Sayfa 495/1230 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn cauti, uzmanlık alanından sorayım, büyük resimde ne görüyorsun?
    Bu biraz ne var ne yok sorusu gibi oldu.

Global etkileri bir tarafa bırakalım ve nötr olarak kabul edelim.

İçeride, borsa İçin bir yıl önce 85-105 aralığını vermiş, 2019 Eylül den sonra 120 ye hareket olur demiştim...2020 de 105-125 arasında geçer...yani debelenip duracağız bir süre daha...1,5-2 dolar arası gidip geliriz.

Ne zamana kadar? Mevcut iktidar ve mevcut yönetim anlayışı değişene kadar...yeni bir başlangıç yapılana kadar. 2002 deki gibi taze bir başlangıca ihtiyacımız var yeni hikayeler yazabilmek için.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2019 Beklentilerim,

Makro büyüklükler:

1-) Büyüme=%-1
    2-) Enflasyon=%15
    3-) Faiz (İki yıllık)=%15

Finansal piyasalar,

1-) Borsa= Eylül 2019 a kadar 85-105 bin aralığı, son çeyrek 115 bin
    2-) Dolartl=6,5 tl
    3-) Ons altın= 1400 usd
    31 Aralık ta, bu yıl İçin beklentilerimi paylaşmıştım...fena gitmiyor tahminler.

3. Global kriz korkuları yoğun şekilde pompalanıyor. Böyle beklentiniz var mı, olursa sizce ne olur?
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    31 Aralık ta, bu yıl İçin beklentilerimi paylaşmıştım...fena gitmiyor tahminler.

4. arclk ve toaso enttry yerleri çok başarılıydı

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu biraz ne var ne yok sorusu gibi oldu.

Global etkileri bir tarafa bırakalım ve nötr olarak kabul edelim.

İçeride, borsa İçin bir yıl önce 85-105 aralığını vermiş, 2019 Eylül den sonra 120 ye hareket olur demiştim...2020 de 105-125 arasında geçer...yani debelenip duracağız bir süre daha...1,5-2 dolar arası gidip geliriz.

Ne zamana kadar? Mevcut iktidar ve mevcut yönetim anlayışı değişene kadar...yeni bir başlangıç yapılana kadar. 2002 deki gibi taze bir başlangıca ihtiyacımız var yeni hikayeler yazabilmek için.
    Peki, şimdi bir de ülkeyi bir kenara koyup globali analiz etseniz ne dersiniz?

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Global kriz korkuları yoğun şekilde pompalanıyor. Böyle beklentiniz var mı, olursa sizce ne olur?
    Zaten 2009 dan bu yana dünya krizde..hiç normal olmadı o zamandan bu yana. İlla ki kriz bir gün gelecek..küçük balık olmanın avantajı, kriz can yakmaya başlayınca kaçacak fırsatımız olur...bu nedenle peşinen aşırı endişeli olmaya gerek yok.

Öte yandan bu korkular nedeniyle, zaten portföyümün yarısı gram altında...bir nevi portföy sigortası. Vatandaş da eline geçen her parayla dolar alıyor...yani portföyleri koruma altına almaya çalışıyor çoğunluk.

Beklenen fırtına hiç gelmeyebilir, bu dönemi daha küçük hasarlarla atlatabilir dünya...ne aşırı endişeli, ne de aşırı iyimser bir portföy oluşturmalı,,,dengeli olmak lazım.

En önemli tavsiyem ise, ani oluşabilecek fiyat hareketleri nedeniyle Kaldıraçlı pozisyonlarda aşırı dikkatli olmalı, mümkünse uzak durmalı. Bir sabah kalkınca portföyün sıfırlanma ihtimali var Kaldıraçlı pozisyonlarda.

7.  Alıntı Originally Posted by kırmızı Yazıyı Oku
    arclk ve toaso enttry yerleri çok başarılıydı

Evet, iyi yerlerden girmiştik..,2-3 kez al-sat yapmak zorunda kaldım...büyük dalgalar halinde yükseliş ve düşüşler yaptı bu iki hisse...ancak düzgün bir trend başlatamadılar.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, iyi yerlerden girmiştik..,2-3 kez al-sat yapmak zorunda kaldım...büyük dalgalar halinde yükseliş ve düşüşler yaptı bu iki hisse...ancak düzgün bir trend başlatamadılar.
    elbette düzgün bir trend yakalamasalarda belli dönem endeksi op etti..kendini üstat yada stratejist sananların aksine çok açıklayıcı bilgi paylaşmaktasınız.benim stratejim sizden çok farklı olsada trade disiplininizi ve piyasa yorumlarınızı beğeniyor ve takdir ediyorum.bol kazançlar

Sayfa 495/1230 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •