Merhabalar, yaklasik 90000 usd birikimimi aylik 500$ gelir elde edecegim sekilde degerlendirmek istiyorum. Sizce eurobond uygun mudur bunun icin ? Ne tavsiye edersiniz ?
Arkadaşlar,
eurobond yatırımı yapacağım ancak alım-satım için hangi bankayı önerirsiniz.
hesabımın olduğu birkaç bankaya baktım fiyatlar arasında farklılıklar mevcut.
Tecrübesi olan arkadaşlar tavsiye verebilir mi rica etsem ?
Saygılarımla
Borsamizda hem dolar bazli fiyatini koruyup hem de yillik %5-10 temettu veren kac sirket var. Boyle bakimac eurobond kesinlikle portfoyumde olmasini planladigim bir enstruman .
Evet o faizi alabilirsiniz, biraz daha iyisi de olabilir. Uzun vadeli olanların faizi anaparayı da eritmeden bunu karşılar, onlara bakın.
Beyan edilecek başka geliriniz yoksa vergi de ödemezsiniz o miktara.
Mesela 2041 vadeli eurobondun kupon ödemesi yıllık 60 dolar, şu an fiyatı işbankasında 904 dolar, onu 900'e bulup yüz tane alabilirsiniz, yılda 6000 dolar yani ayda 500 dolar kupon faizi almış olursunuz. 2041 yılında da 100 bin dolarınız olur.
O çok uzun derseniz 2034 vadeli olan 1102 dolar, kupon faizi yıllık 80 dolar, 82 tane alıp yılda 6560 dolar faiz, yani ayda 546 dolar alırsınız. Yalnız burada 2034'de 82000 dolar anaparanız olur faizleri yerseniz.
Daha yakın vadelerde de kupon faizi yüksek olanlardan seçerseniz benzer oranı yakalarsınız.
Alacağınız faizlerden anaparaya eklemek için %2 gibi birazını ayırmanızı öneririm, dolar enflasyonunu karşılamak için.
Yer İmleri