Originally Posted by
samreit
Evet malesef böyle bir sorun var.
Sayin Kirk7'ninde belirttigi gibi ETF'lere yatirim yapmaktan baska care yok. Ancak bu ETF'lerinde ABD'de olmamasi gerek. Irlanda bazli ETF'ler bu konumda en mantiklisi olabilir. Irlanda'da intikal vergisi es icin hic yok, cocuklar icin 434.000 EUR istisna.
Diger taraftan temettü vergi sorunu olmayan su anda sadece GB var. GB'de intikal vergisi istisnasi ise 350.000 sterlin (kisi basina degil tüm varisler icin gecerli toplam rakam), ama temmettüye vergi yok.
Diger bir olanak ise yakinda Hollanda olacak. Hollanda hükümeti 2020'den sonra temettülerde vergiyi 0'lamayi planliyor (yasalastimi bilmiyorum). Intikal vergisi tam mükellef olmayanlar icin yok anladigim kadari ile, olsada istisnasi es icin 650.000 EUR. Ancak cocuklar icin sadece 20.6016 EUR.
Not: Bu forumda il yazim ve tüm forum üyelerine merhaba ve iyi aksamlar (geceler) diyorum.
Ayrica türkce klavye kullanmadigimdan kaynaklanan türkce harf eksikliklerimden dolayi özür dilerim.
Hoşgeldiniz foruma.
Veraset vergisinden kaçarken alım satım vergisini atlamamak gerek. İrlanda'da anladığım kadarıyla (exit tax adinda) 41% oranında satış vergisi var.
Gelecekte durum ne olur pek bilmiyorum ama yerli aracı kurumla çalıştığımız ve Amerikan borsası acisinsan menkul kıymet sahipliğinin aracı kurumunuzda olduğu durumda Amerika vergi dairesi oldunuz mu kaldınız mı veraset vergisi uygulansın mi takibini çok dolaylı şekilde yapmak durumunda olur. Ben diğer ülkelerdeki (menkul kıymet sahipliği aracı kurumda olsa bile kacilamayabilecek) alım satım vergisini veraset vergisinden daha uygulanması muhtemel ve tehlikeli buluyorum açıkçası. Dolayısıyla şu an için tercihim yerli aracı kurumlar üzerinden amrrikan etfleri hala. Ama hem veraset vergisi hem de alım satım vergisi olmayan ve Amerikan piyasalarına düşük komisyonlarla yatırım yapabileceğimiz etflere sahip bir ülke olursa ne ala..
Saygılarımla
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri