Sayfa 266/466 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. 2007 yılında ülker %54 ünü sattığında şirketin toplam değeri 198 milyon dolardı..

2008 yılında şirketin yıllık yaklaşık 250 milyon lira civarı cirosu vardı..

2018 yılında ise cirosu, milyonlarca yatırımlar kapasite artışları, makine yatırımları ile 1 milyarın üzerine çıktı;

Ancak 10 yıl önce 4 doları gören hisse şuan 29 cent, toplam piyasa değeri 57 milyon dolar;

Sonuç:Şirket 10 yılda cirosunu 4 e katlamış ama hisse fiyatı dolar bazlı yüzde 92 değer kaybetmiş..Çünkü genelde zarar açıklamış. peki bu kadar zarar yapan şirkete patron neden onca makine yatırımı kapasite artışı yaparak para harcamış..Dahada ilginci, madem bu kadar zarar yapan firma, neden hisse sahiplik oranını %54'ten %79 a çıkarmış??
    "Duyduğumuz her şey kanaattir, vak'a değil; gördüğümüz her şey perspektiftir, gerçek değil..."

2. Acaba Ülker bunlara,5 kat pahalıya mı kitledi şirketi, onlarda acısını bizden çıkarıyor herhalde

3.  Alıntı Originally Posted by tornacı Yazıyı Oku
    Acaba Ülker bunlara,5 kat pahalıya mı kitledi şirketi, onlarda acısını bizden çıkarıyor herhalde
    Pahalı değildi tam tersi e-ticaret yaygınlaşmaya başlamıştı ve ambalaj sektörü gelecek vaadediyordu. Şirketi alma sebepleride e-ticaretin sektöre olumlu etki yapacağı beklentisidir..Son 3 yılda e-ticaret Türkiye'de çok yaygınlaştı..İnsanlar market alış verişini bile internet üzerinden yapar hala geldi..Bugün internetten arabama panjur kaplama aldım kocaman kutuda geldi..gidip kendim alsam kutuda almayacaktım..
    "Duyduğumuz her şey kanaattir, vak'a değil; gördüğümüz her şey perspektiftir, gerçek değil..."

Ben umutsuz değilim sahibi veya speki belki biraz insafına gelir ! belki karmı açıklar senedi götürür! KY..! perişan oldu. Arada olan biz oldu onun derdi bizim ilen değil başkaları var onla kavga yapıyor. Biz zaten küçük lokmayız , işallah bu defa götürürsün. olumlu düşünmekle zarar gelmez diyorum.

sadece tatlı hayal kurmak benimkisi !

5.  Alıntı Originally Posted by gunslinger Yazıyı Oku
    Pahalı değildi tam tersi e-ticaret yaygınlaşmaya başlamıştı ve ambalaj sektörü gelecek vaadediyordu. Şirketi alma sebepleride e-ticaretin sektöre olumlu etki yapacağı beklentisidir..Son 3 yılda e-ticaret Türkiye'de çok yaygınlaştı..İnsanlar market alış verişini bile internet üzerinden yapar hala geldi..Bugün internetten arabama panjur kaplama aldım kocaman kutuda geldi..gidip kendim alsam kutuda almayacaktım..

Şirketin zarar veya kar etmesi hakim ortak Mondinin umrunda bile değil. Sebebi Finans Direktörü Ayşe İlik in sözlerinde gizli. Kırmızı olan bölüm diyor ki şirket zarar da etse kar da etse MONDİ ciro ile doğru orantılı olarak PARASINI ALIR ! Yani bu şirketin zarar etmesi mondiye iyi bile geliyor çünkü böylece vergi ödememiş oluyor. Olur ha kar ederse de sakın ola ki dağıtmaz çünkü zaten misli misli karını alıyor, niye dağıtsın? Dağıtılacak olan miktar asıl küçük yatırımcıya etki eder ve onları hisseye bağlar o yüzden aman ha sakın, hepsini yedeklere ayırır!!

Mavi bölüme gelelim. Sadece tek bir soru soracağım transfer fiyatlandırmaları ve emsallerin raporları nerededir? Bu teklifler kapa haber olarak niye konmaz bu kadar önemlilerken... Zaten şirket haber paylaşmamak için adeta yırtınıyor, sadece bilançodan bilançoya kap a haber koyuyor.. ha evet, bir de hat bakıma aldım dediğinde haber verdi hissede %50 değer kaybına sebep olmak için !!! Şirket şeffaf değil, yatırımcısına hiç bilgi vermiyor. Bu anlamda bilgi alma hakkımızı gasp etmiş durumda.

Son olarak Yeşil bölüm. Ayşe İlik hanım diyor ki Mondi alacağını parite uçsa da kaçsa da sabit olarak alıyor. Bu anlaşmalar hiç revize edilmiyor mu? Neden edilmiyor? Yani emsaller de bu şekilde mi ödeme alıyorlarmış?

Son olarak Sayın Gunslinger da yazmış, bir yolculuk var 250 milyon cirodan 1 milyar dolar ciroya... Her sene 30-50 milyon yapılan hat yatırımları var. Neden? Ciro artsın diye yapılıyor şirket kar etsin diye değil !! Neden ciro artmalı, Mondi ye daha çok para transferi olsun diye. Şirketin hakim ortağı, HAKİM olmanın avantajı ile her sene parasını alıyor biz ne alıyoruz söylemek istemiyorum..

Burayı okuyorsanız Mondi spekleri bilmenizi isterim ki bu konuları da itinayla Spk ya şikayet edeceğim.

6. Ben demiştim burada şikayet edin durmadan diye ''BUNLARIN TEK KORKACAKLARI ŞEY ŞİKAYET'' şikayetler devamlı ve artmadığı sürece bu şekilde devam edeceklerdir. Tekrar tekrar şikayet edin hemde her yere edin ki hem devlet, hem biz, hem onlar rahat etsin.

Ben neden terkettim ki buraları zararına, zararım çıkınca zaten yokum. Kenarda bekliyorum.
    Hakkım haram zıkım olsun. 82 milyon adınada , Alet olanlarda kan kusarlar inşallah.

TEŞEKKÜRLER PAYRIT İYİ Kİ VARSIN. YATIRIM AMAÇ TAŞIMAZ.

7. Bravo sayın payrıt,işi çözmüş sünüz,şimdi anlaşıldı,adamlar paraları her türlü transfer ediyor,ciroyla orantılı karla değil, bizde saf saf bekliyoruz, kâr etcek de yukselcekte, temettü verecek te,vay salak kafam vay,çok cahilmisim bu konuda, teşekkürler size,ben de anlam veremiyordum bu fiyatlamalara ,demek sebep buymuş,tez zaman da kurtulcam,bu şeref yoksunu hirsizlardan

8. Yazık geçen yıllara,Allah belalarini versin bunların,bize bu sirketten hayir yooook,anlasilmistir

Sayfa 266/466 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •