Sayfa 754/999 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 6,025 - 6,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bizim ülkede insanlar çok hızlı uyum !! sağlıyorlar. Üç kağıtçılıkta yarışıyoruz. Kuyumcuya gramı kaça sattığını soruyorum. 283 tl. diyor. Kaça alıyorsun diyorum, 280 e diyor. Buyur ......gr . saf altın TL. ye çevirelim dediğimde '' Elbette fakat bu kadar param yok'' diyor uyanık. Bir başkası ise 283 den altını alırım diyor hemen vereyim diyorum. Alıp arka odaya ''saflığını test etmeye '' götürmeye kalkıyor. Hop kardeş göz önünden 1 sn. bile ayıramazsın. Ne test yapacaksan burada yap dediğimde - güle güle abi- diyor.

Yıpranmış kültür- süzlük, bitmiş insanlık, kokuşmuş siyaset....... soğudukça soğuyorum.
    Saf altınınız varsa kuveyt türk ten başka yere gitmeyin derim
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bizim ülkede insanlar çok hızlı uyum !! sağlıyorlar. Üç kağıtçılıkta yarışıyoruz. Kuyumcuya gramı kaça sattığını soruyorum. 283 tl. diyor. Kaça alıyorsun diyorum, 280 e diyor. Buyur ......gr . saf altın TL. ye çevirelim dediğimde '' Elbette fakat bu kadar param yok'' diyor uyanık. Bir başkası ise 283 den altını alırım diyor hemen vereyim diyorum. Alıp arka odaya ''saflığını test etmeye '' götürmeye kalkıyor. Hop kardeş göz önünden 1 sn. bile ayıramazsın. Ne test yapacaksan burada yap dediğimde - güle güle abi- diyor.

Yıpranmış kültür- süzlük, bitmiş insanlık, kokuşmuş siyaset....... soğudukça soğuyorum.
    Kuyumculardan standart sahneler..
    Ben cumhuriyet altını için normal değerinden 100 tl fazla fiyat çekip ( o zamanlar 700 falan dı)
    Neden dendiğinde.."İşçilik" , gibisinden efsane bir cevap veren kuyumcu!! gördüm..
    Ne işçiliği dendiğinde şapır şupur yediği hamburger i masaya bırakıp ellerini çırpıp , işçilik dedi ise işçilik kavga mı istiyorsun modunda ayağa kalkması..

inşaatçı kuyumcu emlakçı...sonra yok battılar ettiler zor durumdalar..
    beter olsunlar..

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    anlamadım ne testi yapacakmış arkada kuyumcu ?
    Sahte mi? Kaç ayar diye bakmak için asit testi yapacak sanırım

4. Bu sabah Ankara da babamı ağız diş sağlığı merkezine götürdüm. Doktor , burada yapılan protezler ihale ile dışarıda yaptırılıyor ve %60 oranında kötü oluyor. Sizin babanız çok yaşlı gel- git zor. Dışarıda özele verin biraz para kaliteli bir protez yaptırın diyor.

Sağlıkta çağ atladık. Devlet diş tabiplerine iş yaratmak için her yere ağız diş sağlığı merkezleri açtı. Diş hekimleri iş bulamıyorken çok güzel paralar kazanır oldular. O halde insan ekmek yediği tekneye neden pisler ? Sen hekim olarak, ihaleyle yapılan protez uygun değilse olur vermezsin şirket parasını alamaz. Haliyle dürüst çalışmak zorunda kalır. Ama bir çark varsa sende bunun parçasıysan yazık. Sabah sabah asabım bozuldu. Kokmayan, bozulmayan meslek kaldı mı ?

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    anlamadım ne testi yapacakmış arkada kuyumcu ?
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Sahte mi? Kaç ayar diye bakmak için asit testi yapacak sanırım
    Ne test yaparsa yapsın, göz önünde yapmalı. Muhtemelen ayarı düşük, gramı düşük başka bir altınla değiştirecek ve oldu bittiye getirecekti. Ya da başka bir tırnakçılık işi bilemem....

6.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ne test yaparsa yapsın, göz önünde yapmalı. Muhtemelen ayarı düşük, gramı düşük başka bir altınla değiştirecek ve oldu bittiye getirecekti. Ya da başka bir tırnakçılık işi bilemem....
    Sizin altının gramı belli değil mi ki onu nasıl değiştirecek ki adam

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu sabah Ankara da babamı ağız diş sağlığı merkezine götürdüm. Doktor , burada yapılan protezler ihale ile dışarıda yaptırılıyor ve %60 oranında kötü oluyor. Sizin babanız çok yaşlı gel- git zor. Dışarıda özele verin biraz para kaliteli bir protez yaptırın diyor.

Sağlıkta çağ atladık. Devlet diş tabiplerine iş yaratmak için her yere ağız diş sağlığı merkezleri açtı. Diş hekimleri iş bulamıyorken çok güzel paralar kazanır oldular. O halde insan ekmek yediği tekneye neden pisler ? Sen hekim olarak, ihaleyle yapılan protez uygun değilse olur vermezsin şirket parasını alamaz. Haliyle dürüst çalışmak zorunda kalır. Ama bir çark varsa sende bunun parçasıysan yazık. Sabah sabah asabım bozuldu. Kokmayan, bozulmayan meslek kaldı mı ?
    yıllardır sistem böyle çalışıyor. doktor geliyor ağzınıza bakıyor ölçüyü alıyor. diş merkezinde bulunnan özel şirket elemanını çağırıyor. bide o bakıyor siparişini alıyor hatta bir kısmınada fark talep ediyor. kabul edersen dışarıda yaptırtıp geliyor protezi takıyorsun. bu sadece ağız diş sağlığı merkezinde değil ankarada ki gazi ankara üniversitesi hacetepe diş hekimliği fakültelerinde de aynı. artık devlet diş teknisyeni çalıştırmıyor dışarıdan hizmet oalrak alıyor. Çoğuda dedşkleri gibi ihale usulü olduğundan en düşük fiyatı verenlere yaptırılıyor. sonuç kalitesiz imalat
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Darphane'ye sordum.

Kuyumcu esnafı olmadan, sade bir vatandaş Cumhuriyet altını bastırabilirmi diye.

Evet dedi adam.

En az 1000 gram olacak, tümü altın rafinerisi ürünü olacak dedi.

Yani şurada hanımın 300 gram 22 likleri vardı, onları da katayım yok.

Sanıyorum bankaların kaydi altın işlemleri bu nedenlerle başladı.

Ben şahsen fiziki altın almam.

Sayfa 754/999 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •