Sayfa 557/1000 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 4,449 - 4,456 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Efendi deyiliz üstadım hep birlikte öğreniyoruz Aynı zamanlarda başladık fonlara yatırım yapmaya
    Olsun bizim gözümüzde öyle.

Bu arada ACC türev oranını aracı kurumunuzdanmı görüyorsunuz yarın durum ne?

Gene eksi gelirse tam evlere şenlik bir durum olacak

Hisse yoğun fon yatırımcı BİST artmasın diye dua edecek duruma geldi sayelerinde

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    acc'de hisse yoğun
    Acc yeni nesil ppf
    Hisse yoguna pek benzetemedim
    Ozellikle bugunku getirisiyle 😉😉😉

3.  Alıntı Originally Posted by zaftra Yazıyı Oku
    Dostum bu kısa vade borçlanma araç fonları tahvil faızının düşüşünde yüksek getırmıyor muydu .bugün bı ara baktım yüksek gördüm .ppfonu aldım ama tıv mk yüzde 18 getirmiş nasıl oldu bu acaba.yanlışmı baktım ki faızlere
    Baktığınız faiz gösterge tahvilin faizi hocam. Fonun portföyünde sadece gösterge tahvil olsa dediğiniz doğru olurdu. Fonun portföyündeki tüm tahvillere bakarak yorum yapmak daha doğru sonucu verir.

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Baktığınız faiz gösterge tahvilin faizi hocam. Fonun portföyünde sadece gösterge tahvil olsa dediğiniz doğru olurdu. Fonun portföyündeki tüm tahvillere bakarak yorum yapmak daha doğru sonucu verir.
    Tamam .teşekkür ediyorum .bende çok şaşırmıstım bu duruma.hemen tıv ı satıp tı1 e gecmıştım bugün ama ters köşe olduk.sağol bilgi için.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Olsun bizim gözümüzde öyle.

Bu arada ACC türev oranını aracı kurumunuzdanmı görüyorsunuz yarın durum ne?

Gene eksi gelirse tam evlere şenlik bir durum olacak

Hisse yoğun fon yatırımcı BİST artmasın diye dua edecek duruma geldi sayelerinde
    TEFAS'ta tarihsel verilerden veya fonun TEFAS sayfasındaki pasta grafikte türev araçları dediği kısıma bakarak söylüyorum üstadım. Eksi gelme ihtimali her zaman mevcut ACC'de

6.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Acc yeni nesil ppf
    Hisse yoguna pek benzetemedim
    Ozellikle bugunku getirisiyle ������
    Tamam şimdi oldu PPF v2 demek.

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bende bulmaya çalıştım bir ara bulamadım hocam izahnamede yazıyordur belki.
    Finansal raporlama tebliğine göre hesaplanırmış.

1) Borsada işlem görenler değerleme gününde borsada oluşan en son seans ağırlıklı ortalama fiyat veya oranlarla değerlenir. Şu kadar ki, kapanış seansı uygulaması bulunan piyasalarda işlem gören varlıkların değerlemesinde kapanış seansında oluşan fiyatlar, kapanış seansında fiyatın oluşmaması durumunda ise borsada oluşan en son seans ağırlıklı ortalama fiyatlar kullanılır.

2) Borsada işlem görmekle birlikte değerleme gününde borsada alım satıma konu olmayan paylar son işlem tarihindeki borsa fiyatıyla; borçlanma araçları, ters repo ve repolar son işlem günündeki iç verim oranı ile değerlenir.

3) Fon katılma payları, değerleme günü itibarıyla en son açıklanan fiyatları esas alınarak değerlenir.

4) Vadeli mevduat, bileşik faiz oranı kullanılarak tahakkuk eden faizin anaparaya eklenmesi suretiyle değerlenir.

5) Yabancı para cinsinden olanlar, TCMB tarafından ilgili yabancı para için belirlenen döviz alış kuru ile değerlenir.

6) Türev araçlar nedeniyle teminat olarak verilen varlıklar da portföy değeri tablosunda gösterilir. Bu varlıklar teminatın türü dikkate alınarak bu maddedeki esaslar çerçevesinde değerlenir.

7) Borsa dışı repo-ters repo sözleşmeleri, piyasa fiyatını en doğru yansıtacak şekilde güvenilir ve doğrulanabilir bir yöntemle değerlenir.

8) (1) ilâ (7) nolu alt bentlerde belirtilenler dışında kalanlar, KGK tarafından yayımlanan TMS/TFRS dikkate alınarak değerlenir. Değerleme esasları, yazılı karara bağlanır.

9) (7) ve (8) nolu alt bentlerde yer alan yöntemlere ilişkin kararlar kurucunun yönetim kurulu tarafından alınır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...31230M1-17.htm

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TEFAS'ta tarihsel verilerden veya fonun TEFAS sayfasındaki pasta grafikte türev araçları dediği kısıma bakarak söylüyorum üstadım. Eksi gelme ihtimali her zaman mevcut ACC'de
    Bugün ilginç birşey oldu TBV öğlene kadar artıyken öğleden sonra %0,0060 eksi oldu.
    Sabah yanlış hesap yaptılar galiba, kahvelerini içip kafayı topladıklarında hata var dediler sanki.

Sayfa 557/1000 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •