Originally Posted by
loner
bu arkadaş hiç ırs formları doldurmadığından basit bir olay vs diyor.Bir kere ben 7 sene irs e beyanname doldurdum.O istisnaları zartı zurtu vergi kanunu ve son değişiklilkleri artı eyalet yasalarını her vatandaş bilmez.eğer düz vatandaş gibi dürüstçe doldurursan nerdeyse hiç iade alamazsın çünkü istisnaların hangi madede hangi duruma uygulanır bir fikrin olmuyor.ben ilk iki sene kendim doldurdum 1 kurus iade cıkmazdı.Sonra baktım herkes 100-200 dolar verip mali müşavirlere doldurtuyor, ben de öyle yaptım.sonraki senelerde 1000 dolar civarı iadem oluyordu.Ben doktora eğitiminde o formu dolduramazken sıradan vatandaşın o işin içinden cıkması mümkün değil.
yazıma dikkat edersen benim de bunları defalarca doldurduğumu anlardın (abd de gra olarak).. bir kaç yıl doldurduktan sonra işin püf noktalarını gayet rahat anlıyorsun.. ben de zaten bir kaç yıldan sonra sistem gayet güzel işler dedim yukarıdaki yazımda.. ilk bir kaç yıl pürüzler olacaktır..
adamlar bu sistemi işletiyor.. sende bir yanlışlık olmalı.. ben yakınan kimse görmedim.. oldukça güzel ve ideal bir sistem.. şu anda bu sistemin bir şekilde benzerini serbest meslek sahipleri TR de kullanıyor.. ve bir sürü istisna kullanıyorlar.. normal vatandaşta bunu gayet guzel kullanabilir.. ki zaten abd de uygulanıyor.. bir problem yok..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri