Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 516/1024 İlkİlk ... 164164665065145155165175185265666161016 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    ................

Madem borsa o kadar kolay para kazanmak şu anki mevduat oranının 1.5 katını garantili sözleşme yaparsınız kazancın üstü sizin olsun ilk müşteriniz ben olurum .

...........

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Sakın ola böyle bir arayışa girmeyin ,kazandırırım diyene de inanmayın.
    90 lı yıllarda bir arkadaşım aylık %10 kazanç garantisi vererek milletten para topladı sonuçta hem kendisi battı hem de kendisine inananları batırdı.
    Birkaç yıl önce de bir başka arkadaşım aylık %2 getiri garantisi vererek yaptı ve o da battı ve milletin parasını da batırdı.

2. Kriz söylemlerinden "ekonomi büyüyor mu" sorusuna geldiysek bu bir gelişmedir sizin gibi düşünenelr açısından Tebrik ederim.
    Açılan ve kapanan işyeri sayısı hakkında elinizde vri varsa lütfen paylaşın.
    Verilerle konuşursak subjektif yorumlar ve algıları değil gerçekleri tartışmış oluruz.
    İnsanların gelirinin düşmesini veya enflasyonun 9'dan 12'ye çıkmasını kriz olarak değerlendirmek doğru değil.
    Kriz şoktur. Kaostur. Etrafıma baktığımda ben böyle birşey görmüyorum.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ekonomik kriz Yok herkesin durumu yerinde eskiden ortalama 2500-3000 liralık ürün alanlar çok büyük kısmını oluşurken şimdi yarıya inmişse bu tutar sizce kriz Yok mu .

Üstelik altın ve dolar önceki senelere göre kat be kat maliyetleri artırmışken .

İşyeri yoğun bir bölgede bile yemek sektörü daralıyorsa evden yemek getiriyorlarsa adamlar 30 yıllık mesleği bırakıp .

Wakikide Tshirt katlayan markette kasiyer oluyorsa .

Yada evde karısına ev yemekleri yaptırıp han içinde ve çevre hanlara ev yemeği servisi yapıyor ama ekonomi büyüyor mu .

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

3. Kardeşim niye bu durumlara düşüyorsun.
    Ona buna trol diyenler de krizcilerin trolü değil mi?
    Hergün gelip ülke batsın batacak diye nara atanlar da ülke düşmanlarının trolleri değiller mi?
    Trol mrol değiliz ama trolsek de bu ülkenin iyiliği için trolüz.
    Bu yaşadığı ülkeye düşman kesilmiş olan trollerin trollüklerinden çok daha şereflidir.
    Gerek yok böyle yeminlere bilmem nelere.
    Not: Bu ülkede asıl baskının asıl mahalle baskısının kimlere karşı yapıldığını Ayberk kardeşimizin durumu çok net gösteriyor. Linç kültürüne sahip olanlar demokrasiye inanmayanlar hep bu ülkede demokratım diye geçinen tipler olmuştur zaten. Demokrasi diye ortada gezinenlerin demokrasi gibi bir derdi asla yoktur. Onlar kendi fikirlerinin herkes tarafından benimsenmesini istemektedirler. Dertleri budur.

Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Kıymetli Üyeler,

Ekonomi dahilinde Mevduat faizleri üzerinde kaliteli sohbetler yazmak için bu foruma yazılar, görüşler paylaşıyorum. Tek amacım bilgi alışverişi, göremediğim şeyleri görmektir.

Artık ciddi derecede şu tavrından bıktım: Şahsımı dolaylı yoldan(farklı fikir paylaştığım için.) hedef alarak ahlak dışı iftiralara maruz kalmaktan bıktım.

Şayet TROL isem Allah mübarek ayların yüzü hürmetine BENİM BELAMI VERSİN. AKSİ OLARAK TROL DEĞİL İSEM ALLAH BANA TROL DİYENLERİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRMESİN. Hakikaten bıktım !

4. TMSF mevduat sigortası hakkında bir sorum olacak. diyelim benim, eşimin ve 18 yaş altı çocuğumun aynı bankada ayrı ayrı hesapları var. bunların herbiri ayrı ayrı 100k sigorta kapsamında mıdır?

bir diğer sorum.. bu 100k TL bin yıl öncesinin rakamı değil mi, neden revize edilmez?

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    TMSF mevduat sigortası hakkında bir sorum olacak. diyelim benim, eşimin ve 18 yaş altı çocuğumun aynı bankada ayrı ayrı hesapları var. bunların herbiri ayrı ayrı 100k sigorta kapsamında mıdır?

bir diğer sorum.. bu 100k TL bin yıl öncesinin rakamı değil mi, neden revize edilmez?
    Bildiğim kadarıyla 100kTL güvence her bir birey için ayrı ayrı geçerli, akraba olmaları durumu değiştirmiyor.4-5 sene önce limit 50kTL idi , 100kTL ye çıkartıldı. Güvence limiti güncellemeleri uzun periyotlarda oluyor o yüzden 5-10 sene sonra belki 150kTL olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
     Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Kanaatimce, dolu bardağı taşıran son su damlası ben olduğum için size (Kendi adıma. ) cevap vereceğim:

Daha önceki yazımda da belirtiğim üzere Ekonominin krizde olup olmadığını irdelemek olduğunu açıkça belirtim.
    Bu maksatla göze batan hisseleri ve KGF üzerinde gittim. Mezkur Hisseleri tavsiye etmem, şuan (1 HARİÇ .) hiç birine sahip (Temettü verimi az geliyor.) değilim.

Bahsi geçen Hisseler, FARKINDAYSANIZ bu Ülkenin en büyük şirketlerin hisseleridir.Bu nedenle Makro ekonomiyle ilgili bir konu açıldığı anda ilgili hisselerin adı geçer.

Bu forumda, farklı fikir beyan edeni her daim trol , kötü niyetli olduğunu yansıtmak ahlakla bağdaşmaz !!! Her şeyde kötü niyet aramak bazı sorunların olduğunun göstergesidir. Siz, kendinizi ne sanıyorsunuz ? Bu Evrende her doğruyu, forumdaki her üyenin kötü niyetli olup olmadığını neye DAYANARAK söylüyorsunuz ? Siz, İnsanların şahsi İTİBARLARINI bir cümleyle kirletme gafletinde bulunarak tatmin edemediğiniz EGONUZU lütfen burada tatmin etmeyin !!

Ayrıca Bilançoların HEPSİNE/TÜMÜNE makyajlı demek iftiradır, kötü niyetin somut bir kanıtıdır. Zira sizin, elinizde herhangi bir kanıt yok ama iftira beyanları bu forumu resmen İŞGAL EDİYOR. Bu kabul edilmez.

İlaveten Ekonominin makro dinamikleri Mevduat faizlerini etkilediği için bu forumda tartışmak kirlilik yaratmaz. Bu forum hiç kimse /(Özellikle sizin.) TAPULU malı OLMADIĞINI belirtmek isterim.

İftira atmamanız dilekleriyle birlikte iyi forumlar dilerim.
    Kimlerin utuldugu, kimlerin kazandigi belli oluyor.
    Faizlerle devam edelim.
    Hayirli cumalar,
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
    Hala gunluk %13 veren bir yer ariyorum.

ING e-turuncu olmadi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Ayrıca bir Konu hakkında görüş bildirme ihtiyacı hissettim. Söyle ki:

Forumumuz da bazı Üyeler, küçük Bankaların tefeci olduğuna ilişkin yazılar yazıyorlar. Halbuki Bankacılık sistemi, hepimizin bildiği üzere, faiz mukabilinde paramın alımı ve satımı üzerine kurulmuş bir sistem olduğu için tüm Bankalar yasal Tefecidir. Bu tefeciliği tüm Bankalar yapıyor. Zira işleri bu. Bu çerçevede Küçük Bankaların tefecilik (Yüksek Mevduat faizi verdiği için. ) yaptığını söylenmesi saçma duruyor ve hatta kötü niyetli söylendiğini düşünüyorum.

Saygılarımla takdirinize sunarım.
    Tefecilik tanımını doğru kullanmak gerekir. Tefecilik yasal faiz sınırının üstünde borç verme işlemidir ki; bankalar piyasa şartlarında oluşan faiz oranlarını vermektedir. Aslında bir taraftan borç (mevduat ve benzeri) almakta, diğer taraftan borç (kredi) vermektedir. Bu nedenle bankaları tefeci olarak adlandırmak bana göre yanlıştır. Küçük bankaların yüksek faiz (05 ile 1.00 arası) vermesi normaldir. Çünkü geniş şube ağı, atm, yılların yarattığı güvenirlik, aktif büyüklüğü olan bankayı mı seçersiniz, yoksa sermayesi küçük, zaman zaman bilançosunda zarar açıklayan, riskli kabul edilen bankayı mı tercih edersiniz? İşte bu durum faiz oranlarını etkileyen durumdur.

Sayfa 516/1024 İlkİlk ... 164164665065145155165175185265666161016 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •