Arama sonucu : 7935 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    7.200 gün cıvarı prim ödemem vardı.

Ağırlık 2000 ve 2008 sonrası. 2000 öncesi 3-4 yıl.(ABO , aylık bağlama oranı etkisi)

Emekli olduğum dönemde, asgariden prim yatırmış , 2000 sonrası işe girenlere 700-800 tl bağlanıyordu !
    1986 bagkur girisim ve 25 yil (9000 gun) prim odemem var.
    Hep asgariden odedim.
    Amacim yuksek bir emekli maasi degil saglik hizmeti idi, ciddi bir hastalikta ozel saglik sigortalari sutlar diye korkuyordum.
    51 yasinda 2011 de 1100 TL gibi bir maasla emekli oldum.
    Su an maasim 2007 TL yarin bir 100 TL daha zam bekliyorum.
    Yuksek prim odemeye gerek olmadigini dusunuyorum.
    Necip dovletimiz yuksek maaslar ile dusuk maaslar arasindaki farki dusuklere biraz daha fazla zam yaparak zaman icinde azaltiyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hep asgariden odedim.
    Amacim yuksek bir emekli maasi degil saglik hizmeti idi, ciddi bir hastalikta ozel saglik sigortalari sutlar diye korkuyordum.
    Necip dovletimiz yuksek maaslar ile dusuk maaslar arasindaki farki dusuklere biraz daha fazla zam yaparak zaman icinde azaltiyor.
    Syg,
    Bizde emekli maaşı sosyal yardıma dönüştü.
    Kimse yatırılan prime bakmıyor. Primlerin nereye gittiğini kimse umursamıyor.
    Kız çocuklarına bekar oldukları takdirde ömrünün sonuna kadar maaş veriliyor.
    Nispeten genç bayanlar yaşlı baylarla evlenip ömür boyu maaş alıyor. Siyaseten 1000 lira zam yapılıyor.
    Devlet sabit bir prim ve ücret belirlesin herkese aynı maaşı versin demek isterdim ama bu sefer aradaki farkı işveren hüpletecek yine çalışana bir faydası olmayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. Dullara maaş vermeyin bizle evlenmiyor lar diye haberlere konu olmışutu bazı amcalar

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizde emekli maaşı sosyal yardıma dönüştü.
    Kimse yatırılan prime bakmıyor. Primlerin nereye gittiğini kimse umursamıyor.
    Kız çocuklarına bekar oldukları takdirde ömrünün sonuna kadar maaş veriliyor.
    Nispeten genç bayanlar yaşlı baylarla evlenip ömür boyu maaş alıyor. Siyaseten 1000 lira zam yapılıyor.
    Devlet sabit bir prim ve ücret belirlesin herkese aynı maaşı versin demek isterdim ama bu sefer aradaki farkı işveren hüpletecek yine çalışana bir faydası olmayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Hep asgariden odedim.
    Syg,
    Bekledigim gibi 100 TL daha artmis emekli maasim ve 2107 TL olmus.
    O 100 TL ile Istinye Park AVM Nusr-et de iki tane hamburger yer bir de limonata iceriz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    O 100 TL ile Istinye Park AVM Nusr-et de iki tane hamburger yer bir de limonata iceriz.
    Syg,
    Afiyet olsun Dudu bey.
    Nice maaş zamlarına efendim.
    Selamlar.
    Son düzenleme : jmk99; 25-07-2019 saat: 11:00.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Hayırlı olsun ben bir soru sormak istiyorum etrafım da ki yöneticilere sordum hep aynı cevabı aldım 10 000 tl maaşın var kimseye borcun yok çocuğun masrafı yok sana deseler ki işi bırak emekli maaşı olarak sana 5.000 tl vericez sen ne yapardın sorduklarımın hepsi işi bırakır emekli olurum 5.000 tl alırım dedi acaba sizler de aynı görüşte mi olursunuz saygılar

7. Hayır , inanın ki takiyye yapıyorlar. Gerçekten '' haydi buyrun, hemen işlemi başlatalım '' dediğinizde kırk tane mazeret bulurlar. Çalışırken bu tip tartışmalar bizde de olurdu. Sessiz kalanlar tek tek emekli oldu ama , konuşurken hergün emeklilik resti çekenler halen çalışıyorlar. Kamu da yaş haddinin son gününü bekleyen, iş üretmeyen hatta işleri engelleyen o kadar çok memur var ki, işe gelmeseler daha verimli olacaktır.

8. TEB emekliye 1000 tl. veriyor ama tavsiye etmem. Ben teb emekli maaş müşterisiyim. Her ay hesap düzelttirmekten bıktım. Çalışanlar, işlerine gelince çok ilgili, işleri bitince telefonunuza bile bakmazlar. Şube bomboş hiç ama hiç kimse yokken ( dün ) direkt müşteri temsilcime yöneldim ve derdimi söylemeye başladım ki, '' efendim sıra numarası alırmısınız '' dedi. Kardeş bana agresif diyorlar haydi şimdi agresif olma, sen dalga mı geçiyorsun ? dedim ve patladım. Yapacağım işi de yapmadan çıktım gittim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •