Sayfa 88/1000 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 697 - 704 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Yeni katılımcı arkadaşlara fon sepeti oluşturma adına bir fikir vermesi açısından yukarıdaki çalışmayı yaptım sayın dostlarım. Ha keza bu çalışmaya aşağıda paylaştığım linkten de bakabilirsiniz. Zaman zaman bu ve buna benzer güncellemeler yapmaktayım orada da.

İçeriğinde PPF olmaksızın oluşturmuş olduğum portföydeki fon oranlarından da anlaşılacağı üzere bu portföy gayet defansif bir yapıya sahip. Buna rağmen aylık getirileri incelediğimizde oldukça makul seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Bu bana yetmez, ben biraz daha agresif olsun istiyorum diyenler için mesela GMR yerine ACC ya da GL1, GAK yerine TAU (banka yoğun fon) vs gibi değişik varyasyonlar denenebilir. Daha başka güzel fonlar da var elbette, bunlar sadece benim takibimde olanlar. Hele de bu portföyde daha önce de bahsettiğim şekilde Tahvil vs Altın fon arbitrajlarını uygun şekilde yapacak olursanız aylık getirilerin rahatlıkla % 5'in üzerine çıkma ihtimali var. Ve bu oran benim gibi defansif risk anlayışına sahip biri için harika bir oran.

Naçizane görüşüm, kendinize göre iyi fonlardan buna benzer orta vadeli bir portföy oluşturup (geçmiş 3-4 aylık getirileri de içerecek şekilde) dönem dönem bu portföydeki fonlar arasında artırma & azaltma yapmak suretiyle hareket etmeniz. Günübirlik hareketler, bugün alayım yarın satayım tarzı stratejiler Fon piyasasının ruhuna aykırı şeyler. Son tahlilde fon piyasası biz yatırımcılar açısından daha yeni yeni alternatif bir alan haline gelmeye başladı ve öğrenmemiz gereken çok şey var.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
    cok güzel calışma gpg sattıp dzt htt gececicem pazartersi

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Yeni katılımcı arkadaşlara fon sepeti oluşturma adına bir fikir vermesi açısından yukarıdaki çalışmayı yaptım sayın dostlarım. Ha keza bu çalışmaya aşağıda paylaştığım linkten de bakabilirsiniz. Zaman zaman bu ve buna benzer güncellemeler yapmaktayım orada da.

İçeriğinde PPF olmaksızın oluşturmuş olduğum portföydeki fon oranlarından da anlaşılacağı üzere bu portföy gayet defansif bir yapıya sahip. Buna rağmen aylık getirileri incelediğimizde oldukça makul seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Bu bana yetmez, ben biraz daha agresif olsun istiyorum diyenler için mesela GMR yerine ACC ya da GL1, GAK yerine TAU (banka yoğun fon) vs gibi değişik varyasyonlar denenebilir. Daha başka güzel fonlar da var elbette, bunlar sadece benim takibimde olanlar. Hele de bu portföyde daha önce de bahsettiğim şekilde Tahvil vs Altın fon arbitrajlarını uygun şekilde yapacak olursanız aylık getirilerin rahatlıkla % 5'in üzerine çıkma ihtimali var. Ve bu oran benim gibi defansif risk anlayışına sahip biri için harika bir oran.

Naçizane görüşüm, kendinize göre iyi fonlardan buna benzer orta vadeli bir portföy oluşturup (geçmiş 3-4 aylık getirileri de içerecek şekilde) dönem dönem bu portföydeki fonlar arasında artırma & azaltma yapmak suretiyle hareket etmeniz. Günübirlik hareketler, bugün alayım yarın satayım tarzı stratejiler Fon piyasasının ruhuna aykırı şeyler. Son tahlilde fon piyasası biz yatırımcılar açısından daha yeni yeni alternatif bir alan haline gelmeye başladı ve öğrenmemiz gereken çok şey var.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
    Üstadım çalışmanız Harika, yorumlarınız da mükemmel. İnşallah hep grubumuzda kalmaya devam edersiniz. Benim anlamadığım şey sizin bu Excel dosyası nasıl verileri çekebiliyor Tefaştan. Bir türlü beceremedim [emoji4]

3. Gösterge tahvil üzerinden takip ettiğim faiz grafiği yukarıda. 2013 yılı ortalarında başlayan türbülanstan (gezi olayları, 17-25 Aralık vs) bugüne çizdiğimiz çizgi ve an itibariyle bulunduğumuz seviye uzun vadeli bir destek çizgisinin hemen üzerinde bulunduğumuzu ortaya koyması açısından önemli. Ki bu grafiğin içerisinde FED'in faiz artırım ve son dönemde uygulamaya başladığı indirim süreçleri de olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Düşen faiz ortamında gerek TR gerekse global ekonomilerdeki makro verilerin giderek belirsiz bir hal aldığını söylemek için henüz erken olsa da (çeşitli ülkelerde gözlemlediğimiz ve patlama noktasına gelmiş olan toplumsal hareketler bunun en bariz göstergesi), Endüstri 4.0'a doğru hızlı bir devinim gösteren ekonomik modelin yaratacağı diğer handikapları da dikkate alırsak Merkez Bankalarının bu faiz düşüş trendine bir süre ara verip sonuçlarını gözlemleme noktasında beklemede kalacağını değerlendirmek mümkün.

Daha önce de ifade ettiğim üzere, faiz indirimleri ile yoluyla tüketime yönelik talebin daha fazla canlandırılması, aynı zamanda bireylerin tasarrufları üzerinden daha fazla getiriye ihtiyaç duymalarına da yol açmakta. Ve bu anlamda uygulanan stratejilerle hedeflenen sonuçlar arasında ciddi bir paradoks söz konusu. Bırakın ücret artışlarını, istihdamda bile yeterince ilerleme kaydedilemiyor olması orta ve uzun vadede çok daha ciddi sonuçlar yaratabilecek potansiyele sahip.

Bu noktadan hareketle, öncelikle mevcut tasarrufların korunması daha sonra getiriye odaklanılması gerektiğini söylersem çok fazla karamsar olmuş saymam kendimi. Bu itibarla, yaşamakta olduğumuz belirsizlik sürecinde finansal piyasalarda agresif hareketlerden kaçınmak gerektiğini düşünüyorum.

Az olsun temiz olsun bizim olsun.

4. bu gpg yide satıyorum diyenler çoğalsa da 100 milyona yanaştı toplamı. pazartesiyi bekleyenler çok sanırım satış için.

5. Endeksimizle ilgili uzun vadeli olarak takip ettiğim grafik de bu sayın dostlarım. Beyaz kesik çizgi ile belirtilmiş alan bir önceki mesajımda bahsettiğim belirsizlik süreciyle de birebir örtüşmekte. Fon yatırımcıları olarak yapmamız gereken şey, bu ortamda hangi fonların (hisse yoğunluğu % 50 ve üzeri fonları kastediyorum) nasıl bir performans gösterdiklerini sıkı bir şekilde incelemek suretiyle fon yönetiminin ne derece sağlıklı kararlar verdiğini tespit etmek ve buna göre karar vermektir. Böylesi bir dönemde fonlarda istikrarlı bir hareket beklemek bizi yanlış sonuçlara götürebilir. Sanırım gelişmelere biraz daha geriden bakmak, güncel değişimleri nispeten göz ardı etmek gerekli. Yine de herkesin kendi kararı ve bize düşen buna saygı duymak.

6. Üstadlar faiz ile tahvil fonları arasındaki korelasyon nedir, faiz düştükçe tahvil fonu artış mı gösteriyor, devlet tahvili ve özel sektör tahvili arası fark nedir?Bu aralar forumda tahvil fonları gündemde, acaba faiz indirimleri yeterli seviyeye gelmiş olup tahvil fonları getirileri düşüşe geçebilir mi

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Mel1005 Yazıyı Oku
    Üstadlar faiz ile tahvil fonları arasındaki korelasyon nedir, faiz düştükçe tahvil fonu artış mı gösteriyor, devlet tahvili ve özel sektör tahvili arası fark nedir?Bu aralar forumda tahvil fonları gündemde, acaba faiz indirimleri yeterli seviyeye gelmiş olup tahvil fonları getirileri düşüşe geçebilir mi

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Tahvil faizi düştükçe borçlanma fonları prim yapar. Devlet ile özelin farkı vadeler ve risk.
    Özel sektör tahvilleri 1 yıldan kısa vadeler içerir.
    Devlet tahvilleri 1 yıldan uzun vadeler olur.

Nereye kadar gidebilir konusuna önceki 2 sayfada ve üstte başka üyeler değinmiş okuyabilirsiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Endeksimizle ilgili uzun vadeli olarak takip ettiğim grafik de bu sayın dostlarım. Beyaz kesik çizgi ile belirtilmiş alan bir önceki mesajımda bahsettiğim belirsizlik süreciyle de birebir örtüşmekte. Fon yatırımcıları olarak yapmamız gereken şey, bu ortamda hangi fonların (hisse yoğunluğu % 50 ve üzeri fonları kastediyorum) nasıl bir performans gösterdiklerini sıkı bir şekilde incelemek suretiyle fon yönetiminin ne derece sağlıklı kararlar verdiğini tespit etmek ve buna göre karar vermektir. Böylesi bir dönemde fonlarda istikrarlı bir hareket beklemek bizi yanlış sonuçlara götürebilir. Sanırım gelişmelere biraz daha geriden bakmak, güncel değişimleri nispeten göz ardı etmek gerekli. Yine de herkesin kendi kararı ve bize düşen buna saygı duymak.
    Sn Maydonozcu Kamil, öncelikle seviyeli, tutarlı ve de ayağı yere basan yorum ve analizlerle bizlere ışık tuttuğunuz için canı gönülden teşekkürler ediyorum. özellikle hisse fon alırken her ne kadar endeksten farklı hareket eden fonları bulmaya çalışsak ta bist 100'ün gidişatına da dikkat etmemiz gerekiyor. yakın zamana kadar yıl sonu klasik noğel rallilerinden bahsedilirken şu günlerde biraz daha temkinli analizler görmeye başlıyoruz ki siz de bu noktadasınız. grafiklere baktığınızda endeksin nerelere gelme ihtimali olabilir? görme engelli olduğumdan endeks grafiğindeki beyaz kesik çizgi alanı hangi seviyeye denkgeliyor? yazıyla yazabilir misiniz zahmet olmazsa? bir de altın konusunda gram veya fon, hangisi daha mantıklı olur karar veremedim. bu noktada fikrinizi almak isterim. altın fonları, saat 18'e kadar olan değerleri mi yansıtıyor? yoksa gece yarısına kadar olan hareketler fiyatlara yansıyor mu? bu konuda bilginiz var mı acaba? teşekkürler

Sayfa 88/1000 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •