VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerinde bir kez daha indirime giderek, faiz oranını maaş müşterileri için yüzde 1,45'e, diğer müşterileri için yüzde 1,55'e düşürdü.
VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerinde bir kez daha indirime giderek, faiz oranını maaş müşterileri için yüzde 1,45'e, diğer müşterileri için yüzde 1,55'e düşürdü.
Faizlerin o gecikmeyle gelen 6.5 puan yükselmesinin özgün koşullarına bakmak lazım.
Damadın atandığı günün ertesi günü çok ciddi yabancı çıkışı olmuştu.
USD bir anda 7.21 e çıkmıştı.
Eğer benzer bir durum yaşanır, USD aniden 9.60 a çıkarsa, faizler %30 a da çıkabilir.
Kesin konuşmamak lazım, hele başta bu kadar yanlış bir yönetim varken.
Çıkmayacak sevgili dostum..
Kambiyo rejimi göze alındı
Zaten REIS in aklında idi..
Kaç kere bahsi geçti ama bir şekilde vazgeçirdiler
Global rüzgarlar eserse güzel güzel ne ala..
Yoksa yol belli.
Dünyada tarih boyunca ben bir başka MB daha bilmiyorum 10 puan faiz indirip 20 puan gerisin geri çıkardığını 2 sene içinde..
bunların "göze alabilecekleri" bir şey yok.. abartmayın..17 yıllık sürece bakın.. durmadan yüksek perdeden boş boş konuşurlar.. geçen senede sözde faizi arttırmayacaklardı.. ama arttırmak zorunda kaldılar.. zaten her yıl sürekli londra newyork borç dilenme seansları oluyor.. neticede bir şekilde borcu çevirmek zorundalar..
dolar fırlarsa seve seve faizler artacak.. 500 milyar dolar borç yapmadan önce düşüneceklerdi bunu.. sermaye kontrolu ile taşdevrine döneriz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Burada zurnanın zırt dediği nokta şu: Kambiyo kontrolü veya sermaye akımlarının yavaşlatılması Türkiye için uzun süreli resesyon demek. Bir politikacı her şeyi göze alır ama uzun süreli resesyonu göze alamaz. Zira halkın desteğini alıp tekrar seçilebilmesi mümkün olmaz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer İmleri