Sayfa 170/338 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 2700 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: FMIZP - F-M İzmit Piston

1. Yillardan beri söylerim Hisse isterse 2 tl olsun isterse 50 tl olsun.benim temetrüm değişmez.ha şirket büyür işler büyür kar afaki artar.Ozaman da patron bunu ona buna veya başkasına yedirmez.bedava peynir fare kapanında olur.Senin amacın bir an önce burdan völeyi vurup o gözüne kestirdiğin diğer hisseler .dallama Osman.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. İşin özü şu hisse şuan ki ederi nedir gerçek odur gerisi hikaye

3.  Alıntı Originally Posted by Nabız Yazıyı Oku
    İşin özü şu hisse şuan ki ederi nedir gerçek odur gerisi hikaye
    Bir zamana kadar ben de öyle düşünüyordum, borsa fiyatı olması gereken fiyattır diyordum, bu yönde de bazı araştırmalar daokudum, en iyi fiyatı piyasa verir falan çok gördüm ama bence öyle değil, tahtalarda dönen lotlar hacimsel olarak belkide şirketin %5 i bile değil aynı lotlar alınıp satılıyor, şirket sahipleri hisseleri tutuyor, kurumsallar yüklü malı var ise %2-3-5 e al sat yapıp el değiştiriyorlar, mesela bir arsaya 100 hisse ortak olduk, ortaklardan biri acil işi çıktı -%50 fiyatına zararına hissesini sattı, bu durumda arsa fiyatının asıl değeri %50 aşağısı diyemeyeceğimiz gibi, tersi durumda da aynı şey geçerli oluyor, en sağlam fiyat hesabını bence karlılık gösteriyor, sonrasında ise temettü, esas faaliyet karı devamlı olan ve genel olarak artan oranda girende şirketler f/k 10 a kadar uygundur bana göre, ama ülkemizin içinde bulunduğu koşullar nedeni ile f/k 5 ler bile ucuz sayılmıyor nedense, enflasyon ve kur baskısından dolayı, bu durum sanırım yavaş yavaş değişiyor, umarım Devletimiz Milletimiz bu sıkıntılardan alnının akı ile çıkacaktır...bu sebeple karlı ve temettü veren şirketlerde sabredenler piyasanın güçlenmesi durumunda en çok kazanca sahip olabilirler, temettü vermeyen şirketlerin çıkması ile inmesi bir oluyor yıllarca yatırımcısının eline bir kuruş vermeden bekletiyor maalesef....
    Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...

4.  Alıntı Originally Posted by mohikan054 Yazıyı Oku
    Bir zamana kadar ben de öyle düşünüyordum, borsa fiyatı olması gereken fiyattır diyordum, bu yönde de bazı araştırmalar daokudum, en iyi fiyatı piyasa verir falan çok gördüm ama bence öyle değil, tahtalarda dönen lotlar hacimsel olarak belkide şirketin %5 i bile değil aynı lotlar alınıp satılıyor, şirket sahipleri hisseleri tutuyor, kurumsallar yüklü malı var ise %2-3-5 e al sat yapıp el değiştiriyorlar, mesela bir arsaya 100 hisse ortak olduk, ortaklardan biri acil işi çıktı -%50 fiyatına zararına hissesini sattı, bu durumda arsa fiyatının asıl değeri %50 aşağısı diyemeyeceğimiz gibi, tersi durumda da aynı şey geçerli oluyor, en sağlam fiyat hesabını bence karlılık gösteriyor, sonrasında ise temettü, esas faaliyet karı devamlı olan ve genel olarak artan oranda girende şirketler f/k 10 a kadar uygundur bana göre, ama ülkemizin içinde bulunduğu koşullar nedeni ile f/k 5 ler bile ucuz sayılmıyor nedense, enflasyon ve kur baskısından dolayı, bu durum sanırım yavaş yavaş değişiyor, umarım Devletimiz Milletimiz bu sıkıntılardan alnının akı ile çıkacaktır...bu sebeple karlı ve temettü veren şirketlerde sabredenler piyasanın güçlenmesi durumunda en çok kazanca sahip olabilirler, temettü vermeyen şirketlerin çıkması ile inmesi bir oluyor yıllarca yatırımcısının eline bir kuruş vermeden bekletiyor maalesef....
    Sayın Mohikan
    Dediğiniz genel olarak çok faydalı.
    Bazı istisnai durumlar da var tabi.

Bagfaşın F/K değeri 140 idi ama sert yükseldi.
    F/K da sert düştü.
    Konuyu ve F/K'da oluşabilecek sıkıntıyı burda açıklamıştım/tartışmıştık:
    https://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T/st...18166606188546

F/K ve PD/DD gibi rasyoları kullanmadan önce nasıl hesaplandıklarını
    her dönemin etkisini çok iyi anlamak lazım.
    Son düzenleme : O_S_M_A_N_L_I; 04-11-2019 saat: 22:04.
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır.

5.  Alıntı Originally Posted by Mahir Yazıyı Oku
    pim ve piston işi ayrı,gömlek vsire ayrı.pim ve pistonu sadece fmizp yapar.aynı fabrikada ayrı iş kolunda ayrı firmanın çalışmasının bir sakıncası olmadığını,hatta kullanılmayan alanlardan bir şekilde gelir elde edilmesi taktirle karşılanmalıdır.
     Alıntı Originally Posted by O_S_M_A_N_L_I Yazıyı Oku
    Şirketin cevabıdır. Dolandırıcılara karşı dikkatli olun.
    Bu durum SPK'lık.

Alıntı Originally Posted by Mahir Yazıyı Oku
    Hadi küçük yatırımcıya bir kiyak ta benden.25 tl ye kadar ucuz bir hissedir

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dikkat edin. Çıkarına göre de hedef fiyat vermiştir.
    25 TL hedef veren kendisidir.
    Sonra da "daldaki kuş"... Herhalde o sırada sattı.

Şahsen hiçbir zaman da hedef fiyat vermedim.
    Asla da vermem. Ben şirketin gerçek potansiyeline odaklanmışım.
    Burda yıllardır yapılan o aşırı değersizleştirme çabasına karşı çalışıyorum.
    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır.

6. Evet tabiki f/k tek başına değerlendirilmemeli yanıltııcı olabiliyor, teşekkürler... genel olarak artan oranda karlılık dersem daha doğru olur sanırım...
    Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...

7. Peki şirket kap paylaştığı malin tablolar ve değerleme raporları gerçeğine uygun mu..... taktirlerinize sunarım

Yatırımcı dostu olan şirket buralarda olur mu....

8.  Alıntı Originally Posted by O_S_M_A_N_L_I Yazıyı Oku
    upload

Ekonomist'in bu çalışmasına ait görseli artık paylaşabiliriz herhalde.
    Eldeki az miktarda kaynağı etkin bir şekilde kullanarak yüksek KAR edebilme gücü.

Sıralama 5 yıllık ortalamalara göre belirlenmiş.

Elbette ki FMİZP nin GERÇEK DEFTER değeri kullanılmamıştır.

https://www.ekonomist.com.tr/borsa/o...20-sirket.html
    Bu sıralama yenidir ve EKONOMİST DERGİSİne aittir.
    Hep pozitif tarafını görmekte ben sıkıntı görmüyorum ama bunlar da mı yanlı bakıyor?
    Ayrıca bu çalışmada fabrikanın gerçek değeri de kullanılmamıştır.

Sayfa 170/338 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •