Elbette dediğim gibi Sn.Turnike... Kimse tepeyide dip noktasını da bilemez...

Şunu lütfen karıştırmayınız ki; benim adıma bana yazılan msj lardan anlayabiliyorum, o zaman böyle yapsa idiniz yada şu zaman şöyle yapsa idiniz şeklinde...

Bu tip ithamları herhangi bir emtia ya karşı veya direkt net negatif duruş sergilemiş olsa idim, kabul ederdim... Oysa, ben hiçbir yatırım aracına direkt karşı bir insan değilim...

Dediğim şudur...

O zaman almayın, bu zaman alın... Yada, pahalı almayın ucuz alın....

Mesela USD o zaman 3,41 de çok ucuz du.. 5 TL yi tahmin etmiş ama 7,20 yi aklımın ucuna dahi gelmemişti...

Ağutos 2018 de USD 7,20 TL de iken ALMAYIN... USD alacak iseniz, bir yıl sonra alın.. Bu sürede deli gibi günlük faiz %24 (İNG) var onu alın demiştim..

Ağustos 2019 olduk; USD TL 5,44 TL yi gördü....

Ben asla USD a karşı birisi değilim... Şu an USD alsam bir ay sonra 6,50 olsa kesinlikle satardım....

Evet, 7,50 olmaz mı? Olabilir... O da %1 ihtimal...

7,50 TL de %1 ihtimali bekleyenlerin olsun derim....

Hiçbir emitaya aşık olup körü körü uzun vadeciyim diye beklemem.. Mesela USD siizn dediğiniz VADE üzerinden hala karlı görünebilir...

Oysa USD 12 AY daha 5,50-6,00 bandında yatayda hareket ederse ne olabilir?

Çünkü 2019 Ağustosta USD da 5,60 diptir hala diyemiyoruz....

Sn.Turnike bu piyasalardan çok al sat yaptım... Ne ülke batar ne firma... Olan vatandaşa olur...

Filler tepişir, çimenler ezilir... Piyasalarda ne ucuz ise onu alıp bekleyeceksin, pahalanınca satacaksın.. KY nın yapacağı budur Gerisi hikayedir...

Bakınız yeri geldi yazmak zorunda kaldım...

2015 yılında gözümün önünde ablam ve eniştem 90 metre kare yere Çayyoluna nakit 800,000 TL verdiklerinde, yapmayın etmeyin dedim anlatamadım...
Oysa;

Şu an Gayrimenkul sektörü kan ağlıyor... Geçen sene 580,000 TL ye verilemeyen daireyi ben 2019 yılı 26 Temmuzda 480,000 TL ye aldım....

Oysa, aynı sitede aynı daireler 2015 yılında 470,000 TL idi....

USD da da 5,51 altı kademeli alıcıyım....

Bu işlerde uzun vadeci olup hamallık yapmak yerine, ucuz her ne ise onu alıp kısa ve orta vadeci olmayı tercih ediyorum...

O kadar...

Bol kazançlar dilerim.