Heyacan isteyenler için bir deðiþken daha hemde T+1 AED, ay baþýndan itibaren %7, geçen haftadan bu yana %2.21 getirisi var. 580 bin TL'lik fon büyüklüðü var. Daha önce özel sektör borçlanma fonuymuþ temerrüde düþen ÖST'ler nedeniyle iyi zarar ettirmiþ. 3 yýllýk grafiði aþaðý inen merdiven gibi
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AED
Evet sorun þu ki açýp icinde Hangi bono ve tahvil var bunu görebiliyoruz. Kodu, tarihi, faiz oranýyla.
Ama tahvil faizleri indiðinde, bizim elimizdeki fona isabet etmiþ midir iþte onu bilemiyoruz. Veya ben bulamadým.
Bes ilk çýktýðýnda fon iþletim gideri, devlet katkýsýný bile götürüyordu, parayý mevduata yatýrmak daha karlý oluyordu (likit fon ile karþýlaþtýrýnca). Ama son deðiþikliklerden sonra þimdi daha karlý gibi duruyor, tam detaylý incelemedim. Mesela tefasta verilen getiriler fon iþletim gideri düþülmüþ getiriler mi? Eðer öyle ise BES baya iyi duruyor.
tcd hisseleri 1.45 artýda görünüyor ellerindeki daðýlýmý bilemesek de yarýn minimum %1 üzeri artý getirir.
bu arada tcd için sabah satýþ girdim yarýnki getirisi ile birlikte bir süre izlemede kalacaðým.
Son portföy daðýlýmým
%44.56 GPG,
%34.87 IST,
%9.33 GL1,
%9.15(Hisse),
%2.09 OBP.
Yer Ýmleri