-
...Önemli olan hasılattaki artış ivmesi,genel kabul bu...Bilançonun son kalemi olan net kar ikincil plandadır.
Net karı etkileyen(olumlu-olumsuz) etmenler konjoktüreldir,dönemseldir.(Faaliyet dışı kambiyo-kur-faiz geliri ve gideri-vergi indirimi vs)
Bu çeyrek 55 mil tl hasılat beklentim var.
Geçen yılın Q3 de brüt kar marjı %42 lere çıkıp 4.çeyrekte ise tüm zamanların brüt kar marjı rekoru %48 e ulaşmıştı.
Döneme özgü mevsimsellikle alakalı katma değeri yüksek ürün satışı veya pazardaki arz-talep dengesiyle ilgili ürün fiyatındaki artıştan kaynaklı olabilir.
Aynı yüksek brüt kar marjı bu yılın ilk 2 çeyreğinde sırasıyla %34 ve 37 ye düşmüştür.
Sektörel bazda gıda sektöründe bu marjlar yüksektir medyan değerler %20 lerdedir.
Bu çeyrekte %40 üstü bir brüt kar marjı yakalanırsa ortalama 22-24 mil tl brüt kar oluşur.
Genel yönetim gideri+pazarlama-finansal gider+4 mil euro luk döviz alacaklı net pozisyondan 1,5 mil kur zararı ve vergi düşüldükten sonra 12-14 mil net kar üretir bu çeyrek.
9 AYLIK 34-35 MİL net kar iyidir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri