Sayfa 770/997 ÝlkÝlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,153 - 6,160 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz IV

1.  Alýntý Originally Posted by fan Yazýyý Oku
    Yazý mekanizmayý net anlatmýþ, sistemdeki gönlü bol taþeron da malum..

Ancak sonuç yorumuna katýlmýyorum ;
    Yani bu iþlere hiç giriþilmeseydi, TL’nin deðerinin bugünkünden çok da farklý bir yerde olmayacaðý pek doðru deðil..

bu sistemin sözde baþarýsý yabancýlarý sistemden çýkartmakla mümkün oldu.. yabancý devre dýþý kalmasaydý tl yi açýða satarak kuru manipüle edecekti..týpký Aðustos 2018 de olduðu gibi..ya da mart 2019 jp morgan raporu sýzýntýsý sonrasýndaki gibi..

Mevcut durumdaki riskler ;

Yabancýyý daha ne kadar dýþarýda tutabilirsiniz? Sonuçta bir cari açýk ekonomisiyiz..

Ya Yerli oyuncular , kurlarýn yanýsýra faizin de suni olarak baskýlandýðýný düþünmeye baþlarsa ? 🙂

2.  Alýntý Originally Posted by murlak Yazýyý Oku
    Ne güzel günü kurtarma sistemi iþliyor þimdilik, sonunu merak ediyorum.
    Sonunu düþünen kahraman olamaz. Politikacýlar kahraman olmak için varlar.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alýntý Originally Posted by effendy75 Yazýyý Oku
    Yazý mekanizmayý net anlatmýþ, sistemdeki gönlü bol taþeron da malum..

Ancak sonuç yorumuna katýlmýyorum ;
    Yani bu iþlere hiç giriþilmeseydi, TL’nin deðerinin bugünkünden çok da farklý bir yerde olmayacaðý pek doðru deðil..

bu sistemin sözde baþarýsý yabancýlarý sistemden çýkartmakla mümkün oldu.. yabancý devre dýþý kalmasaydý tl yi açýða satarak kuru manipüle edecekti..týpký Aðustos 2018 de olduðu gibi..ya da mart 2019 jp morgan raporu sýzýntýsý sonrasýndaki gibi..

Mevcut durumdaki riskler ;

Yabancýyý daha ne kadar dýþarýda tutabilirsiniz? Sonuçta bir cari açýk ekonomisiyiz..

Ya Yerli oyuncular , kurlarýn yanýsýra faizin de suni olarak baskýlandýðýný düþünmeye baþlarsa ? ðŸâ„¢â€š
    Cari fazla mali kuralý kabul edilirse bu mekanizma sürdürülebilir.

Önlerinde 2 seçenek var:

1- Cari fazla mali kuralý getirmek ve swap kýsýtlamalarýna devam etmek , (Ve faizi ve kuru baskýlama gücünü korumak)
    Olumsuz etki:Büyüme %1-2 arasý dýþarýsý yardým ederse maksimum %3

2- Cari açýða izin vermek. Swap kýsýtlamalrýný kaldýrmak. Faizi yükseltmek.
    Olumsuz etki:Yüksek faiz. Olumlu etki: yüksek faize raðmen büyüme %3-4 bandýna itilebilir. Dýþarýsý yardým ederse %5 mümkün.

Ben dinamik olarak 1 ve 2. seçenekler arasýnda gidip geleceklerini tahmin ediyorum. Böylelikle optimum faiz ile %3-4 bandýnda oynayabilirler, eðer bir hata yapmazlar ve iþler dünyada çok ters gitmez ise.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Son bir yýlda Türkiye 210 milyar dolar dýþ âlem geliri elde etmiþtir. Cari açýðý yok, fazlasý vardýr. Cari açýk verdiðimiz yýllarda da, Avrupa'ya keyif, Hicaz'a hac için gitmeye veya lüks araba ile son model cep telefonu ithal etmek için yeterli dövizimiz vardý. Ama nedense yatýrým malý satýn almak için dövizimiz yoktu. Bu yüzden mecburen "cari açýk" verilmekteydi. Ne yazýk ki; bu yanlýþ tespit, genel olarak doðru sanýlmaktadýr. Tüketimi kýsmamak için bundan daha "hinoðlu hince" gerekçe bulunabilir mi? Halbuki cari açýðýn (öncelikle ticaret açýðýnýn) kök sebebi ithalatý cazip kýlan "dövizi ucuz tutma" saplantýsýdýr. Maalesef bu eðilim sürmektedir. Cari açýklý yýllara hazýrlanýn.
    Son söz: Yatýrýmý deðil, tüketimi kýs; cari açýk yine sýfýrlanýr.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...oktur-5427340/

5. bu vergi reformu ile beklenen extra gelirin 6-7 milyar tl olduðu söyleniyor.Yani cari açýðýn saray bütçesinin diþinin kovuðuna sýðmayacak bir rakam.Birde tahsilattaki kayýplarý gözönüne alýnca devlet bütçesinde bir þeyin deðiþmeyeceði açýk. Þu anki ekonomik politika durgunluðu uzun bir sürece yaydýðý için ekonomik canlama da olmayacaðýndan devletin giderleri kýsýlacak. Yani halk ödeyecek bir þekilde faturayý.

6. ALMAN EKONOMÝSÝ bizi KISKANIYOR diyenlere gelsin..

Bu da 6 ay sonra neler olabileceðinin görüntüsü...

Uzun lafýn kýsasý...

BU GÝDÝÞ, ÝYÝ GÝDÝÞ DEÐÝL...

7.  Alýntý Originally Posted by loner Yazýyý Oku
    bu vergi reformu ile beklenen extra gelirin 6-7 milyar tl olduðu söyleniyor.Yani cari açýðýn saray bütçesinin diþinin kovuðuna sýðmayacak bir rakam.Birde tahsilattaki kayýplarý gözönüne alýnca devlet bütçesinde bir þeyin deðiþmeyeceði açýk. Þu anki ekonomik politika durgunluðu uzun bir sürece yaydýðý için ekonomik canlama da olmayacaðýndan devletin giderleri kýsýlacak. Yani halk ödeyecek bir þekilde faturayý.
    Benim gördüðüm bir kerelik gelirler hariç býrakýldýðýnda bütçe açýðýmýz aylýk 15-20 milyar tl civarýnda. Demekki getirilen ilave vergilerle 15 günlük açýðý kapatacaklar, incir yapraðý misali. Önü mü kapatýrlar arkayý mý orasýný bilmem.

Aslýnda bu ilave vergiler orta-üst gelir grubunu rahatsýz edeceðinden dýþarýya sermaye ve nitelikli iþ gücü kaçýþý artarsa beklenen bu ilave gelirden fazla kayýp bile oluþabilir. Bir de artan iç borçlanmanýn getireceði ilave faiz gideri hesaba katýldýðýnda ölmüþüz aðlayanýmýz yok diyeceðimiz bir döneme girdiðimiz sonucuna varabiliriz.

Ülkenin içine girdiði bu girdaptan kurtulmasýnýn tek yolu bilimi kendine kýlavuz edinen yurtta sulh, cihanda sulh politikasýna dönülmesinden geçer. Ancak bu þekilde ülke kaynaklarý ülkenin kalkýnmasýna tahsis edilebilir ve bu kýsýr döngü kýrýlabilir.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

8.  Alýntý Originally Posted by ekfuture Yazýyý Oku
    Benim gördüðüm bir kerelik gelirler hariç býrakýldýðýnda bütçe açýðýmýz aylýk 15-20 milyar tl civarýnda. Demekki getirilen ilave vergilerle 15 günlük açýðý kapatacaklar, incir yapraðý misali. Önü mü kapatýrlar arkayý mý orasýný bilmem.

Aslýnda bu ilave vergiler orta-üst gelir grubunu rahatsýz edeceðinden dýþarýya sermaye ve nitelikli iþ gücü kaçýþý artarsa beklenen bu ilave gelirden fazla kayýp bile oluþabilir. Bir de artan iç borçlanmanýn getireceði ilave faiz gideri hesaba katýldýðýnda ölmüþüz aðlayanýmýz yok diyeceðimiz bir döneme girdiðimiz sonucuna varabiliriz.

Ülkenin içine girdiði bu girdaptan kurtulmasýnýn tek yolu bilimi kendine kýlavuz edinen yurtta sulh, cihanda sulh politikasýna dönülmesinden geçer. Ancak bu þekilde ülke kaynaklarý ülkenin kalkýnmasýna tahsis edilebilir ve bu kýsýr döngü kýrýlabilir.
    Hocam basit örneði mahalle marketlerini dolaþýyorum seraya düþen sebze fiyatlarý kýþýn nasýl geçeceðine dair bir fikir veriyor. Stagflasyon olacaðý kesinde, bunlar stagflasyonun enflasyonunu ne kadar kontrol edebilecek onu merak ediyorum. Bir an önce bir kamusal üretim ve tüketim planý yapýlmaya baþlanmalý.Bu islamcý, mevlam neeylerse güzel eyler tipi savruklukla ileriki yýllarda harcanýyor. Ama adamlarýn oyu da 4 puan artmýþ harekatla, sanýrým bizim gibi pasif halka müstehak böyle bir yönetim.

Sayfa 770/997 ÝlkÝlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •