şirketin yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlusu ile görüştüm
1.sorum 4 fabrikamızın ortalama toplam 300 bin M2 arsası var 110 bin M2 si kapali alan
Bu arsalar komik bir şekilde bilançoda 5 milyon TL ile degerlenmistir.
Toplam duran varlıklar ise 156 milyon bu çok düşük deilmi arsalar bize ait deilmi ?
Cevap : arsaların tamamı bizim bilançoda ilk alındığı değerden görünmektedir
Mevcut güncel değerleme olmamaktadır
(Artık 1980 lerin fiyatları sanırım )
2.sorum sizler spk ya başvurduğunuz da herhangi bir önemli durum yok hissemiz sığ operasyonel zorluk gibi bahaneler sundunuz.peki enerji verimliliği kanunu 28 Nisan 2017 tarihli resmi gazetede yer alan düzenlemenin geçici 5. Maddesi ile Ocak 2020 yılına ertelenmiştir .5 ay sonra binalarda mantolama zorunluluğu var .bu belgeyi alamayan menkulu kiraya veremeyecek satamayacak bu durum izocamla ilişkili bir durum tam benim ortak olarak kalma gerekcem bunu SPK ya belirttinizmi.
Cevapları hayır
3.sorum bistten bu şekilde çıkarsanız ne olacak spk denetimi surecekmi
Evet ortakları çıkarmadan spk denetiminden çıkamıyoruz
4.sorum peki öner bey bistte iken 98 i bulursak en azından bir guvencem var son 5 yıllık fiyat var BIST dışında 98 bulunursa ne olacak ya beni mağdur ederseniz ben ortaklıktan çıkmak istemiyorum ama cikacaksakta bunu bistte iken olsa en azından magduriyetim azalır.bist dışında şirket degerlemesini 5 TL cikarirsaniz ne olacak
Cevap : bistte iken belirli fiyat kiriterleri var BIST dışında ortaklıktan çıkarma değerleme raporu ile olur.bu fiyatlardan aşşagi düşmez ama şirketin bu hakkı var bu bir yasal haktır .BIST dışına çıkıldığında mevzuat değerleme raporu ile ortakları cikarirsin diyor
Siz mağdur oluyorsanız yasal hakkınızı kullanın
Şirket 19;TL hisse fiyatını gördüğünde önemli nitelik işlem açıkladı elbette mağdur edildik bu açık net ortadadır SPK yatırımcısını dinlemiyor bir isler var ama mağdur edildik bari BIST dışına çıkarsa ortaklıktan çıkarmayın ben BIST dışında ortaklıktan çıkmak istemem dedim
Oda bizim yasal hakkımız var olur olmaz bilemeyiz bu işlere hakim ortak karar verir dediler
Bende bir ortak olarak istemeyerekte olsa, sizleri ,enerji verimliliği yasasının 2020 başında zorunlu olacağını ,ve bunun biz yatırımcıların borsadan cikararak bunu fırsata cevirdiginizi , bu durumu şirketin bistten çıkma başvurusunda SPK ya bildirmediginizi ve 300 dönüm arsanın bilançolara 5 milyon TL göründüğünü devasa 4 adet fabrikanın tüm maddi duran varlıklarının 156 milyon göründüğünü bununda yatırımcıyı mağdur ettiğini aslında bunların normal olarak fiyatlanmasi durumunda şirketin bistte bu fiyatlarda işlem görmeyeceği ve bu 20.12 durumunun olusmayacagi ni sikayet edecem dedim .
Kendileride biz burada araciyiz hakim ortak herşeyi planlıyor çıkma gerekçelerini sundular biz bilemeyiz dediler.
PRA-LX1 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri