Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 295/1002 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bir kere şunu net anlayalım:

tebligatla belirledikleri rakamlar uydurma rakamlar.. olması gerekn değerden yuksek değerler..amaç sadece bütçe açığını kapatmak.. acele hazırlanmış saçma bir vergi..bir tür haraç..

ayrıca.. ben diyelim ev aldım.. 2 milyon.. bu adamlar evin 6 milyon diyor.. ben evimi satmıyorum.. içinde oturuyorum..şimdi evim 6 milyon oldu (onlara göre) ve ben neticede para mı kazandım? ve bu nedenle vergi mi vermem gerekiyor ? böyle saçma bir düşünce tarzı olabilir mi?

her açıdan saçma aptal bir vergi.. şu adamların yaptığı hangi kanun düzgün kendinize sorun.. her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar..
    O değerlendirmeleri nasıl yapıyorlar bu güne kadar anlamış değilim.Aynı fiyata satılmış, şehirdışında 200m2 bahçeli triplex villa ile şehir içinde 90m2 evin emlak vergisi nasıl 3 kat farkeder? Bazı bölgelerde sanırım trafik lambasının zamanlamalarını araç sürmemiş birine yaptırırken emlak değerlendirmesini de homeless vatandaşa mı yaptırıyorlar nedir?

2. "Çoğunluğu ilgiendirmiyor,zenginler düşünsün" diyen arkadaşlar,
    daha birkaç gün önceye kadar o zenginlerin de düşünmesi gereken bir vergi yoktu.
    Yarn sabah sizi de kara kara düşündürecek bir verginin çıkmayacağı garanti değil.

Bu ülkede bir sabah bir uyanıyoruz ki TEOG kaldırılmış.
    Sebep?
    Paşa gönlüm...

Bir süre sonra düşünüp taşınıyorlar ki sınavsız olacak iş değil, hop tekrar sınavlı sistme dönüş.

O yüzden çok da rahat olmayın derim.

3. Sizler belki kirada oturuyor olabilirsiniz,
    şu forumda takılarak yön verdiğiniz birikimlerniz sadece 300-500 veya 100 bin liradan ibaret olabilir.

Emin olun size vergi koyulduğunda da sokaktaki asgari ücretli vatandaş
    "amaaan banane canım, 100 bin liası olan "zengnler" düşünsün"
    diyecek.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Senin muhtemelen etrafında zengin olan çok fazla kişi yok, bu sebeple zenginlerin düşünce yapısını ve yatırım mantığını tam kavrayamamışsın.

Mesele miktar değil, uygulanış yönetimi.

Zengini ürküttün mü, bu iş bir swifte bakar! Önemli olan ürkütmemek ve hatta daha fazla zengini çekip onlardan ürkütmeden kazanç sağlamak olmalı. Para parayı çeker.

Büyük yatırımcı, iyi olacağına inanırsa Aslan gibidir saldırır alır, inanmazsa ürkek Ceylan gibidir en ufak tehlikede topuklar!

Bu yasayı çıkaran müsteşar danışman bürokrat teknokrat vb akıl verenler kamudaki kripto FETÖ cüler değilse ben de hiçbir şey bilmiyorum. Maksat devlet zarar görsün büyük yatırımcı kaçsın diye yapılıyor diye düşünüyorum. Bu AQP liler de ahmak sanırım, bu dallamaların oyununu yine iyi yemişler.

Biz vatandaş olarak uyaralım devlet zarar görmesin diye yazıp açıklıyoruz.
    Ben boyle dusunmemiştim ama siz yazınca acaba dedim .

Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ilk başta bu vergi değerli konutlara salınacak , daha sonra itirazlar gelecek anayasaya aykırı falan diye. Hattı vatandaşın birine dava açtırılacak. Böylece yargı kararı sonrası adalet sağlanarak vergi tüm konutları kapsayacak şekilde genişletilecek.
    Dolayısıyla 5-6 yıl önce bu forumda konuşulanlar birebir gerçekleşmiş olacak

Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aynen dediginiz gibi.
    Bu sadece Türkiye'ye mahsus bir sey de degil.
    Dünyadaki tüm ülkelerde siyasilerin bu gibi konularda toplumu yönlendirmesi ile alakali olan bir yöntem.
    Is isten gecince geri dönüsüde yok cogunlukla.
    Ve ilginctir tüm toplumlar (cogu diyelim) bunu yiyiyor.
    En ilginc olan tarafi ise, kendini fakir olarak görenler, zenginlere girecek diye kendilerini avutarak alkis bile tutuyorlar.
    Aslinda sonunda en cok onlara giriyor.

6. Burda olay zenginler değil, direk belli bir zümle hedef alınmış. Toplam servet üzerinden alsalar vergiyi evet zenginler hedef alınıyor dersin..

Ama 5 milyon lira üstü gayrimenkul demiş.

Bu nitelikte gayrimenkulun en yoğun olduğu yer neresi? Boğazın çevresi Bodrumun belli başlı yerleri. Burada ikamet eden zümre nasıl bir zümre? İşte bu sorunun cevabını bulun

Birisi resmen gece gündüz oturmuş düşürmüş, bütçe için para lazım zenginleri tırtıklayım biraz ama kendimize yakın zenginleri muaf tutmanın bir yolu olsun demiş.

7. Bu varlık mevzusu bırak %5', ülkenin %0.1 ini ya ilgilendiriyordur ya da ilgilendirmiyordur. Ama mevzu bu değil.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı çok komik yorumlar var. Mülkiyet hakkı namustur, oyun oynanırken kurallar değişmez.

O adam o evi alırken vergi yoktu, ona bakarak karar verdi. Sen birden hooop malı aldın, al seni ömür boyu vergiye kitledim diyemezsin.

Bundan sonra yeni alınacak evlerden alıcam bu vergiyi diyebilirsin, insanlar kararını ona göre verir. Şu an devlet vergi gelir kaybını nasıl telafi edeceğini şaşırmış durumda, olur olmadık kalemlere saldırıyorlar.

Bu varlık vergisinden elde edilecek gelir aslında çok komik rakam olacak, ama nitelikli yatırımcı üzerinde yarattığı korku paha biçilemez olacak.

Ülkenin kan değerleriyle oynuyorlar, sen bu mentaliteyle nasıl yatırım çekeceksin. Çekemezsin. Para kaçar daha güvenli limanlara. Adamın belki 100 milyon dolarlık serveti var, sen 5 milyon dolarlık evini kitledin haraç kestin, kalan 95'ini adam güvenli limanlara çekecektir.

Ve sayın djoz'un belirttiği gibi, burda 100 binlik birikimiyle hadi 500 binlik birikimiyle bu olaya alkış tutanlar ilerde devlet kendisine aynısını yaparsa , 5-10 bin birikimi olanların nasıl alkış tuttuğunu görecek.

8. Bir de AQP lilerin yoğun yaşadığı FLORYA, YEŞİLKÖY vb yerlerde konut değerleri düşük tespit edilmiş. Bunda bir kasıt aramamak elde değil.

Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Burda olay zenginler değil, direk belli bir zümle hedef alınmış. Toplam servet üzerinden alsalar vergiyi evet zenginler hedef alınıyor dersin..

Ama 5 milyon lira üstü gayrimenkul demiş.

Bu nitelikte gayrimenkulun en yoğun olduğu yer neresi? Boğazın çevresi Bodrumun belli başlı yerleri. Burada ikamet eden zümre nasıl bir zümre? İşte bu sorunun cevabını bulun

Birisi resmen gece gündüz oturmuş düşürmüş, bütçe için para lazım zenginleri tırtıklayım biraz ama kendimize yakın zenginleri muaf tutmanın bir yolu olsun demiş.

Sayfa 295/1002 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •