Originally Posted by
Nabýz
Ýþin özü þu hisse þuan ki ederi nedir gerçek odur gerisi hikaye
Bir zamana kadar ben de öyle düþünüyordum, borsa fiyatý olmasý gereken fiyattýr diyordum, bu yönde de bazý araþtýrmalar daokudum, en iyi fiyatý piyasa verir falan çok gördüm ama bence öyle deðil, tahtalarda dönen lotlar hacimsel olarak belkide þirketin %5 i bile deðil ayný lotlar alýnýp satýlýyor, þirket sahipleri hisseleri tutuyor, kurumsallar yüklü malý var ise %2-3-5 e al sat yapýp el deðiþtiriyorlar, mesela bir arsaya 100 hisse ortak olduk, ortaklardan biri acil iþi çýktý -%50 fiyatýna zararýna hissesini sattý, bu durumda arsa fiyatýnýn asýl deðeri %50 aþaðýsý diyemeyeceðimiz gibi, tersi durumda da ayný þey geçerli oluyor, en saðlam fiyat hesabýný bence karlýlýk gösteriyor, sonrasýnda ise temettü, esas faaliyet karý devamlý olan ve genel olarak artan oranda girende þirketler f/k 10 a kadar uygundur bana göre, ama ülkemizin içinde bulunduðu koþullar nedeni ile f/k 5 ler bile ucuz sayýlmýyor nedense, enflasyon ve kur baskýsýndan dolayý, bu durum sanýrým yavaþ yavaþ deðiþiyor, umarým Devletimiz Milletimiz bu sýkýntýlardan alnýnýn aký ile çýkacaktýr...bu sebeple karlý ve temettü veren þirketlerde sabredenler piyasanýn güçlenmesi durumunda en çok kazanca sahip olabilirler, temettü vermeyen þirketlerin çýkmasý ile inmesi bir oluyor yýllarca yatýrýmcýsýnýn eline bir kuruþ vermeden bekletiyor maalesef....
Baþarý yolun sonu deðil, yolun kendisidir... Baþarý bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asýl baþarý yolda kalabilmektir...
Yer Ýmleri