Originally Posted by
atakanözbaki
Slow tradeyi hatırlıyorum , O kadar yavaş ki ayda 3 işlem yapıyordu. Üsteki resimden hesapladım ayda 3,5 ortalama ile işlem yapmış. Bileşik getirili sistem kurmak için az işlem açan sistem için çok iyi bir alternatif olabilir.
O zmanlardanda biliyorsunuzdur. Ortalama 3 - 3,5 aylık işlem açıyordu zaten.
Aslında odaklanmanızı istediğim şey sistemin 2014 yılın yapılmış olmasıydı.
Sistemin bugune kadar maxdd yenilemiş fakat getirisinde hiçbir problem yok. İşin güzel tarafı bu.
Yani kurduğunuz sistemin sinyalleri saçma sapan değilse. Az parametreliyse, zaten az parametre olunca saçma sapan sinyallerde olmuyor dipte al tepede sat gibi, Sistemde doğal olarak gelecekte de bozulmadan çalışmaya devam ediyor.
Aynı şablonun farklı parametreleriyle birden fazla sistem kurularak risk dahada düşürülebilir.
Düzenli olarak yıllık %50 ve üzerinde getiri sağlanabilir. Tabi yeterince sabretmeniz gerekiyor. Benim sabredemeyip habire yeni sistem tasarladığım ortada.
2014 saymayalım hadi 2015 ten itibaren bu sistemde sabredebilseydim 107 bin puan civarı puan üretecekmişim. Vade geçişleri ve kaymalar düşülmüş net getiri bu arada.
Her yıl sonunda elde edilen getiriyi sisteme tekrar ekleseydiniz. Ortalama %50 kazandığımızı varsayıyorum her yıl normalde biraz daha fazla ama ben kısmış gibi hesapladım. Ana sermayenizi 7,5 kat arttıracakmışsınız. 5 yılda %750 daha sık bileşke yapılarak bunuda daha sistemli bir para yönetimiyle yapsaydık getiri çok daha yüksek boyutlara çıkabilirdi.
İşin özü doğru kurgulanmış basit bir sistemle bu tarz getiriler elde etmek mümkün. Riskleri azaltmak ve getiriyi arttırmak için para yönetimiyle beraber kurgulanırsa çok daha güzel olacaktır.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri