Originally Posted by
ayvagobeknuri
Tabii ki TL olmayacak. Artýk bütün paralar çöptür.
Referans noktasý, bu gün için bana göre Brexit'tir. 3 yýl önce kimin Abd baþkaný olacaðýydý. Ron Paul'un baþkan olmasýný bekliyordum. Fakat Abd halkýnýn bu derece ahmak olduðunu bilmiyordum. Carson gibi ''dünya düzdür'' diyen bir doktor, baþka acayip adaylar vardý. Demokratlarýn göstereceði adayýn hiç önemi yoktu. Neticede Ron Paul çekildi, Trump'un baþkan olacaðýný 1 ay önceden yazmýþtým. Ahmetg nickli forumdaþ Abd halkýnýn ahmaklýðýný ara sýra yazýyor, eski nicki Mandrake'ydi galiba, dikkate almak lazým. Ron Paul Abd baþkaný olsaydý, bu derece rezillik yaþanmazdý.
Abi bende göz var, önceden görürüm ve yazarým. Mesela; 31 marttan 4-5 gün önce ''Bayburtlu Yusuf hadisesi'' yaþandý. Bu olayý görür görmez, Ýmamoðlu'nun baþkan olacaðýný yazmýþtým.
Anlaþmalý ya da anlaþmasýz Brexit olacak. Le Pen, Fransa Devlet Baþkaný olacak. AB daðýlacak. Ýtalya ve Ýspanya bölünecekler.
Abd dünya hegemonluðunu kaybedecek, sadece Amerika kýtasý ve Afrika'nýn yarýsýndan sorumlu, yerel bir hegemon olacak.
Japonya, uzakdoðunun hegemonudur.
Fransa, Akdeniz havzasýnýn hegemonudur. Biz de bu bölgedeyiz.
Bunlarýn üzerinde, genel olarak dünyanýn yeni hegemonu; Ýngiltere-Almanya-Rusya ittifakýdýr.
Yeni Dünya Düzeni budur. Bu düzende kontrol altýnda olmayan, Orwel'in 1984 kitabýnda olduðu gibi, vekalet savaþlarýnýn yürütüldüðü alanlar olabilir. Örneðin ortadoðu...Çünkü; ortadoðu, 100 yýldýr sömürülen, kaynaklarý tükenmiþ bir bölgedir. Fakat kontrol altýnda olmayan da kontrol altýndadýr. Aslýnda kontrol altýnda olmayan hiç bir þey yoktur.
Yeni Dünya Düzeninde coinler gibi kontrolsüz paralara izin verilemez. Mesela bitcoini kontrol edebilmeniz için %51'ini hacklemeniz lazým. Mümkün deðildir.
Fakat hegemon ülkelerin Merkez Bankalarý, tamamen kendi kontrollerinde coin çýkarabilirler. Neticede coinler emekleme dönemindeler.
Bunlar sonraki aþamalardýr. Öncelikle altýn fiyatlarý yükselir. Ýnsanlarýn ezici çoðunluðu için güvenli liman altýndýr. Fakat altýnýn yükseliþi de bir seviyeye kadar olabilir, sonrasýnda çöker. Öyle bir noktaya gelinir ki, gýda daha çok önem kazanýverir. Altýnla karnýnýzý doyuramazsýnýz, buðday daha deðerli oluverir. Tahminince altýnýn onsu max 10-12.000 dolara kadar çýkabilir.
Barter sistemi de yaygýn olarak devreye girecektir. Bugün emlak piyasasýnda örnekleri görülüyor.
Düzen kaosdan sonra kurulacak. Kaos anýný bilemeyiz. Dünyada Küreselcilerin dýþýndaki güç odaðý, bunu bildiðini, kaosu çýkarýp, kaosu yönetip, Yeni Dünya Düzenini kuracaðýný iddia ediyor. Bunun yapýlýp yapýlamayacaðýný bilmiyorum.
Tek bildiðim, kaosun kendi düzenini yaratabildiði.
Yer Ýmleri