Omaha kahini parası az olanlar ile dalga geçti. Bunun övülecek bir durumu yok.
Omaha kahini parası az olanlar ile dalga geçti. Bunun övülecek bir durumu yok.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Git kumda oyna ne demek? Bu oyun değil benim için. Kendi çapımda tum birikimim. Tabiki forumda ki herkesin yorumunu okuyorum tek tek. Sürekli twitter da veya investing de çıkan teknik analizlere bakıyorum. Her akşam soda kulu fiyatlarına bakıyorum.
Ne saygısızlığı yapmışım? Her yorumunuzu okuyorum. Hisse ile ilgili tecrübelisiniz benden, gerçekleri söylediğiniz icin aksi birşey demedim. Sadece diğer yorumculara göre kafanizda sanki daha dar kar marjı ve uzun vade mevcut gibi. Bunda ki nedeniniz ne diye merak ettiğimden sordum. Kötü şeyler de yazmadım ama kumda oyna biraz ağır oldu.
13.xx konusunda şaka yaptığımı söylemiştim. Ha içimden geçirmiyor değilim ama oyle bir hedefi olsa bile uzun yıllar süreceğini biliyorum. Twitter da bir sürü takipçileri olan birisi bile 12.xx konusunda 6 aylık hedef vermiş. Dediğim gibi sizleri okudukça uçuk hayaller kurmamak gerektiğini anlıyorum. Ama işte arada nedenlerini de öğrenmek istiyorum bu kafa.
Uzun yazdım. Daha önce teşekkür etmemiştim, şimdi etmiş olayım, verdiğiniz faydalı tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kimin ne parasi oldugunu nerden bilebilir. Bence yanlis cikarim yapmissiniz.
@hisar.79
"Git kumda oyna" sözü Soda sayfasının nev-i şahsına münhasır kişiliklerinden @Anadolulu Alp adlı üyeye ait bir sözdür ve bunu bu sayfadakilerin çoğu bilir. Hakaret amaçlı kullanmamış onu size karşı @666.
Aramızda bir espridir o. Üzerinize alınmayın onu, birbirimize burda yazdığımız çok olmuştur o sözü.
Soda Sanayii'de yıllar sonrası için plan yapanlar mutlaka üç beş bir şey kazanır , kısa vadede pek bir beklenti içine girmenin mantığı yok . Pek tabii uzun vade için bir miktar yatırım zarar getirmez diye düşünüyorum ve evet Sayın Oralet Osman'ın bahsettiği Opportunity Cost faktörü hissedarların canını yakmaya devam edecek gibi.. Buradaki çoğu yatırımcı hisse ile cebelleşmeye başladı çünkü , şirkette kendilerine ait bir para varmış gibi bakmaya başladılar , tahtacılar bu psikolojiyi güzel kullanıyorlar...
Nedenlerini 1 senedir yaziyoruz. Burda da tek bir yerde topladik 4 ay once. https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post3688207
Ne oldu? Yine birsey olmadi oteki 30 hisselerinin cogu %30-40, ufakliklar %100 takarken. E para cogaliyor, sonra donup giriyor primsiz kalmislara.
Yer İmleri