Herhangi bir kurum listede bulunmuyor dolayisiyla trade etmek mumkun degil.

- Sistem olusturmak bir sihirbazla basliyor ancak devaminda kompleks bir algoritma olusturmak icin C# bilgisi gerekecektir. Kisiye ozgu, standart MA kesimi gibi kaliplarin disinda bir sistem olusturmanin idealdekinden daha kolay olacagini dusunmuyorum.

- Idealde halihazirda sizin de dediginiz gibi tonlarca ornek var IQ un bu seviyeye gelmesi yillar alabilir. Ayrica hic kod bilmeyenler icin idealGo gibi cok buyuk kolaylik saglayan bir modul eklendi.
    Son düzenleme : 3c1a; 21-07-2019 saat: 13:56. Sebep: duzeltme, ekleme

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •