Sayfa 267/466 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Ambalaj sektörünün her geçen gün katlanarak büyüdüğü şu yıllarda, 1 milyardan fazla ciro yapıp, zarar açıklaması artık kabullenilmez bir noktaya geldi..Çünkü mızrak çuvala sığmıyor...Matematiğe ve akla aykırı bir hal aldı..Sn Payrıt'ın belgesini koyduğu gibi, biz hakim ortağız bütün kar bize ait yaklaşımı kabul edilemez...Bu belge ve benimde yukarda açıkladığım mantığa, matematiğe aykırı durumlar üzerinden SPK'ya şikayet dilekçelerimizi yazalım..Ordan gelecek cevaba göre de şirketin, yatırımcıların ve devletin zarara uğramasında sorumlu kişiler hakkında gerekirse bireysel davalarda açabiliriz...
    "Duyduğumuz her şey kanaattir, vak'a değil; gördüğümüz her şey perspektiftir, gerçek değil..."

2.  Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku
    Şirketin zarar veya kar etmesi hakim ortak Mondinin umrunda bile değil. Sebebi Finans Direktörü Ayşe İlik in sözlerinde gizli. Kırmızı olan bölüm diyor ki şirket zarar da etse kar da etse MONDİ ciro ile doğru orantılı olarak PARASINI ALIR ! Yani bu şirketin zarar etmesi mondiye iyi bile geliyor çünkü böylece vergi ödememiş oluyor. Olur ha kar ederse de sakın ola ki dağıtmaz çünkü zaten misli misli karını alıyor, niye dağıtsın? Dağıtılacak olan miktar asıl küçük yatırımcıya etki eder ve onları hisseye bağlar o yüzden aman ha sakın, hepsini yedeklere ayırır!!

Mavi bölüme gelelim. Sadece tek bir soru soracağım transfer fiyatlandırmaları ve emsallerin raporları nerededir? Bu teklifler kapa haber olarak niye konmaz bu kadar önemlilerken... Zaten şirket haber paylaşmamak için adeta yırtınıyor, sadece bilançodan bilançoya kap a haber koyuyor.. ha evet, bir de hat bakıma aldım dediğinde haber verdi hissede %50 değer kaybına sebep olmak için !!! Şirket şeffaf değil, yatırımcısına hiç bilgi vermiyor. Bu anlamda bilgi alma hakkımızı gasp etmiş durumda.

Son olarak Yeşil bölüm. Ayşe İlik hanım diyor ki Mondi alacağını parite uçsa da kaçsa da sabit olarak alıyor. Bu anlaşmalar hiç revize edilmiyor mu? Neden edilmiyor? Yani emsaller de bu şekilde mi ödeme alıyorlarmış?

Son olarak Sayın Gunslinger da yazmış, bir yolculuk var 250 milyon cirodan 1 milyar dolar ciroya... Her sene 30-50 milyon yapılan hat yatırımları var. Neden? Ciro artsın diye yapılıyor şirket kar etsin diye değil !! Neden ciro artmalı, Mondi ye daha çok para transferi olsun diye. Şirketin hakim ortağı, HAKİM olmanın avantajı ile her sene parasını alıyor biz ne alıyoruz söylemek istemiyorum..

Burayı okuyorsanız Mondi spekleri bilmenizi isterim ki bu konuları da itinayla Spk ya şikayet edeceğim.
    Sayın Paydır sizi şiddetle tebrik ediyorum.Tespitleriniz vehatirlatmalariniz bir harika

3. payrıt arkadaşımız belirtmiş,bende bu konuda genel kurula ait faydalı olabilecek olabilecek görselleri paylaşmıştım tekrar etmekte yarar var..

1.degerlendirme...

Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku
    Bu konuda daha önce bu topic te örtülü kar transferi ile ilgili yazılarım olmuştu.Şimdi 4 görsel ekliyorum.Yorumlarım ve düşüncelerimi daha sonra(hafta sonu )paylaşacağım...

SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.

4. Az evvel paylaştım görsellerin devamı niteliğinde gördüğüm analizlerimi unutmamak ,unutturmamak adına tekrar paylaşıyorum.
     Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku
    Selam arkadaşlar kurban bayramınızı kutlar.Sağlık ve esenlikler dilerim.
    Öncelikle şunları söylemek isterim Genel Kurula katılan Sn. Ahmet YILDIZ ve Sn.Murat AYDEMİR'e içtenlikle teşekkür ederim.Bilinçli ve araştırmacı yatırımcı olarak Genel Kurulda gerekli çabayı göstermişler adeta yapılan hukuksuz ve haksız işlemleri ve şirketin itiraflarını tutanaklara kazımışlardır...
    Şu sözlere katılmamak mümkün mü '

Bir numaralı görselde şirket yetkilisi kar transferini adeta itiraf etmektedir.Buna hukukta tevili ikrar denir.Lisans giderleri danışmanlık ücretleri ve merkezden yapılan yönetim programı ile şirket Ana firma tarafından merkezden idare edilmektir. Bunun karşılığı da ciroya bağlı olarak EURO bazında lisans ücretleri,danışmalık ücretleri ve ne olduğu belirtilmeyen dışarıdan sağlanan hizmetler olarak ana şirkete ödenmektedir.Nasıl bir danışmanlık gideridir ki geçen seneden bu yana 2.5 kat artmıştır...
    Şirket yetkilisi buna savunma olarak ana firmayla olan karşılıklı anlaşmayı öne sürüyor.Bu nasıl bir kafadır ki anlaşmayı yapanlar aynı taraftır.Veren el ile alan al aynıdır.Sonuç olarak bu otamasyona ve iş proğramına rağmen
    şirket önemli bir zarar açıklamıştır.Ve bu zararın ana firmaya yapılan transfer yoluyla açıkça yapıldığı yönünde ciddi şüpheler görünmektedir...
    Yukarıda belirttiğim gibi şirket yetkilisi KNOW HOW ,LİSANS ÜCRELERİ,DANIŞMANLIK ÜCRETLERİ,SAP ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ sayesinde ana şirkete entegre oldukları tabiri caizse kanımızı emmeye devam edeceklerini açıkça ilan etmişlerdir.
    İşin ilginç yanı değerli şirketimiz yıllardır çeşitli gerekçelerle kar olmadığı için vergi vermemekte,yatırımcı aldatılmakta ,devletimiz büyük bir gelirden mahrum bırakılmaktadır.Bu işi en çok SPK,Maliye Bakanlığı denetleme ve takip etmesi gerekirken üç maymun oynanmaktadır.
    Dip Not 17 de belirtilen 4 nolu görselde kendi yaptıkları işlemin kar transferin nasıl yapıldığı açıklanmıştır.

Emsallere uygunluk ana ilkedir.Nerede emsallerin..Adamlar Tiremizi Avusturya viyanaya bağlamışlar.Bizler seyirci kalıyoruz.

Türk yatırımcısı Avusturya da bunların yaptığının 10 da birini yapsaydı başına neler gelirdi .
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.

selimsen-payrıt arkadaşlar sizlere bende çok teşekkür ederim Bende bir zedeyim
    bizim için titiz bir çalışma olmuş her şeyi kanıtlları ile yazmışınız ayrıca kişi olarak dava hakımız varmış

benim anlamadım şey spk bu kadar kanıt varken yada cimer, maliye neden işlem yapmıyor. eksik birşeyy mi var anlayamadım.
    yada kimse şikayet etmedi mi. etmiş olan kişiler yazmış etmeyenlerde varsa onlarda yazıversin arkadaşlar
    bakın şikayeten korkuyorlarmış gözünüzü seveyim okuyan yazsın bari. baskı şart incelerler bu işi konu hassas

ytd. amaçlı yazı değildir

6.  Alıntı Originally Posted by ROTA Yazıyı Oku
    selimsen-payrıt arkadaşlar sizlere bende çok teşekkür ederim Bende bir zedeyim
    bizim için titiz bir çalışma olmuş her şeyi kanıtlları ile yazmışınız ayrıca kişi olarak dava hakımız varmış

benim anlamadım şey spk bu kadar kanıt varken yada cimer, maliye neden işlem yapmıyor. eksik birşeyy mi var anlayamadım.
    yada kimse şikayet etmedi mi. etmiş olan kişiler yazmış etmeyenlerde varsa onlarda yazıversin arkadaşlar
    bakın şikayeten korkuyorlarmış gözünüzü seveyim okuyan yazsın bari. baskı şart incelerler bu işi konu hassas

ytd. amaçlı yazı değildir
    lgi:12.09.2019 Tarihli Başvurunuz

Kurulumuza 12.09.2019 tarihinde iletilen ilgide kayıtlı başvurunuzda özetle, Mondi Tire Kutsan Kâğıt ve Ambalaj Sanayi AŞ (Şirket) ile ilgili olarak şikâyetlere yer verilmektedir.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Denetim faaliyeti ve denetim yetkilileri†başlıklı 88’inci maddesinin 2’nci fıkrasında; “Kurul, denetim faaliyetlerine ilişkin önemlilik ve öncelik ilkeleri ile risk değerlendirmelerinde dikkate alınacak ölçütleri ve uygulama esaslarını belirler. Denetim faaliyeti, önemlilik ve öncelik ilkeleri ile risk değerlendirmeleri kapsamında Kurul Başkanı tarafından oluşturulacak program uyarınca yürütülür.†hükümleri yer almakta olup, denetim faaliyeti anılan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir.

Sermaye piyasalarında gerçekleşen işlemler, sermaye piyasası kurumları, halka açık şirketler ile sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kişi ve kurumlara ilişkin olarak Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 88’inci maddesi çerçevesinde değerlendirmekte ve gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı incelemelerde bulunulmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen hususlarla ilgili olarak gerekli yasal işlemler tesis edilmekte ve incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuzun internet sayfasında yer alan Duyurular bölümünde yayımlanan bültenler aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır.

Bu çerçevede, ilgide kayıtlı başvurunuzda yer verilen iddialar ile ilgili olarak hangi olay/olayların sermaye piyasası mevzuatını ihlâl ettiğini ve iddia ettiğiniz olay/olayların gerçekliğini ortaya koyan bilgi ve belgelerin Kurulumuza iletilmesi halinde, bu bilgi ve belgelerin Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında olması durumunda, dikkate alınabilecektir.

Diğer taraftan, yatırımcıların genel hukuk hükümleri çerçevesinde hak arama imkânları mevcut olup, Kurulumuzca yapılan incelemeler yatırımcıların genel hukuk hükümleri çerçevesinde yapacakları işlemlere engel teşkil etmemektedir.

Bilgi edinilmesi rica olunur.

ŞİKAYETE Cimerden gelen cevap şikayet etsende alacağın cevap bu

bilgini belgeye dök kanıtla diyor kısaca şirketin muhasebecisiyim ya belgelerin alayı bende

7. Yav arkadaşlar ALLAH aşkına koca tire genel kurul toplantısının basında başkan ola-rak Şirket avukatını seçiyor ve bu avukat ta Mardinli sayılı ailelerinden Eldem lerden oluyor ki bu aile saygın bir ailedir ayriyeten Turkiyenin belli başlı avukatlık bürosu sahilleridir,buda yetmedi Şirket genel kurul toplantısını Istanbul Marev(Mardinliler dayanışma dernegi)de yapıyor
    Demem oki bu adamlar minareyi çalmadan önce kılıfını genişce hazırlamışlardır velevki şirketin bilgilerini ele geçirseniz dahi eğer bir usulsüzlük var ise ki herkes öyle düşünüyor bunun bile önlemini almışlardır çünkü bu insanlar nüfuslu kişiler ki malesef ülkemizde buna müsait.Tum bu ky aleyhine olan hadislerden sonraki bu güruhun icinde zararda bekleyen ben dahil Yüce mevlânın adaletinin tüm adaletlerden daha keskin oldugunu ve İNŞALLAH bu ketenpereden en kisa zamanda cikacaz .
    Al tut turşusunu kur tavsiyesi değildir.

8. Bakin tire yatırımcısını öyle küçümsemeyelim
    Niye çünkü tire 2007 den önce en az bir mrdin,soda,hektas, şişe,sasa,ereğli gibi zemin etüdü çok sağlam şirketler ile ısmi anılırdı.Yani yatırımcısı öyle kör cahil değildir akıllıdır ve kolay lokma hiç değildir çünkü bilinçli yatirimcidir.Fakat bizim bahsettiğimiz yıllarda tire yönetiminin nefsi vardı bunlarda o yok malesef yukarda arkadaşın biri bizle ky ız yani kolay lokmayız yazmış bak arkadaşım burdaki ağabeylerimizin arasında en az lotu olan benimdir oda 107 k benim 5 6 hatta 10 katım fazla lotu olan bilinçli ve akıllı yatırımcı var burada ve buda azımsanacak bir rakam değil.Elbette tire yönetimide eni sonu insafa gelecek ve sayın Entrika nin dediği rakamlar i görecektir lakin 2 haneli rakamlar için çok çok iyi haberler kümesinin olması şart çünkü bu tahtaya öyle şirket istemeden galip gibi tiplemeler at koşturup o fiatları getiremez.

Neyse yine gevezeligim tuttu iyi sabahlar diyim ne diyim.
    Al sat turşusunu kur tavsiyesi değildir

Sayfa 267/466 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •