Artan

286,25 9.99 18:10
36,84 9.97 18:10
21,06 9.97 18:10
23,86 9.95 18:10
11,49 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

23,76 -10 18:10
127,80 -10 18:10
42,32 -10 18:10
24,30 -10 18:10
9.982,50 -9.99 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

22.096.596.064,35 18:10
15.225.828.909,20 18:10
10.879.942.918,56 18:10
9.534.644.097,80 18:10
8.698.068.214,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7989 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Akşam yine kamikazeler yoklamış.. bu iki oluyor; Londra kanalı kısıldığından beridir.. önceki yılbaşı ertesindeydi.. neyse ki çıktığı hızla iniyor.. ancak bunun her zaman böyle olacağını kim garanti edebilir ? 🙂

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Akşam yine kamikazeler yoklamış.. bu iki oluyor; Londra kanalı kısıldığından beridir.. önceki yılbaşı ertesindeydi.. neyse ki çıktığı hızla iniyor.. ancak bunun her zaman böyle olacağını kim garanti edebilir ? ��
    O kamikazelerin işaretlediği alanın bi yüzde 5-10 üzerini görüyor genelde..
    Hatırladıklarım..
    2017 ekim..ABD vize krizi 3.80 leri gördü..
    gevşedi 3.60 lara 3.96 ya kadar gitti sonraki 2 ayda..
    ocak 2019
    5.85 ü gördü..
    gevşedi 5.30 lara..
    6.24 e gitti

Dün gece 6.30-40 ları gördü..
    Yukarıdaki rakamları uygularsak 6.70 ler hedefte gibi gözüküyor 1-2 ay içinde.

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    O kamikazelerin işaretlediği alanın bi yüzde 5-10 üzerini görüyor genelde..
    Hatırladıklarım..
    2017 ekim..ABD vize krizi 3.80 leri gördü..
    gevşedi 3.60 lara 3.96 ya kadar gitti sonraki 2 ayda..
    ocak 2019
    5.85 ü gördü..
    gevşedi 5.30 lara..
    6.24 e gitti

Dün gece 6.30-40 ları gördü..
    Yukarıdaki rakamları uygularsak 6.70 ler hedefte gibi gözüküyor 1-2 ay içinde.
    ne diyelim herşey mümkündür.. her zaman söylerim; seviyeleri ancak ve yalnız akbabaların tercihleri ve pozisyon derinliği belirler...bu kamikazeler ancak akbabaların taşeronu olabilir
    ytd..

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    ne diyelim herşey mümkündür.. her zaman söylerim; seviyeleri ancak ve yalnız akbabaların tercihleri ve pozisyon derinliği belirler...bu kamikazeler ancak akbabaların taşeronu olabilir
    Akbabaların, kamikazelerin hiç bir şeyi belirlediği yok. Bütçe açığı ver diyen akbaba mı, kamikaze mi? Yoksa bizim başımızdaki basiretsizler mi?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Akbabaların, kamikazelerin hiç bir şeyi belirlediği yok. Bütçe açığı ver diyen akbaba mı, kamikaze mi? Yoksa bizim başımızdaki basiretsizler mi?
    Politik tercihlerin ekonomik etkileri ayrı hikaye, ancak elbetteki bütçe açığı cari açık gibi sonuçların akbabaların işini kolaylaştırdığı muhakkak 🙂
    ytd..

6.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Politik tercihlerin ekonomik etkileri ayrı hikaye, ancak elbetteki bütçe açığı cari açık gibi sonuçların akbabaların işini kolaylaştırdığı muhakkak ��
    Vallahi ben yalnızca bütçe açığına bakıp döviz alıp satıyorum, Merkez Bankası'nı da, Akbabayı da, kamikazeyi de tokatlayıp karımı yazıyorum. İşin sırrı makro ekonomik gelişmeleri okumakta ve kademeli alım satımda.

Akbabalar birilerini yolar bu doğru ama yolunanlar ne makro ekonomiden anlar ne de işlemlerinin arkasında bir stratejisi olur. Akbabaların en büyük yolma icadı da stoploss'tur, dün 10 TL fiyat biçtiğin finansal aracı ortada hiç bir temel değişiklik yokken size 9.5 TL'ye sattırırlar. Ben dolar düşüşlerinde 2 defa da da dipten alım yapmayı başardım, herkesin stop loss çalıştırdığı noktalarda. Kademeli alım stratejimde çok daha aşağı seviyelerde bile alım yapacak gücüm vardı.

Nasıl bu kadar kararlı davranıyorum peki? Nedeni defalarca yazdım. Türkiye piyasasında "ihtiyatlı kötümser" olacaksınız. Yani piyasaların yönü orta ve uzun vadede kötüye gidiş şeklinde olacak ama arada yalancı baharlar yaşanacaktır. Bir nevi aşağı yönlü testere formatı yani. Çünkü Türkiye'yi yönetenler artık hiç bir şeyi yönetemiyorlar, bunlar gidinceye kadar esastan bir iyileşme söz konusu olmayacak, ihtiyatlı kötümserlere trade etme fırsatları yaratacaklardır.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Vallahi ben yalnızca bütçe açığına bakıp döviz alıp satıyorum, Merkez Bankası'nı da, Akbabayı da, kamikazeyi de tokatlayıp karımı yazıyorum. İşin sırrı makro ekonomik gelişmeleri okumakta ve kademeli alım satımda.

Akbabalar birilerini yolar bu doğru ama yolunanlar ne makro ekonomiden anlar ne de işlemlerinin arkasında bir stratejisi olur. Akbabaların en büyük yolma icadı da stoploss'tur, dün 10 TL fiyat biçtiğin finansal aracı ortada hiç bir temel değişiklik yokken size 9.5 TL'ye sattırırlar. Ben dolar düşüşlerinde 2 defa da da dipten alım yapmayı başardım, herkesin stop loss çalıştırdığı noktalarda. Kademeli alım stratejimde çok daha aşağı seviyelerde bile alım yapacak gücüm vardı.

Nasıl bu kadar kararlı davranıyorum peki? Nedeni defalarca yazdım. Türkiye piyasasında "ihtiyatlı kötümser" olacaksınız. Yani piyasaların yönü orta ve uzun vadede kötüye gidiş şeklinde olacak ama arada yalancı baharlar yaşanacaktır. Bir nevi aşağı yönlü testere formatı yani. Çünkü Türkiye'yi yönetenler artık hiç bir şeyi yönetemiyorlar, bunlar gidinceye kadar esastan bir iyileşme söz konusu olmayacak, ihtiyatlı kötümserlere trade etme fırsatları yaratacaklardır.
    walla ne diyelim sana helal olsun arkadaşım
    ytd..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •