ülkede yaşananlar şaşırtıcı değil maalesef.. işşizlik rakamları artık bohçanın yama tutmadığını gösteriyor.. işşizlik oranına en az 5 puan ekleyin.. %20 den aşağı değil..
biz bunların derdinin ülke yönetmek olmadığını defalarca söyledik.. tek dertleri uzun süre (*) ülkeyi siyasi olarak değiştirmekle uğraştılar..bakın son 17 yıla,makul hiç bir şey göremeyeceksiniz.. hepsi siyasal islam hedefine odaklı icraatler ve kaynak aktarımları.. kendi medyası, kendi işadamlarına para aktarılması, aptalca projelere milyar dolarların gömülmesi ve kendi stk ları için harcanan paralar.. inanılmaz rakamlar.. para yetmedi mi ayrıca vergileri arttırdılar.. ve artık vergiler bu süreçler sonucunda o kadar çok arttı ki hem işverenin hem de işçinin beraber şikayet ettiği bir noktaya geldiler.. aslında bu iki grupta çok hatalı, özellikle içlerindeki iktidar destekçileri, zira yalan ekonomik verileri yıllarca alkışladılar..
benim bir düşüncem vardı, daha once bu sayflarda yazmıştım.. milli gelir 500-600 milyar dolar bandına geri gelecek.. mr albayrak ın tanımlamasının aksine benim "dengelenme" süreci dediğim süreç bu şekilde..fakirleşme ve sürünme..uzun yıllar..
(*) müzik çalmaya devam ederken ve paralar gelirken: yurtdışından borç + iç tüketimden yuksek vergiler
Yer İmleri