Yeni katılımcı arkadaşlara fon sepeti oluşturma adına bir fikir vermesi açısından yukarıdaki çalışmayı yaptım sayın dostlarım. Ha keza bu çalışmaya aşağıda paylaştığım linkten de bakabilirsiniz. Zaman zaman bu ve buna benzer güncellemeler yapmaktayım orada da.
İçeriğinde PPF olmaksızın oluşturmuş olduğum portföydeki fon oranlarından da anlaşılacağı üzere bu portföy gayet defansif bir yapıya sahip. Buna rağmen aylık getirileri incelediğimizde oldukça makul seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Bu bana yetmez, ben biraz daha agresif olsun istiyorum diyenler için mesela GMR yerine ACC ya da GL1, GAK yerine TAU (banka yoğun fon) vs gibi değişik varyasyonlar denenebilir. Daha başka güzel fonlar da var elbette, bunlar sadece benim takibimde olanlar. Hele de bu portföyde daha önce de bahsettiğim şekilde Tahvil vs Altın fon arbitrajlarını uygun şekilde yapacak olursanız aylık getirilerin rahatlıkla % 5'in üzerine çıkma ihtimali var. Ve bu oran benim gibi defansif risk anlayışına sahip biri için harika bir oran.
Naçizane görüşüm,
kendinize göre iyi fonlardan buna benzer orta vadeli bir portföy oluşturup (geçmiş 3-4 aylık getirileri de içerecek şekilde) dönem dönem bu portföydeki fonlar arasında artırma & azaltma yapmak suretiyle hareket etmeniz. Günübirlik hareketler, bugün alayım yarın satayım tarzı stratejiler Fon piyasasının ruhuna aykırı şeyler. Son tahlilde fon piyasası biz yatırımcılar açısından daha yeni yeni alternatif bir alan haline gelmeye başladı ve öğrenmemiz gereken çok şey var.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Yer İmleri