...Önemli olan hasılattaki artış ivmesi,genel kabul bu...Bilançonun son kalemi olan net kar ikincil plandadır.

Net karı etkileyen(olumlu-olumsuz) etmenler konjoktüreldir,dönemseldir.(Faaliyet dışı kambiyo-kur-faiz geliri ve gideri-vergi indirimi vs)

Bu çeyrek 55 mil tl hasılat beklentim var.

Geçen yılın Q3 de brüt kar marjı %42 lere çıkıp 4.çeyrekte ise tüm zamanların brüt kar marjı rekoru %48 e ulaşmıştı.

Döneme özgü mevsimsellikle alakalı katma değeri yüksek ürün satışı veya pazardaki arz-talep dengesiyle ilgili ürün fiyatındaki artıştan kaynaklı olabilir.

Aynı yüksek brüt kar marjı bu yılın ilk 2 çeyreğinde sırasıyla %34 ve 37 ye düşmüştür.

Sektörel bazda gıda sektöründe bu marjlar yüksektir medyan değerler %20 lerdedir.

Bu çeyrekte %40 üstü bir brüt kar marjı yakalanırsa ortalama 22-24 mil tl brüt kar oluşur.

Genel yönetim gideri+pazarlama-finansal gider+4 mil euro luk döviz alacaklı net pozisyondan 1,5 mil kur zararı ve vergi düşüldükten sonra 12-14 mil net kar üretir bu çeyrek.

9 AYLIK 34-35 MİL net kar iyidir.