Sayfa 411/999 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    8-10 yilda bir mutemadiyen millete ayni oyunu yedirmisler abi.
    Heleki Fed resesyonu otelemek icin kararsiz ve dengesiz bir politikaya girerse vay EM lerin haline.
    Evet kesinlikle, asıl soru şu : 10 yıl sonra tekrarlanan 2008 Ekimindeki 1.15-1.70 hareketi , 3.53-7.20 Ağustos 2018 hareketi miydi değil miydi?

Bu sorunun cevabını doğru tahmin eden kazanacak, edemeyen kaybedecek.

Ben bu sorunun cevabını bilmiyorum ve şu an pozisyonumu rulet benzeri yerleştirdim.

Rulet çarkı dönmeye başladı ve hafif hafif yavaşladığnı hissetmeye başlayacağız.

Son ana kadar rulette neyin çıkacağını bilemeyeceğiz.

O son devrilme ve yerine oturma geldiğinde kimin kaybedip kimin kazanacağı belli olacak.

Bu işi bir kumar haline getirenler utansın biz değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Gumbur gumbur geliyor. Yok bol para, degersiz dolar virt zirt hikaye. Yine hic olmadik anda tepeleyecekler. İnandirmislar cunku milleti yine basarmislar.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet kesinlikle, Asıl soru şu 10 yıl sonra tekrarlanan 2008 Ekimindeki 1.15-1.70 hareketi 3.53-7.20 Ağustos 2018 hareketi miydi değil miydi?

Bu sorunun cevabını doğru tahmin eden kazanacak, edemeyen kaybedecek.

Ben bu sorunun cevabını bilmiyorum ve şu an pozisyonumu rulet benzeri yerleştirdim.

rulet çarkı dönmeye başladı ve hafif hafif yavaşladığnı hissetmeye başlayacağız.

Son ana kadar rulette neyin çıkacağını bilemeyeceğiz.

O son devrilme ve yerine oturma geldiğinde kimin kaybedip kimin kazanacağı belli olacak.

Bu işi bir kumar haline getirenler utansın biz değil.
    Ben sahsen ayni hareket oldugunu dusunmuyorum abi. Yaklasik 1 yillik bir hareket. O esnada kureselde resesyondan bahsetmek cok zor. Fed faiz arttirim surecinde ve giderek sertlesen bir tonda. Keza AMB bugun dediklerinin tam tersini diyor.

O hareketin boyunun buyuklugu fedin sahin tavrinin da etkisiyle, bizim dis borcun fazlaligi, ozellikle kisa donemli, 50 milyar dolar uzerine cikan cari acik, yetersiz MB rezervi gibi konularin uzerine birde MB nin siyasi baskiyla faiz arttirimlarinda gec ve yetersiz kalmasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Gerekli mudahale yapilmayinca Londra patlatti, carry tradeciler birbirini ezdi, dolar borcu olanlar yapisti uctu gitti.

Tabi siyasi yorum katmak istemem ama yonetim sisteminin degismesi, yapilan atamalar vs de etkili olmus olabilir.

4. Alenichev hatirlar kanal ust bandini ciziyorduk surekli. Yillardir her temasta MB mutlaka aksiyon almisti. Son temas 4,93 te de aninda olaganustu toplantiyla mudahale etmisti ve ust band 5,12 olmustu ki bu kez mudahale etmedi zaten opsiyon mopsiyon patladi TL longcular saldirdi koptu gitti.

5.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ben sahsen ayni hareket oldugunu dusunmuyorum abi. Yaklasik 1 yillik bir hareket. O esnada kureselde resesyondan bahsetmek cok zor. Fed faiz arttirim surecinde ve giderek sertlesen bir tonda. Keza AMB bugun dediklerinin tam tersini diyor.

O hareketin boyunun buyuklugu fedin sahin tavrinin da etkisiyle, bizim dis borcun fazlaligi, ozellikle kisa donemli, 50 milyar dolar uzerine cikan cari acik, yetersiz MB rezervi gibi konularin uzerine birde MB nin siyasi baskiyla faiz arttirimlarinda gec ve yetersiz kalmasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Gerekli mudahale yapilmayinca Londra patlatti, carry tradeciler birbirini ezdi, dolar borcu olanlar yapisti uctu gitti.

Tabi siyasi yorum katmak istemem ama yonetim sisteminin degismesi, yapilan atamalar vs de etkili olmus olabilir.
    Aklıma tek takılan konu:

1-
    2008 yılında devlet döviz kurunu düşük bulduğu için artmasını çok fazla engellemedi. Bu yönde hamle yapmadı. Şu an ise var gücü ile bastırıyor. Bu önemli bir fark.
    Ayrıca Ağustos 2018 hareketi neredeyse 1-2 yıl içinde %100 artış yarattı bu 2001 devaline denk bir değer. (0.67-1.4), 2008'deki devalin ise neredeyse 2 katı.

2-
    Ama bunun yanında da Türkiye'nin şu anki durumu çok daha sıkışık. Düşük faiz ısrarı ve merkez bankasının bağımsızlığının olmaması da cabası

O nedenle bir sonraki sıçramanın oluşma ihtimalini zamanını ve şddetini 1. ve 2.şartlar birbirlerini dengelediği için değerlendirmek güçleşiyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aklıma tek takılan konu:

1-
    2008 yılında devlet döviz kurunu düşük bulduğu için artmasını çok fazla engellemedi. Bu yönde hamle yapmadı. Şu an ise var gücü ile bastırıyor. Bu önemli bir fark.
    Ayrıca Ağustos 2018 hareketi neredeyse 1-2 yıl içinde %100 artış yarattı bu 2001 devaline denk bir değer. (0.67-1.4), 2008'deki devalin ise neredeyse 2 katı.

2-
    Ama bunun yanında da Türkiye'nin şu anki durumu çok daha sıkışık. Düşük faiz ısrarı ve merkez bankasının bağımsızlığının olmaması da cabası

O nedenle bir sonraki sıçramanın oluşma ihtimalini zamanını ve şddetini 1. ve 2.şartlar birbirlerini dengelediği için değerlendirmek güçleşiyor.
    Haklisin abi. Orada da teknik analize basvuruyorum ben. Gorulen buralar dip. 5,35 civari gibi. Bugun 5 lira 2011 dibine denk geliyor tekniksel olarak. QE lerin tam gobegi.

Tabi teknik analiz fiyatlamaya gore olustugu icin yanilma payi var.

Misal Agustos zirvesinden sonra dip 5,70 idi tekniksel olarak. 5,77 maliyetlendik zaten. Ne oldu devasa manupilatif faiz arttirimi bozdu trendi.

Tabi simdi dedigin gibi MB ne yapacak, kuresel de faizler inerken trende mi uyacak yoksa itidalli mi davranacak. Kuresel kriz baslarsa nasil hamle yapacak. Bunlar bilinmezler simdilik.

Ama bugun zaman kisitlamasi olmayan parasiyla buralardan maliyetlenen birinin surec sonunda mevduat faizi getirisinden cok daha fazlasini almasi yuksek ihtimal gibi duruyor.

Sayfa 411/999 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •