Originally Posted by
Nabız
İşin özü şu hisse şuan ki ederi nedir gerçek odur gerisi hikaye
Bir zamana kadar ben de öyle düşünüyordum, borsa fiyatı olması gereken fiyattır diyordum, bu yönde de bazı araştırmalar daokudum, en iyi fiyatı piyasa verir falan çok gördüm ama bence öyle değil, tahtalarda dönen lotlar hacimsel olarak belkide şirketin %5 i bile değil aynı lotlar alınıp satılıyor, şirket sahipleri hisseleri tutuyor, kurumsallar yüklü malı var ise %2-3-5 e al sat yapıp el değiştiriyorlar, mesela bir arsaya 100 hisse ortak olduk, ortaklardan biri acil işi çıktı -%50 fiyatına zararına hissesini sattı, bu durumda arsa fiyatının asıl değeri %50 aşağısı diyemeyeceğimiz gibi, tersi durumda da aynı şey geçerli oluyor, en sağlam fiyat hesabını bence karlılık gösteriyor, sonrasında ise temettü, esas faaliyet karı devamlı olan ve genel olarak artan oranda girende şirketler f/k 10 a kadar uygundur bana göre, ama ülkemizin içinde bulunduğu koşullar nedeni ile f/k 5 ler bile ucuz sayılmıyor nedense, enflasyon ve kur baskısından dolayı, bu durum sanırım yavaş yavaş değişiyor, umarım Devletimiz Milletimiz bu sıkıntılardan alnının akı ile çıkacaktır...bu sebeple karlı ve temettü veren şirketlerde sabredenler piyasanın güçlenmesi durumunda en çok kazanca sahip olabilirler, temettü vermeyen şirketlerin çıkması ile inmesi bir oluyor yıllarca yatırımcısının eline bir kuruş vermeden bekletiyor maalesef....
Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...
Yer İmleri