Akşam yine kamikazeler yoklamış.. bu iki oluyor; Londra kanalı kısıldığından beridir.. önceki yılbaşı ertesindeydi.. neyse ki çıktığı hızla iniyor.. ancak bunun her zaman böyle olacağını kim garanti edebilir ? 🙂
Akşam yine kamikazeler yoklamış.. bu iki oluyor; Londra kanalı kısıldığından beridir.. önceki yılbaşı ertesindeydi.. neyse ki çıktığı hızla iniyor.. ancak bunun her zaman böyle olacağını kim garanti edebilir ? 🙂
O kamikazelerin işaretlediği alanın bi yüzde 5-10 üzerini görüyor genelde..
Hatırladıklarım..
2017 ekim..ABD vize krizi 3.80 leri gördü..
gevşedi 3.60 lara 3.96 ya kadar gitti sonraki 2 ayda..
ocak 2019
5.85 ü gördü..
gevşedi 5.30 lara..
6.24 e gitti
Dün gece 6.30-40 ları gördü..
Yukarıdaki rakamları uygularsak 6.70 ler hedefte gibi gözüküyor 1-2 ay içinde.
Vallahi ben yalnızca bütçe açığına bakıp döviz alıp satıyorum, Merkez Bankası'nı da, Akbabayı da, kamikazeyi de tokatlayıp karımı yazıyorum. İşin sırrı makro ekonomik gelişmeleri okumakta ve kademeli alım satımda.
Akbabalar birilerini yolar bu doğru ama yolunanlar ne makro ekonomiden anlar ne de işlemlerinin arkasında bir stratejisi olur. Akbabaların en büyük yolma icadı da stoploss'tur, dün 10 TL fiyat biçtiğin finansal aracı ortada hiç bir temel değişiklik yokken size 9.5 TL'ye sattırırlar. Ben dolar düşüşlerinde 2 defa da da dipten alım yapmayı başardım, herkesin stop loss çalıştırdığı noktalarda. Kademeli alım stratejimde çok daha aşağı seviyelerde bile alım yapacak gücüm vardı.
Nasıl bu kadar kararlı davranıyorum peki? Nedeni defalarca yazdım. Türkiye piyasasında "ihtiyatlı kötümser" olacaksınız. Yani piyasaların yönü orta ve uzun vadede kötüye gidiş şeklinde olacak ama arada yalancı baharlar yaşanacaktır. Bir nevi aşağı yönlü testere formatı yani. Çünkü Türkiye'yi yönetenler artık hiç bir şeyi yönetemiyorlar, bunlar gidinceye kadar esastan bir iyileşme söz konusu olmayacak, ihtiyatlı kötümserlere trade etme fırsatları yaratacaklardır.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri