Deprem den Allah korusun dudu reis deprem olmasina gerek yok binalar curudu 20 yıl sonrasi binalar zaten riskli son 20 yıldır hazır beton la yapılıyor binalar öncesi deniz kumu çakır tasi ,İstanbul un heryerini bilirim Avrupa yakası daha eski binalar sokakları dar binalar bitisik boş arazi sayısı çok az insan olarak Anadolu yakasin dan kalabalik. Yeni binalar da güvenim pek yok benim Denizli de 6 buyuklugunde ki depremden sonra, yeni binaların da hasar almasi beni düşündürdü yapılırken ne kadar özen gosteriliyor ? Mesela bizim ülkede binalar genellik le neden kışın yağmur da karda yapılır hiç anlamam bakıyor sun demirler yagmuru,kar i yiyor yüzeyi paslanmis demirleri dosuyorlar ,Yalova bin istanbul a 80 km uzakta olduğunu varsayarsak o depremi İstanbul da hissedenler binalarin ne derece şiddetli sallandigini hatirlarlar kaldı ki İstanbul deprem adalar in hemen arkasin da olacağı varsayılır sa 15 km bile yok yani bilmiyorum bina eski olsa yeni olsa depremin çok yakın biyerde olacak olması nasıl etkiler ? Bir deprem durumun da Avrupa yakasin da boş arazi sıkıntısı olabilir ama Anadolu yakası için bir sorun olmaz diyorum ben eğer imar a açılmayacak sa ilerde mesela Maltepe Sancaktepe Şile Tuzla piyade buralarda ki askeri araziler 10 İstanbul nüfusunu barındırır 99 depremin de bölge ye yardım etmeye gittigim ve denize gömülen binaları gördüğüm o felaketi gordugum için ve İstanbul un gerek nufusu,gerek bina sayisi oranin 60 katı olduğu için ,Allah hiç yasatmasin diyeyim .
Yer İmleri