Originally Posted by
steed1987
Ben verdiği kar payı tarafından bakmıştım olaya. Siz tersten bakınca böyle görmüş olabilirsiniz. Ancak her bankanın kredi kartına uyguladığı faiz aynı mı ki katılım bankası için aynı faizi uyguluyor diyorsunuz? Yan yana dükkan örneğimde dediğim gibi birisi 10 TL ciro yaparken diğeri 100 TL yapamaz işin doğasına aykırı. Ancak dediğiniz gibi değişen oranlar kullanılabilir belki.
Baktığınız açıyı eksiksiz doğru kabul edelim sonuçta şunu diyorsunuz hassasiyetin varsa kredi kartı kullanmayacaksın. Hassasiyet seviyesine göre bunu yapan da vardır, katılım bankası kredi kartı tercih eden de vardır, hiç önemsemeyen de vardır. Faize hassas olan birisi zaten kredi kartı borcunu da geciktirmez. Bu kişinin kendi meselesi diye düşünüyorum. En azından bir kısım insan her yolu mübah gören bankalarla çalışmak istemeyebilir. Tamamen olmasa bile mümkün olduğunca uzak duran bir kurumla çalışmak isteyebilir.
“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.â€
(Müslim, İman 78)
Yer İmleri