Sayfa 106/303 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon
Arama sonucu : 2419 madde; 841 - 848 arası.

Konu: The last of the mohicans

1. Hoş geldiniz. Bilgi tahlil ve tercih çeşitliliği güzeldir. İnsanlarımız keşke farklı görüşlerin yararını anlasa ve anlayışla karşılasa. Hisseler ve finansal araçlar için istediğimizi değil gerçekleri duymak işimize yarar.

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by mavıbeyez Yazıyı Oku
    sn.ersoydelta mohıkan ve jas ustalarda bu yıl ıcınde pıyasada sert bır düzeltme bekledıklerını yazmışlardı. sn.mohıkan bunun en gec hazırana kadar olacağını yazarken sn.jas ise bunun ekım ayı ıcınde olmasını bekledıgını yazmıştı. sızınde bu yönde orta ve uzun vade calısmalarınız olduğu ıcın musadenızde bırkac soru sormak ıstıyorum.. bırıncısı kafanızda pıyasanın donusuyle ılgılı bır tarıh varmı...ıkıncı olarak sn. mohıkan bunun şelale şeklınde olacağını yazmıştı sızde oylemı düşünüyorsunuz yoksa dıp ve zırvelerın gıderek dustugu bır trend mı bekliyorsunuz...uçuncu olarakta kafanızda o sevıyeyı kırdığında bu teorıyı veya tezı gecersız kılacak bır endeks dırenç sevıyesı varmıdır..bılıyorum bıraz fazla oldu ama bu aralar sıtede günlük ve kısa vade dışında orta ve uzun vade pek calısma olmadığı ıcın bunları soruyorum sımdıden teşekkür ederım...
     Alıntı Originally Posted by VOLBOR Yazıyı Oku
    Sanırım
    zirve kırılınca bütün sayımlar çöp olur diyordu sn Mohikan

bu arada sn ECOFİN i de gelen bilançoları gördükçe tebrik etmek gerekiyor

Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Hedef 110.000 diyorum, tahmini zirve beklentim seneye Mart-Temmuz arası.

Artık 5. dalgada olduğumuz kesinleşti, 2013 yılına kadar olan yükseliş 3. dalgaydı,
    3 yıldan uzun süren bir dalgalanma ile 4 bitti ve 5 başladı, başlangıç yerini 71.700 mü kabul edeceğiz gibi detay tartışma yapılabilir,
    ama bence artık bunun üstüne kabaca 40.000 puan koyup 110.000 hedef buluyorum.

Sayın Jas 100.000'i geçmediğimiz bir senaryoyu çizmişti,
    Mohikan abi sayımları güncellediğinde 130-140 binlere giden bir dalga hesabı yapabilir, daha önce böyle bir notu vardı sanırım.
     Alıntı Originally Posted by ERSOYDELTA Yazıyı Oku
    mohikan usta haklı çıkacak az kaldı gün sayıyor endeks yükselmeler sahte yol yukarda var ve bu zamanı kullanıp yukarıyı alacaklar mı yoksa basacaklar mı onu vatandaşın ALICI olmaması belirliyor unutmayalım ki hesabını sayfamda yaptım günlük milyonlarca TL faiz zararları var ellerinde mal tuttukça büyükler bu kadar faiz zararını bize para kazandırmak için ETMEZ!!

XU100_TL_LINEER_294günsüren_DİP:

http://i.hizliresim.com/P0Vz6Q.png
    Aslında hepsi için yeni sayımlarım var.

Dolar-TL, hatta Major bütün pariteler için sayımlar var ama bu pespaye ortamda içimden paylaşmak falan gelmiyor.

jas dostum mesaj atmış, kapalı bir grup oluşturalım falan diye.

STAH abimiz böyle bir grup kurmuş diye duydum.

Bu konuda girişimde bulunacak arkadaşlar varsa ben hazırım.
    DUHUL : 1999

3. mohikan üstad
    vatandaşa resim gösteriyorum normal hayatta borsaya güvenme pahalı diye açıp bir DEUTSCHE bank ile ISCTR karşılaştırmasını gösteriyorum
    adam yüzüme bön bön bakıyor.
    demekki MEDYA televizyon nasıl akıllarına işliyorsa psikolojiyi nasıl bozuyorsa bunu nasıl iyileştirebiliriz bunu düşünmek gerekli
    vatandaşa nasıl ulaşırız ulaşmak yetmez televizyon a inanan adam bana inanmıyor buna ne yapabiliz?
    ###
    insanımız okumuyor araştırmıyor ne pazarlanıyorsa alıyor karşılaştırma kıyaslama yapamaz halde##
    adam araç alıyor aldığının özelliğini bilmiyor##
    DOLAR da 3,4TL ye kadar rahatlatma düşüşü yaşanabilir ancak sadece DOLAR takip eden vatandaş
    İsviçre Frangını (CHF), japon yeni (JPY) ve EURO sterlini takibinden kaçıyor DOLARa endeksli olmuşuz hepsini izlemek gerekli
    vatandaşın aklı fikri dolar
    dolar teknikte 3,2-3,4 bandına kadar indireblirler ancak devamında ralli yine 4,41-4,61 olacak diyorum normal hayatta adamların aklı ermiyor gibi
    bön bön bakıyorlar.ne kadar basit düşünen milletiz aklıma geliyor sinir oluyorum.
    şuan televizyonda bile söyleniyor düşüp yükselecek diye ancak laf altından söyleniyor ##

Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Muhterem Dostlar, Degerli Topik Mudavimleri,

Hepinize saglik, sihhat ve hayirli & bereketli kazanclar diliyorum. Musadeniz olursa iki sebepten dolayi buradaki serzenislere itiraz etmek istiyorum. (Haddim olmadan Sn Mohikan'in savunuculugunu yapiyor gibi olacagim ama, inanin kendisini tanimiyorum, buradaki bir iki mesajlasmamiz haricinde. Zaten boyle birseyi ne ben yaparim, ne de o izin verir. Bunca yildir beni taniyanlariniz az cok anlamistir fitratimi...)

Ilk husus, buraya yazan arkadaslarimiz okurlarinin belli bir olgunlukta oldugunu ve kendi kararlarini kendisi verebilecek yasta ve zeka duzeyinde oldugunu farzederek yaziyorlar. Herkes kendi parasini, kendi ozgur iradesi ile, istedigi sekilde harcayabiliyor bu dunyada. Kimse, kimseye silah zoruyla islem yaptirmiyor. Lutfen, bu tur cocuksu sitemlerden vazgecip, kendinizi daha fazla komik duruma dusurmeyin. Hickimsenin zararindan mutlu olmuyoruz. Oyle bir psikopat muhtemelen burada yoktur. Ama, zarar ettigi zaman baskasini suclayan kisi, bence yeterince zekasal ve ruhsal gelisimini tamamlayamamistir, o da ayri bir mesele.

Ikinci husus, Sn Mohikan'in verdigi rakamlari bilmiyorum. Ama cok ciddi, babalar gibi bir kriz kapida. Etraftaki ese dosta, tanidik esnaflara sorarsaniz hallerini, turizmcilerle konusursaniz, ucaklarin doluluk oranlarina bakarsaniz daha saglikli fikir sahibi olabilirsiniz.
    Dolares ikiye katlandi, ve etkilerini henuz tam olarak gormedik. Yavas yavas olur bu isler, sindire sindire. Sonra bir bakmissiniz ki endeks 3-5 gun arka arkaya cift senas tabanlar yapivermis. (Illa kriz cikacak yada kriz ciktigi zaman boyle olacak diye bir sey yok. Sadece bir fikir bu.) Peki o zaman ne yapacaksiniz? "Eksik olma Mohikan Hocam, sayende sermayeyi sifirlamadik" diyebilecekmisiniz bu laflardan sonra?

Cok uzattim, kusura bakmayin. Surc-i lisan olmussa da olmustur. Yapacak birsey yok. Her okudugunuz yazidan etkilenip, al-sat yapacaksaniz, zaten bu piyasa size gore bir yer degildir. Herseyi sifirlamadan donun koyunuze. Uc bes donum tarla alip, 8-10 tane koyun koyun icine. Bir koyluye de 3-5 kurus harclik verin, sizin icin baksin onlara..En azindan senede 10 tane yavrunuz olur, temettu niyetine yersiniz. Paranizai tanimadiginiz speklere vermekten daha iyi degil mi?

Vesselam,

freesky

PS: Dost, aci soylermis.
    Gönül adamı Freesky; kriz çıkacağında herkes hemfikir.

Mesele, ne zaman çıkacağıdır.

Borsada düşüş zamanında da para kazanılır, hem de çok kısa sürede.

Ama önce BİG SHORT'taki doktor gibi sabır gerekir.

dolar teknikte 3,2-3,4 bandına kadar indireblirler ancak devamında ralli yine 4,41-4,61 olacak diyorum normal hayatta adamların aklı ermiyor gibi
    bön bön bakıyorlar.
    sen de şant ve ışık köfte gibi 0.90 eur usd ci misin hocam ?
    buyrun size dollar index grafı,kırmızı bölgeye girdik... mevlüdü var haftaya dolların.

mohikan üstad
    vatandaşa resim gösteriyorum normal hayatta borsaya güvenme pahalı diye açıp bir DEUTSCHE bank ile ISCTR karşılaştırmasını gösteriyorum
    adam yüzüme bön bön bakıyor.
    demekki MEDYA televizyon nasıl akıllarına işliyorsa psikolojiyi nasıl bozuyorsa bunu nasıl iyileştirebiliriz bunu düşünmek gerekli
    vatandaşa nasıl ulaşırız ulaşmak yetmez televizyon a inanan adam bana inanmıyor buna ne yapabiliz?
    ###
    insanımız okumuyor araştırmıyor ne pazarlanıyorsa alıyor karşılaştırma kıyaslama yapamaz halde##
    adam araç alıyor aldığının özelliğini bilmiyor##
    DOLAR da 3,4TL ye kadar rahatlatma düşüşü yaşanabilir ancak sadece DOLAR takip eden vatandaş
    İsviçre Frangını (CHF), japon yeni (JPY) ve EURO sterlini takibinden kaçıyor DOLARa endeksli olmuşuz hepsini izlemek gerekli
    vatandaşın aklı fikri dolar
    bön bön bakıyorlar.ne kadar basit düşünen milletiz aklıma geliyor sinir oluyorum.
    şuan televizyonda bile söyleniyor düşüp yükselecek diye ancak laf altından söyleniyor ##
    1.5 yıl kadar önce Kuzu benden DEUTSCHE BANK sayımı istemişti.

O zaman 17 Dolardan işlem görüyordu. 14 altında 6 dibi var demiştim.

Arşivime baktım, bulamadım.

3 dip yapıp 11'den döndü, bugün baktım global ralli ile 19.35 olmuş. Bunun 11 altında 3 dibi daha var.

Bu banka 2007'de 140 USD idi.

Eğer batmazsa 2 yıl içinde 10 doların altını görecek.

Arşive bakarken bir başka arkadaşın istediği TESLA MOTOR sayımı gözüme çarptı.

17 Ocaktaki sayım ve şimdiki hali. 327 USD'den dönmüş.

Sayım bitmiş ve THREE BLACK CROWS (mum grafiği formasyonudur) ile düşüş trendi başlamış.

Düzeltme 220'lere kadar inebilir, orta-uzun vadede çoklu zirveleri var(haftalıkta 7-8, günlükte 14-15 zirve)

5 yıl sonra 3 haneli rakamları görebilir.

7. Sevgili mohikan hosgeldiniz sefalar getirdiniz...birdaha gitmemeniz temennisi ve istegi ile...
    Sn stah siz ve diger ustalar aslinda gitmeden uzaklasmadan kapali guruplara kilitlenmeden alniniz acik ve dik olarak kaliniz ki zamani geldiginde nasil hizmet ettiginizin geri donuslerini bugun elestirenlerde yapip özür dilesinler onlarda bu sure icerisinde olgunlassinlar siz yeterki pes etmeyin hep birlikte güçlü olacagiz hep birlikte başaracağız. ...

yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...

8.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    1.5 yıl kadar önce Kuzu benden DEUTSCHE BANK sayımı istemişti.

O zaman 17 Dolardan işlem görüyordu. 14 altında 6 dibi var demiştim.

Arşivime baktım, bulamadım.

3 dip yapıp 11'den döndü, bugün baktım global ralli ile 19.35 olmuş. Bunun 11 altında 3 dibi daha var.

Bu banka 2007'de 140 USD idi.

Eğer batmazsa 2 yıl içinde 10 doların altını görecek.

Arşive bakarken bir başka arkadaşın istediği TESLA MOTOR sayımı gözüme çarptı.

17 Ocaktaki sayım ve şimdiki hali. 327 USD'den dönmüş.

Sayım bitmiş ve THREE BLACK CROWS (mum grafiği formasyonudur) ile düşüş trendi başlamış.

Düzeltme 220'lere kadar inebilir, orta-uzun vadede çoklu zirveleri var(haftalıkta 7-8, günlükte 14-15 zirve)

5 yıl sonra 3 haneli rakamları görebilir.

Muhterem Dostlarim, Mohikan Hocam,

Benim icin Sn Mohikan'in yazdiklarinin tamami dogru ciksa gozumdeki degeri ve kalitesi 1 gram artmaz. Ayni sekilde, butun yazdiklari yanlis ciksa da degeri ve sayginligi 1 gram azalmaz. Mohikan Hoca'nin buradaki paylasimlarinin degerini sadece eser veren, kagit-kurekle ugrasan arkadaslarimiz takdir edebilirler kanaatindeyim. Herhangi birimizin buraya bir grafik yapistirmak icin ne kadar zaman harcandigini, ve aldigi sorumlulugun verdigi manevi yuku hissetmeden bu kadar rahat elestiri yapilabilir ancak. Ozetle, Mohikan Hoca'yi degerli kilan husus, tahminlerinin isabetli olmasi yada olmamasindan ziyade, samimi olarak, hic tanimadigi kisilere yardimci olabilme arzusu ve burasi icin harcadigi zamandir. Zaten yeri geldiginde hep beraber tesekkur ederiz; "Hocam, isabet buyurmussunuz, kiymetinizi bilemedik" deriz. Ama muhtemelen de cogumuz, hirsimiza yenik duserek full malda yakalanacagiz o buyuk dususe....Cunku davul zurna esliginde olmayacak bu dusus. Bir gozumuzu acmisiz, portfoyun 3'te 1'i gitmis....Sonra da, ha buradan, olmadi suradan, ha burasi ikili dip, coklu dip vs diye diye doseyecekler vatandasa...Cunku medya algisi gibi bir guc henuz kesfedilmedi bu alemde.

Kaldi ki, "ticarette kar ve zarar kardestir" lafini ben ilkokuldayken duymustum. Eminim diger arkadaslarimiz da cokca duymustur. Burasi cok nezih ve seviyeli bir paylasim ortami, emegi gecenlere tesekkur ederiz. Hepimiz bu guzellige katkida bulunmak, en azindan korumak icin caba sarfetmeliyiz. Birbirimize ithamlarimiza ve uslubumuza azcik ozen gostererek bu meseleyi cozebiliriz sanirim.

Her ne kadar burada yuzlerce defa yazilsa da, bazen gaza gelebiliyoruz. Belki borc harc, kredi vs ile islem yapanlarimiz olabilir. (....ki bunu asla tasvip etmem. VOB ve kaldirac'i da asla tasdik etmedigim gibi. Ben anlamiyorum, becerebilen dostlarimiza da takdirlerimi iletiyorum. Ancak, hususen acemi arkadaslarin uzak durmasi gerektiginde israrciyim.)

Mohikan Hocam, siz haklisiniz; Borsa duserken de cok guzel paralar kazanilabilir. Kazanabilenler vardir eminim, ama bizi asar o isler hocam. Biz duz yolda zor yururken, siz bize bungee-jumping yap diyorsunuz.

Saglam bir dususte, saglam bir hamle yapabilirsem, heralde ciftligi acariz insallah. Ondan sonra da gelsin tavuklar, horozlar, koyunlar, kuzular...

Kazanciniz hayirli ve bereketli olsun.

Saglicakla kalin,

freesky

PS: Medya algisi demisken:

https://www.youtube.com/watch?v=BaR1IXGtHoM

Almanya'daki asgari ucretle 218 kilo et alinabiliyorken, bizde sanirim 30 kilo dan az et alinabiliyor. Amerika icin ornek verecek olursak, asgari ucret $ 2,000 ise 400-450 lb et alinabiliyor bu rakamla. (1 lb-454 gram) Uzuldum simdi, dargelirli insanlarin gecim sartlari cidden cok agir olmali. TV ekranlarindan bununla dalga gecilmesini kabul etmiyorum. Domates en temel gidalardandir ve sanirim butun yemeklerde ve kahvaltilarda da demirbastir bizim kulturumuzde. Tuzu kuru birisinin bununla alay etmesi cok incitici. Umarim dalga gectigi o domatese muhtac hale gelmez gunun birinde....

Sayfa 106/303 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •