tcd ye küçük bir miktar alýþ emiri girdim Ziraat bankasý int. bankacýlýðýndan, talep fiyatýný 1.661440 olarak belirledi ve parayý %4 oraný ile repo yaptý.Neyse ki miktar çerezlikti ,bankanýn nasýl iþlem yapacaðýný görmekti amacým.Fakat iþlemi iptal edemiyorum.Bilgisi olan yardým edebilir mi?Ayrýca valörlü fonlarda en iyi hangi bankalar müþteriyi düdüklemeden iþlem yapýyor?
TCD alým emrini þu anda mý yazayým, yarýn sabah mý yazayým sizce? (Saat 11 i geçtiði için ve baþka bir fon satýp alým emri vereceðim için) Nasýl yapmalý?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Fon konusu çok eskiden beri vardý mesela Ýþ'in 801 fonu gibi ama Türkiye Varlýk Fonu kavramýndan sonra piyasa hareketlendi. Özellikle son yýllardaki baþarýsýz halka arzlar ve hisse piyasasýndaki (baþta patronlarýn kendi hisselerinde haþýr neþir olmalarý ve istediði zaman istediði fiyatta istediði haberleri gönderme konusundaki gayri ahlaki) dümenler sonrasýnda fon piyasasý yatýrýmcýlar için bulunmaz bir yer.
Þahsen piyasada yeterince fon olduðu ve bu anlamda gerekli derinliðin saðlandýðýný deðerlendirmekle beraber özellikle fon sepeti fonlarý konusunda büyük açýk var. Bu yönde 1-2 fon var ancak genellikle yabancý tandanslý fonlarla uðraþýyorlar. Gayet güzel yönetilen fonlardan bir sepet yapýlarak bir fon oluþturulsa sanýrým fon çeþitleri, içerikleri, getirileri, valörleri vs bir çok deðiþkenle uðraþmak istemeyen -benim gibi- yatýrýmcýlar için iyi olurdu.
Fiba bankada IST gibi T+0 valörsüz fon satýþýnda, satýþ gerçekleþiyor fakat hesapta eksi bakiye olarak gözüküyor. Para hesaba geçmediði için baþka fon alamýyorsun. Telefon trafiði ile 2 günde anca hesaba geçiyor. Düzeltilmesini ilettim ve düzeltilme gerçekleþene kadar fibadan ayrýldým. Þu an baþka bankada iþlem yapýyorum.
Yer Ýmleri