Sayfa 2764/7020 İlkİlk ... 176422642664271427542762276327642765276627742814286432643764 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 22,105 - 22,112 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Fransiz ressam Henri Auvray'nin olum yildonumu (11 Eylul 1833)

Alcibiade chez les courtisanes (Musée des Beaux-Arts)

Épée de Damoclès

2. Rus ressam Maksim Nikiforovich Vorobyov'un olum yildonumu (11 Eylul 1855)

Sphinxes on a Quay Near the Imperial Academy, 1835

Visiting Two Arabian Sheikhs

3. Fransiz ressam ve yazar Ambroise Louis Garneray'nin olum yildonumu (11 Eylul 1857)

Veduta di Genova (View of Genoa, circa 1810

Retour de l'île d'Elbe, 28 février 1815; rencontre du brick l'Inconstant avec le brick le Zéphir (Return of Napoleon from Elba, circa 1852)

4. Amerikali kisa oyku yazari (William Sydney Porter) O Henry'nin dogum yildonumu (11 Eylul 1862)

"Bildiginiz gibi, kahin krallar yemlikte dogmus Bebek'e hediyeler getiren bilge adamlardi, hem de ne bilge! Noel hediyesi verme sanatini onlar yarattilar. Bilge olduklarina gore, kuskusuz hediyeleri de, gerekirse iade edilebilme ayricaligina sahip akillica secimler olmaliydi. Ben de burada kalkmis, size hayati paylasan iki sersem cocugun akilsizlik edip en buyuk hazinelerini birbirleri icin feda etmelerinin siradan hikayesini yarim yamalak anlatmaya calisiyorum. Ama gunumuzun bilgelerine son bir sozum var: Bilinsin ki hediye verenler icinde en bilgeleri o ikisiydi. En bilge olanlar, onlar gibi hediye alip verenlerdir." Noel Hediyesi

"The magi, as you know, were wise men - wonderfully wise men - who brought gifts to the Babe in the manger. They invented the art of giving Christmas presents. Being wise, their gifts were no doubt wise ones, possibly bearing the privilege of exchange in case of duplication. And here I have lamely related to you the uneventful chronicle of two foolish children in a flat who most unwisely sacrificed for each other the greatest treasures of their house. But in a last word to the wise of these days let it be said that of all who give gifts these two were the wisest. Of all who give and receive gifts, such as they are wisest. Everywhere they are wisest. They are the magi."

5. Ispanyol ressam Hermenegildo Anglada Camarasa'nin dogum yildonumu (11 Eylul 1871)

La mujer, 1904

Fiesta Valenciana (Valencian Fiesta, 1909 - 1911)

6. Ingiliz yazar David Herbert Richards Lawrence'in dogum yildonumu (11 Eylul 1885)

'' 'Nicin bu kadar hosuma gitti bu resim?'

'Nicin hosuna gitti dersin?'

'Bilmem. Oyle gercek gibi duruyor ki!'

'Cunku, cunku hic golgesiz de ondan. Sanki yapraklarin, ciceklerin dis cizgilerini degil de iclerindeki pirilti ozu cizmisim gibi golgesiz bu resim. Esyanin dis cizgileri benim gozumde oludur. Ancak bu pirilti sahici. Bicim, cansiz bir kabuktan ibarettir. Gercek, icerideki piriltidadir.' '' Ogullar ve Sevgililer

" 'Why do I like this so?'

'Why do you?' he asked.

'I don't know. It seems so true.'

'It's because, it's because there is scarcely any shadow in it; it's more shimmery, as if I'd painted the shimmering protoplasm in the leaves and everywhere, and not the stiffness of the shape. That seems dead to me. Only this shimmeriness is the real living. The shape is a dead crust. The shimmer is inside really.' "

Aksamin alacakaranliginda, yavasca bir kadin sarki soyluyor bana;
    Ve gecmis yillarin otesinde, piyanonun altinda oturmus
    Tinlayan tellerin gurultusu icinde gulumseyerek sarki soyleyen bir annenin
    Pedallara yerlesmis kucucuk ayaklarini oksayan bir cocugu canlandiriyor gozumde.

Sarkinin esrikligiyle, elimde olmadan,
    Kapilip gidiyorum gecmise, icim ezilerek ozluyorum
    Evdeki o Pazar aksamlarina donmeyi, disarda kis
    Ve sicak salonda soyledigimiz ilahiler, piyano esliginde.

Artik bosuna sarkicinin kendini kapip koyvermesi
    Ve koca siyah piyanonun cosmasi. Cocukluk gunlerimin
    Buyusune kapildim yeniden, koskoca bir adam oldugumu unutup
    Anilarin selinde, bir cocuk gibi agliyorum gemcisin ozlemiyle.

7. Fransiz ressam Henri Charles Antoine Baron'un olum yildonumu (11 Eylul 1885)

Filles italiennes dansant (Italian girls dancing, 19th century)

Dinner at the Tuileries, 1867

8. Fransiz ressam Adolphe Yvon'un olum yildonumu (11 Eylul 1893)

Marshall Ney at retreat in Russia

1854 Bataille d'Eupatoria

Sayfa 2764/7020 İlkİlk ... 176422642664271427542762276327642765276627742814286432643764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •