Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Biraz bit coin alalim ;)
Biraz egede yasayalim.
Istatislik olmayalim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD ekonomisi yanlış hatırlamıyorsam her 8 ila 10 yılda bir krize giriyor...
Bu krizlerden kurtulmanın en kolay yöntemi olarak 1)faizleri düşürmeyi ve 2)FED bütçesini genişletmeyi görüyorlar..
Bir yorumcuda 8-10 yıllık siklusun sonuna yaklaştığımızı buna istinaden bir an önce FED in faizleri yükseltmesi ,FED bütçesini azaltması gereketiğini çünkü krizle tekrar faizleri düşüreceğini ,FED bütçesini genişleteceğini söylüyor..
Benimde kafama yattı
Buradan bizdeki 2019 seçimlerine bağlamak istiyorum
Biraz fikir cimnastiği yapalım istiyorum...
2019 daki bizim seçimlerimize kadar FED 2017 (kalan 2), 2018 (3 veya 4) 2019Ekim (3 veya 4 ) faiz arttırımı yapacak
Bu da en az 8 faiz arttrımı ,4 trilyon dolarlık bütçenin 2 trilyona doğru gerilemesi demek
Paranın hem kendisi ,hemde faiz maliyeti TR için hayli artacak demek..
Bizim gibi ithalata dayalı (ucuz kurla insanların kendini mutlu hissettiği) bir ekonomide 2019 a kadar artan dolar kuru ve bunun faiz maliyeti ile AKP seçime nasıl gidecek?
AKP ekonomi yönetimi 2019 a kadar ne tür tedbirler alabilir faizleri arttırmak dışında?
O güne kadar petrol bulamayacağımıza göre?
Özelleştirmede satacak bir şeyimiz kalmadığına göre?
Arapların durumu ortada olduğuna göre?
Ne ne yapabilir ekonomi yönetimi?
Benim aklıma 2017 de birazcık/görece toparlanan ekonomi ile 2018 ilkbahar da baskın seçim geliyor?
sizin bu konudaki görüşlerinizi dinlemek,dinlediğim görüşlerden feyz almak isterim
ltf sadece siyasete odaklanmayın ,ekonomi odaklı yorumlar görmek beni daha mutlu edecektir
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Kredi muslukları açılırken
http://www.haberturk.com/yazarlar/cu...lari-acilirken
https://twitter.com/mustfsnmz/status/860759145972105218
Güven olmayınca böyle oluyor, film finalinde korkunç bir tsunami ihtimali, daha önce hiç görmediğimiz..bir ilk...
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
bu memleket ileri demokrasi ile arsızlıkta çağ atladı.
kefalet , borç verme olaylarını tavsiye etmiyorum. hayatım çalındı desem yeridir.
hep bir sahtekarlıkla borç alma ayaklarına yatıyorlar, bende geçmiş tecrübelerim ile
bende kredideyim zor dönüyorum. hiç imkanım yok diyorum.
borç vermezsen o an için üzülürsün, borç verirsen her akşam yastığa başını koyduğunda devamlı olarak sinirden uyuyamazsın.
Yer İmleri