Sayfa 294/639 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon
Arama sonucu : 5111 madde; 2,345 - 2,352 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1. Kervanı,Ceylan'dan itibaren bilirim;zaman zaman yorumlarını da okumuşumdur.Buradakinin misliyle beddualar,küfürler edildi orada ve yaşattığı travma da misliyleydi.Sadece şimdiki duruma bakarak değerlendirme yapmak objektif olmaz.

Elinizdeki hissenin haricindeki hisseyle muhatap olmayın,aksi durumda nefsinizin vesvesesine kapılırsınız.KY işte gerçekte tam da bu noktada kaybeder.Borsada tezgahlar hep bu vesvese üzerine kuruludur.Oradan oraya zıplatırlar küçükleri ve sonu uzun vadede hep hüsran olur.

Geçen sene Akpaz'ın %0,01 ortağı iseniz,bu sene de aynı oranda ortağısınız.İlave hisse alımı ya da satımı yapmadıysanız.Sanal peşinde koşturuyorlar insanlığı,reelden uzaklaştırıyorlar böylece.Reel olan ortaklık payıdır,geçen seneye göre hisse adedinizde ne yönde değişiklik var;buna odaklanın.

2.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Ertem hocam seddulbahir Üstad. Cok Canım sıkkın. Evde huzur kalmadı. Hanimla surekli tartışma. Sagligim bile bozulmaya başladı. Artık kâr etmeyi birak zararı azaltsam dönüp arkama bakmadan satıp gideceğim...lutfen gerçekci bir değerlendirme yapar mısınız. Hangi vadede hangi fiyat hareketleri olabilir. Yanitlarsaniz cok sevinirim. Zira burada en ici dolu yorumları siz yapıyorsunuz ve ayağı yere basan rakam ve hedeflerden bahsediyorsunuz diye düşünüyorum. Umarim yanitlarsiniz..
    2016 dönem kârı olmadığından,kotasyon yönergesi 8/b kapsamında şerh konulabilirdi.

Durduk yere emisyon primlerinin,geçmiş yıl zararlarıyla mahsubu gündeme geldi.

PWC raporlarında eylem planı dillendirildi ve ticaret sicilde yayınlanan 6.madde ile somutlaştırıldı.

Neyi amaçlıyorlar biliyor musunuz?Yakın izleme pazarından çıkmayı...Neden?

Hisse geri alımı falan yapılmayacak.Zamanında ortaya atılan hisse geri alım kararını,pozitif dışsallık yaratmak için aldılar.

Niyetleri 8 milyon hisseyi 2-2,50 arasından satarak,halka açık payı yükseltmek ve hisseyi daha manipülatif bir hale getirmekti.

7.maddenin uygulamaya konulması ve sermaye azaltımı bu açıdan lehimizedir.Burada iki kademeli %100 marjını,"güvenli" olarak değerlendirebiliriz.

"Bu hisse 2 TL'yi bir daha hayatta görmez" gibi bir önermede bulunamam ama 1,30 üzerinin güvenli aralıkta olmadığını düşünüyorum.Tez şu:

İlk %100 marj alanı:İşletmenin sürekliliği ile ilgili somut adımlar.(0,36x2=0,72)
    Esneme payı:%10 ise 0,65
    İkinci %100 marj alanı:Ana pazara geçiş başvurusu ve kabulü.(0,65x2=1,30)

3.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku
    2016 dönem kârı olmadığından,kotasyon yönergesi 8/b kapsamında şerh konulabilirdi.

PWC raporlarında eylem planı dillendirildi ve ticaret sicilde yayınlanan 6.madde ile somutlaştırıldı.

Hisse geri alımı falan yapılmayacak.Zamanında ortaya atılan hisse geri alım kararını,pozitif dışsallık yaratmak için aldılar.

Niyetleri 8 milyon hisseyi 2-2,50 arasından satarak,halka açık payı yükseltmek ve hisseyi daha manipülatif bir hale getirmekti.

7.maddenin uygulamaya konulması ve sermaye azaltımı bu açıdan lehimizedir.Burada iki kademeli %100 marjını,"güvenli" olarak değerlendirebiliriz.

"Bu hisse 2 TL'yi bir daha hayatta görmez" gibi bir önermede bulunamam ama 1,30 üzerinin güvenli aralıkta olmadığını düşünüyorum.Tez şu:

İlk %100 marj alanı:İşletmenin sürekliliği ile ilgili somut adımlar.(0,36x2=0,72)
    Teşekkür ederim Üstad. Anlaşılan kisa vade 0.60 civari olasi görebileceği en makul ve iyimser rakam..benim zararim cikmasa da azalmış olur.allah razı olsun sizlerden...

4.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim Üstad. Anlaşılan kisa vade 0.60 civari olasi görebileceği en makul ve iyimser rakam..benim zararim cikmasa da azalmış olur.allah razı olsun sizlerden...
    Hocam elinde kaç lot var maliyetin nedir bilemem ama kendimden ornek alarak sormadan edemiyorum ben bu hissede en eskilerdenim belki.... ilk lotlarimi 1.54 ten aldım ... Aşağı doğru gördüğü her kademeden almaya devam ettim... En son 33 lerden aldım... Maliyetimi bayağı aşağı çektim... Belki Kar edemesemde TL bazında zararsız ayrılma ihtimalim var gibi... Sen durumu niye bu kadar karanlık cizdin... Hep beraber sabredecegiz bu güne kadar ettiğimiz gibi ve sabrimizin karşılığını alacağız ben canigonulden inanıyorum....

5.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku

Hocam 1.30 u sermaye %60 azaltılmış gibi mi hesapladiniz eğer öyle ise mevcut yapının 0.78 lirasına mi denk geliyor...

6.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Ecmain inşaallah.Burada her yatırımcın tercihi,sabır katsayısı,zaman sıkıntısı farklı olabileceği gibi bir B planıda gündeme gelebilecektir.

Akpaz maliyetiniz 0,90 ise 0,60'dan çıkarak;B planınızda bulunan ve daha kısa sürede %50 gideceğine emin olduğunuz ikame araca da geçebilirsiniz.Bu durumda Akpaz'daki zararı elimine etmiş olursunuz.Tabi ilk paragrafta yazdığım çerçeve herkes için farklılık arz eder,misal B planı olmayan mecburen 0,90'ı bekler.

7.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku

Usta ben hisse tercihinde bulunurken halka açıklık oranı ve piyasa değeri defter değerine de bakarım ve bunu önemli kriter bilirim.
    .36 kuruş malesef tam da piyasa defter değerine eşit yani 1 oranında. Tahmin ettiğiniz gibi sermaye azaltımı olursa pd değerinde değişiklik olur mu? Olursa pd değeri ne olur bu oran katlandıkça hisseye ilgi azalır şimdiden 1 ise tahmininize göre nihai hedef 1.30 olduğunda 4 katında işlem görür. Tabi 10 _ 15 katında işlem gören hisseler var ama onların çoğunun mali yapısı akpaz ile kıyaslanamaz bile. Bu konuda düşünceleriniz nedir???

Galiba ben hedef fiyat konusunda fazla uçmuşum genel kurul olana kadar 70 görülür genel kurul sonrası 1 üstüne atar geri çekilme ile 70 bandını destek edinir bir üst pazara başvuru ve kabulü sonrası 1.50 _ 1.70 ilk zirve diyordum ama sizinki ile kiyasladigimda baya polyanna oluyor benimkisi😀😀😀

8.  Alıntı Originally Posted by muratz Yazıyı Oku
    Hocam 1.30 u sermaye %60 azaltılmış gibi mi hesapladiniz eğer öyle ise mevcut yapının 0.78 lirasına mi denk geliyor...
    Murat hocam mevcut değerler üzerinden hesaplama yaptım.Sermaye azaltımı sonrası elimizdeki adet düşecek.

Sayfa 294/639 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •