Sayfa 834/999 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

  1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Tuborg lagerdir, Efes pilsener olmasına rağmen lager tipi düşük sıcaklıkta mayalama yapar.

    Emme her ikiside s. gibi biradır, heleki Efesin üretiminde pirinç malti kullandığını öğrendiğimden beri, para verip almam.
    pirinç yok artık şekerli değil

  2. Spotta kur 5,84 ken viopta kuru 5,8150 de tutmak çok büyük ********liktir

  3. Merkez Bankasının 12 Eylül toplantısı öncesinde survivorship bias fenomenini hatırlayalım:



    İkinci dünya savaşı döneminde donanma tarafından seferden geri dönen uçakların nereden vurulduklarının istatistiği çıkarılmış. İlk başta bu kurşun delikleri olan yani uçakların en çok hasar alan bölgelerini zırhlamayı düşünmüşler. Sonra Macar doğumlu Yahudi istatikçi Abraham Wald buna karşı çıkımış. Uçağın burun bölgesi, motorları ve orta gövdesi yani kurşun izi olmayan yerlerin zırhlanması gerektiğini söylemiş.

    A. Wald'ın farkedip diğerlerinin farkedemediği şey; bu uçaklar o bölgelerden hasar aldıkları için düşmemiş, hasar almadıkları yerlerden vurulmadıkları için eve geri dönebilmeyi başarabilmiş. Kurşun izi olmayan yerlerden vurulursa uçağın geri dönme şansının olmadığını söylemiş. İşte bu fenomene "survivorship bias" deniyor. Hayatta kalanlara çok odaklanıp, başarısız olanların neden başarısız olduklarını gözardı etme mantık hatası.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  4. #6668
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    pirinç yok artık şekerli değil


    Efes pirinç koymazsa çatlar, pirinc işi çakılınca % 100 malt çıkarttılar, onda yoktur fakat klasikte vardır diye tahmin ediyorum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

  5.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku
    Spotta kur 5,84 ken viopta kuru 5,8150 de tutmak çok büyük ********liktir
    An itibariyle viop kurunun spot'tan düşük olması gün içi saat başı belirlenen uzlaşma kurlarının düşük olmasından kaynaklanır. Çünkü bu akşam kontratlar kapatılırken viop fiyatı değil, günlük spotların ortalaması alınacak. O da büyük bir anlık viop kuruna yakın bir rakam olacaktır.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

  6. efes grubu piyasayi domine etmis nereye gitsen efes bomonti .Tuborg grubu menusunde olan isletme yok neredeyse. Becks carlsberg dururken efes icmek eziyet filtresiz bomonti abdurahman celebi.

  7. #6671
    Bizi bilmeden bir okuyan olsa, bu ayyaşlar sabah biraylan başlıyor şaraplan devam ediyor, rakıylan sızıyor zannedecek yahu!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

  8.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku
    Spotta kur 5,84 ken viopta kuru 5,8150 de tutmak çok büyük ********liktir
    bu bilindiği halde hala viop gumarhanesine vakit geçirenler düşünsün. FX var yahu,ne yapayım çakmasını

Sayfa 834/999 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •