Sayfa 646/997 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

1. bizim ülkede çok ütopik şeyler...insanları (şark kurnazlığını veya cehaleti) ve devlet sistemini ve düşüncesini (aflar, peşkeşler, kayırmalar) göz önüne alınca...

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    bu arkadaş hiç ırs formları doldurmadığından basit bir olay vs diyor.Bir kere ben 7 sene irs e beyanname doldurdum.O istisnaları zartı zurtu vergi kanunu ve son değişiklilkleri artı eyalet yasalarını her vatandaş bilmez.eğer düz vatandaş gibi dürüstçe doldurursan nerdeyse hiç iade alamazsın çünkü istisnaların hangi madede hangi duruma uygulanır bir fikrin olmuyor.ben ilk iki sene kendim doldurdum 1 kurus iade cıkmazdı.Sonra baktım herkes 100-200 dolar verip mali müşavirlere doldurtuyor, ben de öyle yaptım.sonraki senelerde 1000 dolar civarı iadem oluyordu.Ben doktora eğitiminde o formu dolduramazken sıradan vatandaşın o işin içinden cıkması mümkün değil.
    yazıma dikkat edersen benim de bunları defalarca doldurduğumu anlardın (abd de gra olarak).. bir kaç yıl doldurduktan sonra işin püf noktalarını gayet rahat anlıyorsun.. ben de zaten bir kaç yıldan sonra sistem gayet güzel işler dedim yukarıdaki yazımda.. ilk bir kaç yıl pürüzler olacaktır..

adamlar bu sistemi işletiyor.. sende bir yanlışlık olmalı.. ben yakınan kimse görmedim.. oldukça güzel ve ideal bir sistem.. şu anda bu sistemin bir şekilde benzerini serbest meslek sahipleri TR de kullanıyor.. ve bir sürü istisna kullanıyorlar.. normal vatandaşta bunu gayet guzel kullanabilir.. ki zaten abd de uygulanıyor.. bir problem yok..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

kendin veya mali müşavir .. farketmez.. neticede sistem işliyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Amerika'da en zor ikinci iş Amerika'nın Başkanı olmaktır. Birincisi vergi mükellefi olmaktır

Valla bir mafia babasını, vergi denetleme memuruyuz diye ve yanına öyle girebilmişler çünkü öldürdüklerini hatırlıyorum.

Al Capone'yi de vergi kaçakçılığından, Alkatraza ancak tıkabilmişlerdi.

Velhasıl ABD vergi sistemi, burada işlemez.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5. Yani yolunmaya devammm...

Bundan ancak kendi kişisel gelirlerinizi arttırarak kurtulabilirsiniz daha iyi yaşayabilmek için...Bunun da çeşitli yöntemleri var...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yanlış bir çıkarım..

zira beyanname vermek ile işverenin ödemesi farklı şeyler.. şu anda işveren hem bazı primlerimizi bizim adımıza ödüyor hem de bizim ödememiz gerekenleri kaynakta kesiyor..mesela sgk kesintilerinin iki bileşeni var (sgk işçi ve işveren payı): bizim ödediğimiz ve bizim adımıza ayrıca işverenin ödediği..

benim söylediğim ise farklı...işveren prensip olarak sadece brüt ödeme yapacak.. ücretli çalışanlar için işveren yine kanuni gelir vergisini kaynakta kesecek ve devlete yatıracak, abd de bu şekilde mesela.. yani vergi toplamada bir sıkıntı olmaz.. esas farklılık şurada.. orada işçi (ve herkes) yıl sonunda beyanname doldurduğunda kesintiler ve istisnalardan sonra ödemesi gereken vergiyi hesaplıyor.. eğer başlangıçta kaynakta fazla kesilmişse iade istiyor..

yani.. herhangi bir zorluk yok.. abd yıllardır bu sistemi uyguluyor.. istedikten sonra bal gibi uygulanır.. herhangi bir zorluk yok..

uygulamada şöyle.. bölge IRS ofisleri random olarak çuvaldan beyannameleri seçiyorlar..hatta yıl boyu incelemeler aslında devam ediyor.. eğer masum bir hata yaptıysan sıkıntı olmuyor , anlaşıyorsunuz.. ama kasıtlı biçimde vergini incelemezler diye yanlış beyan edersen hayatın kayıyor.. sistem gayet güzel işler bir kaç seneden sonra.. beyanname dediğinde basit bir form..
    Turkiyede 5 senede bir vergi affi cikiyor. Oysa abd tarihinde hic af olmadigi icin insanlar vergisini tam oduyor.

Turkiyede boyle birsey mumkun degil

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Yani yolunmaya devammm...

Bundan ancak kendi kişisel gelirlerinizi arttırarak kurtulabilirsiniz daha iyi yaşayabilmek için...Bunun da çeşitli yöntemleri var...

Yöntem derken, otobüs mü alacağız?

Yok artık!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    bu arkadaş hiç ırs formları doldurmadığından basit bir olay vs diyor.Bir kere ben 7 sene irs e beyanname doldurdum.O istisnaları zartı zurtu vergi kanunu ve son değişiklilkleri artı eyalet yasalarını her vatandaş bilmez.eğer düz vatandaş gibi dürüstçe doldurursan nerdeyse hiç iade alamazsın çünkü istisnaların hangi madede hangi duruma uygulanır bir fikrin olmuyor.ben ilk iki sene kendim doldurdum 1 kurus iade cıkmazdı.Sonra baktım herkes 100-200 dolar verip mali müşavirlere doldurtuyor, ben de öyle yaptım.sonraki senelerde 1000 dolar civarı iadem oluyordu.Ben doktora eğitiminde o formu dolduramazken sıradan vatandaşın o işin içinden cıkması mümkün değil.
    bunlar eskidendi

Simdi online software var 30 dolar veriyorsun otomatik hesapliyor. Ben taxact.com kullaniyorum mesela

Sayfa 646/997 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •