bu gün itibarıyla hisse fon portföyümü yeniden yapılandırıyorum. bu zamana kadar ya tek başına tcd, bi ara da sadece acc şeklinde yatırım yaptım. aslında her ikisi de yanlıştı. zaten bir elin parmakları adedince popüler hisse fonu var. şu halde yapılabilecek en iyi şey, bu işe ayıraacağım parayı bu fonlar arasında paylaştırmak. değişken fonlara asla girmiyorum. neden derseniz onların da içlerinde hisse bulunuyor, ayrıca tahvillerden de olumlu veya olumsuz etkilenme söz konusu. o yüzden maksimum yüzde 50'yi hisse fonlara, kalanını da günlük likit fonlara ayırıp yoluma devam edeceğim.
Bu ortamda hangi hisse fonu ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeksin direnç bölgesine geldiği haliyle hisse yoğun fonlardan çıkıp ACC gibi defansif fonlara geçme düşüncesi tam bir peri masalı olmuş.Ben EID'yi sattıktan sonra, endeks yaklaşık olarak aynı seviyelerde kalmasına rağmen sattığım fon kazandırmaya devam etmiş. Hem de ne etmiş: % 6.13. Ben % 12 kârla ayrılmıştım. Üstüne koy bunu, kaymaklı kadayıf.
Aynı süreçte ACC ise % 4.18 kazandırmış. Kötü mü değil, almadığım için onu da kazanamadım. PPF getirisiyle yetiniyorum. Kıssadan hisse, hisse yoğun fonları alacaksın, arkana yaslanıp puronu tüttüreceksin kardeşim.
Nokta...
şu an hisse fona ayırdığım paramın yüzde 75'i tcd, yüzde 25'i de acc'de. Tcd'deki oranı yüzde 25'e çekip yerine 2 adet fon daha almayı düşünüyorum. bunu bu gün yapacağım diye bir şart yok. en kısa zamanda maksimum 4 adet hisse fonum olacak şekilde planlama yapıyorum. yani on liralık hisse fonum olacaksa 2 bbuçuk liralık 4 fonum olsun. böylece her gün fonların değişen performanslarından faydalanayım diye düşünüyorum. birisi eksi getirirken diğeri artı yazar mesela, yani gerekirse getiri biraz az olsun, ama dengeli olsun. böyle yapmayıp ful tcd alsam bir kaç gün performansı düşüp diğerleri yükselince sızlanabilirim. onu satıp performansı daha iyi olana geçerim, bu sefer de geçtiğim fon zayıflayıp tcd coşar, bu sefer de keşke ona geçmeseydim falan, bir kısır döngü arasında gidip geliriz. bu kısır döngüden kurtulacağım Allah'ın izniyle. takip listemizden uygun gördüğüm 4 fondan eşit olarak alırsam her çiçekten bal alan arı gibi olurum inşallah. sonrası da bereketli ve lezzetli bir bal olur. herkese bol kazançlar dilerim.
Yer İmleri