Değişken fon kategorisinde T+1 e rağmen GPG ye fark atan bir çok fon varken, T+2 ile mevduat oranında getiriyi istikrar sayacaksam ne diye risk alayım ki, ppf alır yatarım.
Attığın taş kurbağayı ürkütmedikten sonra ne işim var Gpg de.
HVS ve GL1 getirileri son 3 ay %0, son 1 ay eksi %5-6.. neler oluyor acaba?
Etf - 1,32 görünüyor şuan yarın için kötü bir piyasa bizi bekliyor görünüyor.
Açığa satış yasağı bir süre kalacak görünüyor böyle giderse.
Ben olsam şöyle yapardım:
Öncelikle getirisi nispeten düşük ancak istikrarlı fonlardan (GPG, OBP, GAK, YAK vb) uzun vadeli olarak % 5-10 arasında toplamda % 30. HTT, DZT & TUA, GTA'dan % 20'lik toplamda % 40. Kalan % 30'un minimum % 10'u valörsüz PPF, % 20'si ise hisse yoğun fonlar (EID, ACC, TCD, MAC gibi)
Bu portföydeki en hareketli fonlar hiç şüphesiz HTT & DZT (Tahvil) ile TUA & GTA (Altın) ikilisi. Yaklaşık 1 yıllık süreçteki tüm veriler dikkate alındığında Tahvil ve Altın fonların birbiri ile ters korelasyon halinde oldukları net. Haliyle bu % 40'lık dilim trade anlamında gayet müsait ve yeterli. Çok fazla eşelemeye gerek yok. Değişken fonlarla al sat işine girmemek lazımdır. Çünkü portföylerindeki türev enstrümanlar nedeniyle ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Hisse yoğun fonlarda da "ben endeks grafiğini çözdüm yüksekten satıp düşükten alırım, ben bu işin piriyim" diyenler trade edebilirler. Ben anlamam diyenler alsın, çayını kahvesini içmeye devam etsin. 3-5 kuruşta hisse tarafında pozisyonunuz olsun ki ara ara kızgın kumlardan serin sulara geçme isteğinizi tatmin etsin.
Gayet tabiki bütün bunlar kişisel görüşlerim olup risk düzeyi ve beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir üstadım.
Endeks 88.000 beklentim var,10 gun icinde
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri