Sayfa 325/899 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
     Alıntı Originally Posted by cemmer97 Yazıyı Oku
    Sayın Barba, paylaşımınızı size yakıştıramadım. Soda'nın kontratlarını yıllık yaptığına dair bilgi var mı elinizde? Ayrıca, piyasadaki fiyat hareket ve beklentilerine göre kontratlar kısa veya daha uzun vadeli yapılabilir. Bu firmanın finansman yönetimi ile ilgili bir konu. Ve de yine ayrıca, borsa beklentileri/geleceği fiyatladığına göre soda fiyatının bu gelişmelerden etkilenmesi doğal değil mi? Olumlu ya da olumsuz bu forumda gerçeklerin paylaşılması, forumdaki kişilerin doğru bilgilendirilmesi gerekmiyor mu? Syg.

Ben size daha ne diyeyim ki, eğitime direnç kazanmışsınız belli okumuyorsunuz, yol gösterene de kendinizden mütevellit sanrıyı bilgi sayıp itiraz ediyorsunuz. Öyle bilin ne yapayım. Ama yinede kazanın.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by cemmer97 Yazıyı Oku
    Soda'nın kontratlarını yıllık yaptığına dair bilgi var mı elinizde?

var abi. olmaz mı...

Olumlu ya da olumsuz bu forumda gerçeklerin paylaşılması, forumdaki kişilerin doğru bilgilendirilmesi gerekmiyor mu?
    biz zaten gerçekleri paylaşıyoruz. bilançoları incelemeyi bırak Hande hanımı (Yatırımcı ilişkileri direktörü) kaç defa arayıp buraya koyduk. forum son 1 kaç sayfadan ibaret değil ki! 100 kere paylaştık yahu. bi noktadan sonra da insan işte kuş resmi koymaya başlıyor maalesef. siz de bizi anlayın. merak eden gitsin gerilere bulsun okusun paylaşımlarımızı.

dilimizde tüy bittiği için BARBA paylaşıyor onları.
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

3. Arkadaşlar,
    Üretiminizde soda külü asıl hammadde ise kül üreticilerinin kapısını çalar ve fiyat alırsınız.

Onlar da size tüm dünyada geçerli bir kaç soru sorarlar,

1. Ne kadar mal alacaksın? (Tonaj)
    2. Malı ben mi teslim edeceğim sen mi gelip alacaksın?
    3. Ödeme şeklin nasıl olacak? (Kredi kartına 6 taksit + %5 word puan)

Yılda 3.000 ton kül alanla 300.000 ton alana farklı fiyat verilir.
    Sene başında fiyatta anlaşılır. Eğer sen "dur hele belki mart ayından sonra fiyatlar düşer o zaman anlaşırım" diye düşünürsen dımdızlak ortada kalırsın çünkü fabrikalar üretimlerini ona göre ayarlarlar.

Mesela ben Türkiye'de üretim yapan ve ihraç da eden bir cam firması olsam ve külü Kazan Ciner'den alırken birden Soda A.Ş. ye gidip artık senden alacam tart ordan bi 50.000 ton diyemezsiniz. Çünkü zaten kapasite kullanım oranı %100 'e yakın çalışıyor, kontrat bitmeden 3 ay önce ön görüşmelere başlanıyor, kül üreticisi firma ona göre olumlu ya da olumsuz cevap veriyor.

Bu bilgileri diğer bazı arkadaşlar gibi yatırımcı ilişkileri yetkilisi Hande hn dan bizzat dinlemiştim.

Kokoreç mi len bu Ver abi bizim çocuklara şurdan 6 çeyrek ekmek diyesin? Pehhhhh vede hehhhh.

Muahahahaha. Iste bu virusu tweeterciler saliyor hep ortaya. Aslinda en basinda bir SSS kismi olsa oraya yazabilseydik guzel olurdu.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Muahahahaha. Iste bu virusu tweeterciler saliyor hep ortaya. Aslinda en basinda bir SSS kismi olsa oraya yazabilseydik guzel olurdu.
    Şunu koyabiliriz mesela, adamlar açıklama yapmış daha ne yapsınlar?

https://i.resimyukle.xyz/dGUfaH.jpg

6. Arkadaşıma günlük, haftalık hisse önerin var mı dedim.

- Soda dedi )

Olum çarpılırsın soda adama öyle günlük, haftalık ekmek yedirmez çarpılırsın dedim dinlemedi....

Foruma da destursuz giren fena çarpılıyor

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    Yabancı Ecnebi adetleri yerine getirmeye gidince hacim de kalmadı.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
    gavurun tatili başladı. napsınlar şimdi vurgunlarını fındık kırarak ödüllendiriyorlar.
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

Sayfa 325/899 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •