Pulitzer ve Tony Odullu Amerikali oyun yazari August Wilson’in dogum yildonumu (27 Nisan 1945)
“Gencligimde arkadaslarimin cogu resimle ugrasirdi. Sanata cok deger verirlerdi. Onlarin atolyelerine gittigimde o resimleri incelerdim. Bir gun bir arkadasimi cok uzgun aglamakli bulunca sebebini sordum. ‘Sari boya alacak uc dolarim yok’ demisti. Ben de paletine bakmistim. Orada yeteri kadar sari boya vardi, hatta daha fazlasi vardi. ‘Iste burada yeteri kadar var’, dedim. Daha da uzulerek cevap verdi: ‘Hayir hayir... bana krom sarisi lazim.’ Iste o zaman ne kadar sansli oldugumu fark ettim; cunku benim araclarim cok basitti: kalem ve kagit. Bunlari bir yerden odunc alabilirdim, pecetelerin, karton paketlerin ustune yazabilirdim. Etrafta gezip yazacak bir seyler arayabilirdim.”
“At that time many of my friends were painters and when I’d go visit them, I’d hear them complaining about needing money to buy paint. I recall visiting a painter friend of mine who was frustrated because he didn’t have the three dollars to buy a tube of yellow paint. When I pointed to some yellow paint on his pallet he said, ‘Naw, man, I’m talking about chrome yellow.’ Then I realized how lucky I was because my tools were simple—I could borrow a pencil or paper; I could write on napkins or paper bags. I’d walk around with a pen or pencil and I’d discover poems everywher.”

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri