Sayfa 222/999 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...452620800?s=19

Dün gece Mahfi Eğilmez'in twitter başlığı trend topic olmuş ...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Belki görmeyen olur, yazışmaları kopyalayayım. Mafi aslında korkak biridir.

sukru
    @schanbek
    ·
    3 Ağu
    Bir kararname ile bankalardaki döviz mevduatları bu tahmini(180 milyar dolar) TL ye çevrilebilir mi?
    Teşekkürler..
    @mahfiegilmez
    ve
    @bmylz
    Hocam internette böyle bir yazı okudumda o yüzden soruyorum.
    Mahfi Eğilmez
    @mahfiegilmez
    @schanbek
    ve
    @bmylz
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Bunu Arjantin (El Turco zamanında) yaptı. Adına El Corralito denilen bir uygulamayla Dolar mevduatları 1 USD = 1 Peso üzerinden Peso'ya çevrildi. Sonuç ekonominin tümüyle çökmesine yol açtı. O gün bugündür Arjantin toparlanamadı ve bu dersten sonra bu yola heves eden kalmadı.
    @erefefik

2. https://twitter.com/gokhanozbek/stat...54574258327553

Video olay... Paketin içinden 2 adet sigara istemiş, parasıyla...

''Ne diyom, ne diyom, vermiyom,vermiyom, vermiyom lan, iktir git..................''
    @erefefik

3. Toprağa gömülen milyar dolarlar için göğüsler yumruklansın ağıtlar yakılsın..
    Havalimanının resmi olarak devreye girdiği 76 gün içinde tam 179 uçak iniş esnasında pisti pas geçmişti!...
    Bu durumda, her yılın yaklaşık yarısında çalışamayacak olan yeni havalimanı tam olarak bitirildiğinde 35 milyar dolara mal olacak!.. Bir karşılaştırma yapayım:
    100 milyon yolcu kapasitesi ve uçuş sayısıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacağı belirtilen Pekindeki Daxin Havalimanı 12 milyar dolara bitirildi!..
    Bizimki ise yaklaşık 3 katına inşa edilmiş olacak; hem de ikinciliğe düşmesine rağmen!.. Ayrıca bitirilebilirse tabii!.. Çünkü gelen haberlere göre kaptılan Atatürk Havalimam'nda hareketlilikten söz ediliyor!.. Kapatıldığında Avrupa'nın en iyi üç havalimanından biri olarak gösterilen Atatürk Havalimanı'na 2 milyar dolarlık bir ek yatırımla üçüncü bir pist yapılsaydı sorun çözülecekti!.. Ne ku sürüsü ne de hava muhalefeti olacak, tıkır tıkır işleyecekti!.
    Ama o zaman "rant" meselesi ne olacaktı değil mi ya!.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...-omur-5263227/

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Hollanda tarım martavallarına inanmayın. Evet Hollanda'nın tarım ihracatı 100 milyar dolardır ama ithalatı da 75 milyar dolardır.

Dışarıdan alır, süsler satar. Cnn'de bir salak var, hep aynı şeyleri söyleyip durupduru.

Tarımda Avrupada en güçlü üretici Türkiyedir.
    Süslemenin katma değeri daha yüksek.
    Süsleyelim biz de.
    Tavuk pokunu mesela.
    Son düzenleme : jmk99; 04-08-2019 saat: 08:58.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

5. abi tarım sendende ya geçti ya geçiyo
    ne zaman oldu bu
    verimli tırakya marmara ve ege bölgeleri ovaları sanayiye fabrikalaşmaya vs açınca
    toprak her gün ölüyo yavaşçana
    gidip bayburt gümüşhaneye, yani o tarz güçsüz tarımsal yerlere felan kurcağdın baştan ağam fabrikayı
    trakyanın dereleri mor renkte filan akıyo artık
    dümenden bi arıtma tesisi varda
    dümenden işte.
    ben annamıyom vallaha ya, bu ka organizasyonsuzluk ve hepsi üst üste nası beceriyoz ki, bu bile bi beceri ister yahu :-)
    yani yannış annaşılmaya ben vatansever milliyetçi ve ilerici bi adamım, aynı zamanda inancın niyet kısmındaki bölüme inancım özelliklen eksiksiz yani tam, ama bazan bi tuhaf gülme alıyo ya
    bunuda şöyle ifadeliyim örnekle
    o telefonda kıza bağırıp bilgisayarcılara söylettiğimde sıra numarası olayını bilgisayarlı sistem için, telefonda ses tonum tam inanaraktı, yoksa bende ne yaptırım gücü olucakki ya ido da yerleri temizleyen hademeye bile işlemez benim lafım ama inanınca yapıyon abi oluyo yani
    petrol ofis reklamında 7-8 yıll evveli, kadir inanır kükreyerek " inanacaksın " derdi ya tv de, onun gibi.
    https://www.youtube.com/watch?v=j3iYr1VyWJE
    yaban, kadir inanır'a rajon kesemezzzz...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bize şu an dayatılan şey İslam kültürü falan değil. Türk kültürü hiç değil.

Yahu paradan başka şey bilmez misin sen?
    Bilmeden görmeden atıp tutuyorsun habire. Forumdakilerin ciddiye almadığı kadar varsın he.

Günde 10 saat atölyede asgari ücretle çalışan fakirin zaten ülkenin kötüye gittiğini görmeye fırsatı bile olmaz, akşam eve gidince açar ATV'yi, sonra da yatıp zıbarır. Bir şeyin farkında değil ki kaçmak istesin.

Ben istinyeparka gitmek değil oradan dükkan bile alırım, ama ben de kaçmak istiyorum buradan.
    Doktorun da, mühendisin de, diğer beyaz yakalıların da derdi para veya islamofobi değildir emin ol.
    Ne adalet kaldı, ne liyakat, ne de can güvenliği.
    Bir gün çocuğum olsa bu eğitim sistemine nasıl emanet edeceğim bilmiyorum.

İslam kültürü falan demişsin, hayatının 10 yılını dindar olarak geçirmiş, halen de inancı sağlam olan ben kaçmak istiyorum,
    üç beş yıllık değil 100 yıllık plan yapan, istanbulda asla mal satmamak aile prensibi olan ben tüm malı mülkü satıp avrupaya kaçmak istiyorum.
    Emlak piyasasında tekrar bir yalancı bahar yaşasak, tüm daireleri elden çıkartacağım.
    Gece gündüz almanca çalışıyorum, yeğen de hollandacaya sarıldı. Gazamız mübarek ola.

Eğer iddia ettiğin gibi gerçekten amerikada yaşıyorsan bizi anlayamazsın.
    Amerikada ne yiyorsunuz bilmem ama, geçen ay ablamın Hollandadan getirdiği yiyeceklerin içeriği bizim Türkiyedekilerden çok daha sağlıklıydı.
    Yahu adamların abur cuburu bile sağlıklı be!
    Bizde palm yağı ile yapılan çerezi adamlar ayçiçek yağıyla yapmış.
    Bizde süt tozu, onlarda gerçek süt.
    Bizde mısır şurubu, onlarda gerçek şeker.
    Gastritim var, bizdeki çikolatayı yediğim zaman midem yanıyor.
    Hollanda çikolatası niye yakmıyor mideyi?
    Sırf bu bile kaçmak için geçerli bir sebep.
    Sen burayı güzel buluyorsan Türkiyeye kesin dönüş yapabilirsin.

Moruktan alıntı yapamadım fakat yazdıklarım ona da hitaben.
    Ben senin gibisini cok gordum

Avrupayi bilemem ama amerikaya gelen beyaz turkler buradaki buyuk araba buyuk ev kaliteli okul ve supersonik dusuk hayat kalitesi kombinasyonuyla soka ugrayip biran once turkiyeye donmek icin can atiyorlar

Cunku amerikaya ayak bastiklari zaman gordukleri yasadiklari netflix de gorduklerinden 180 derece farkli. Hollywood 3. Dunya ulkelerinin beyinlerini yikamada cok uzmanlasmis. Turk insaninin en iyi ogretim gormusu bile muhakeme yetenegi dusuk ve asagilik kompleksi icinde buyumus. Olene kadarda bu saplanti icinde kaliyorlar. Aklin varsa turkiyeden kipirdamazsin. O hollandadan gelen yiyeceklerinde bence bir genetigini arastir. Sok olacaksin

Yiyecegin lezzeti degil kalitesi onemlidir. Ikisi arasinda 500km fark var.

Eskiden tek sigara alirdik, hala satiliyor mu bilmem ama herhalde Maltepeyi 1 TL ye, Parliementi 1.5 TL ye satarlar artik.

Devletler sigara icme oranini azaltmak icin boyle yuksek fiyatlar yapabilir ancak burada azami sinir saatlik asgari ucret ya da bir tik yukarisi olabilir. Ornegin Avrupa da sigara fiyatlari degisken. 3 euroya da var 10 euroya da. Dusuk geliri olan ulkelerde dusuk ama Ingiltere de, Fransa da yuksek.

Bizde ise alim gucune kiyasla yuksek biraz. Daha kotusu sadece bu yil yuzde 50 zam gelmis olmasi. Bu bizlerin sagligi dusunulerek yapilmis bir zam degil.

Muhtemel devletin vergi gelirlerinde bir artis olmaz. Cunku bu kez icme orani azalacaktir. Ozellikle gencler hangi butceyle icecekler orasi muamma. Herhalde Ali Veli Mehmet 5 er lira verip 1 sigara alacak ve paylasacaklar.

Ya da avrupada oldugu gibi tutune olan talep artabilir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Eskiden tek sigara alirdik, hala satiliyor mu bilmem ama herhalde Maltepeyi 1 TL ye, Parliementi 1.5 TL ye satarlar artik.

Devletler sigara icme oranini azaltmak icin boyle yuksek fiyatlar yapabilir ancak burada azami sinir saatlik asgari ucret ya da bir tik yukarisi olabilir. Ornegin Avrupa da sigara fiyatlari degisken. 3 euroya da var 10 euroya da. Dusuk geliri olan ulkelerde dusuk ama Ingiltere de, Fransa da yuksek.

Bizde ise alim gucune kiyasla yuksek biraz. Daha kotusu sadece bu yil yuzde 50 zam gelmis olmasi. Bu bizlerin sagligi dusunulerek yapilmis bir zam degil.

Muhtemel devletin vergi gelirlerinde bir artis olmaz. Cunku bu kez icme orani azalacaktir. Ozellikle gencler hangi butceyle icecekler orasi muamma. Herhalde Ali Veli Mehmet 5 er lira verip 1 sigara alacak ve paylasacaklar.

Ya da avrupada oldugu gibi tutune olan talep artabilir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dal sigara satılıyor.
    Büfelerde bulabilirsiniz arkadaşım.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 222/999 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •