Sayfa 684/997 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734784 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,465 - 5,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

1. Forumdaşlar vergi konusu başlıkta yer tutuyor ama gerçekten çok önemli bir konu. Her yeri etkileyecek çok hassas bir durum.

Ben 1.5 yılönce bunun kokusunu aldığım için en azından ihracat yaptığım ürünler için daha düşük vergi oranlarının olduğu ülkelerin arayışına geçmiştim. Hatta forumda da bu konuyu gündeme getirmiştim.

Muhtemelen Bulgaristan'da özellikle Avrupa Birliği ülkelerine ihrac ettiğim ürünlerin katma değerli kısımlarının üretildiği ufak bir atölye açacağım.

Kurumlar vergisi ya da direk şahıs firmaları için nihai vergi oranı %10. Başka bir vergi yok.

Ben bu koşullarda Türkiye'de %40'lık dilime giriyorum ve ileride olası olan %43 ve %45'lik kademelere de girdiğim yıllar sıklıkla oluyor.

Bu düzenlemenin imalatçıları özellikle de ihracatçıları kapsaması akıl almaz bir olay.

Umarım bunun sonuçlarını iyi hesaplamışlardır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şimdi Sayın Trump, benimle olan münasebetlerinde samimi. Bugüne kadar da mükün olduğunca dürüst davrandı"

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Almanya icin cevap vereyim.
    Vergi progresiftir, yani dilimler kücük kücük artar ve su anda max. %42'dir. 250.000 üstü kazanclarda ise %45'dir.
    Her vergi mükellefi icin 2019'da 9168 EUR vergiden muaftir (bu rakam her sene arttirilir 2020'de 9408 EUR olacak). Bu rakamin altindaki net kazanc (sosyal kesintiler düsürüldükten sonraki rakam) vergiye tabi degildir. Sosyal kesintiler (emeklilik, hastalik issizlik sigortasi vs.) belirli rakamlara kadar (kesin aklimda yok su anda) kazanctan düsürülür. Calisanlar ayni zamanda yol masraflari, is elbisesi veya malzemeri gibi isiyle ilgili bazi kalemleri vergiden düsebiliyor.
    Ayni zamanda kisi basina 802 EUR sermaye gelirlerinden gelen bir tutar vergiden muaftir.
    Kisaca 2019 yilinda tüm kesilebilir masraflar düstükten sonra 9970 EUR'dan fazla kazanan vergi ödemeye baslar (ilk kademe %12 ve 12 EUR gibi bir rakam tutuyor).

Temettülerde kurumlar %25 öder. Daha sonra temettü alan tekrar %25 öder. Temettü alan ayni zamanda bu %25'in tutari üzerinden birde %5,5 (Almanya birlesme destek kesintisi adi altinda, deprem vergisi gibi bir kesinti) kesinti öder. Bu vergi nihai vergidir, eger geri vergi alma ihtimali yoksa beyan edilmesine gerek yoktur. Buradaki kesinti faizler icinde gecerlidir (2020'de faizler nihai vergi olmaktan cikacak yalniz).

Böyle bakildiginda gelir vergileri burada yüksektir. Ancak dolayli vergiler standard olarak yiyeceklerde %7, digerlerinde %19. Ilac ve saglikta KDV yoktur.
    Benzin, sigara disinda OTV, vs. yoktur (var bir kac tane ama önemli seyler degil sanirim).
    Son düzenleme : samreit; 24-10-2019 saat: 22:08. Sebep: Imla

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Siz bir mermi kac para biliyor musunuz??

Syg,
    15K ödedim geçen sene 3adet g3 mermisi fiyata dahildi.
    YTD

5. köprünün başına bir kaç kişi daha koysalar iyi olur bence sıra olmaz en azından

Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    köprünün başına bir kaç kişi daha koysalar iyi olur bence sıra olmaz en azından
    Köprülerde zaten sitiyorlar o aşamayı geçtik, şimdi evlerde siteceklermis!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    şimdi bu tranp, bizim reise sende en az benim kadar mazlumu seveceksin-sevmezsen bende seni sevmekten vazgeçerim mi demek istiyor. gel baştan anlaştığımız gibi şu kürdistanın suriye ayağını beraber kuralım mı demek istiyor yoksa bizim reisi aşık olmuşçasına niye sevsinki
    Geçme mi yapıyor ulan bunlar yoksa...
    69 filan..

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar vergi konusu başlıkta yer tutuyor ama gerçekten çok önemli bir konu. Her yeri etkileyecek çok hassas bir durum.

Ben 1.5 yılönce bunun kokusunu aldığım için en azından ihracat yaptığım ürünler için daha düşük vergi oranlarının olduğu ülkelerin arayışına geçmiştim. Hatta forumda da bu konuyu gündeme getirmiştim.

Muhtemelen Bulgaristan'da özellikle Avrupa Birliği ülkelerine ihrac ettiğim ürünlerin katma değerli kısımlarının üretildiği ufak bir atölye açacağım.

Kurumlar vergisi ya da direk şahıs firmaları için nihai vergi oranı %10. Başka bir vergi yok.

Ben bu koşullarda Türkiye'de %40'lık dilime giriyorum ve ileride olası olan %43 ve %45'lik kademelere de girdiğim yıllar sıklıkla oluyor.

Bu düzenlemenin imalatçıları özellikle de ihracatçıları kapsaması akıl almaz bir olay.

Umarım bunun sonuçlarını iyi hesaplamışlardır.
    Limited haline gelip yüzde 18 veremiyor musunuz ?

Sayfa 684/997 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734784 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •