Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.
biz zaten gerçekleri paylaşıyoruz. bilançoları incelemeyi bırak Hande hanımı (Yatırımcı ilişkileri direktörü) kaç defa arayıp buraya koyduk. forum son 1 kaç sayfadan ibaret değil ki! 100 kere paylaştık yahu. bi noktadan sonra da insan işte kuş resmi koymaya başlıyor maalesef. siz de bizi anlayın. merak eden gitsin gerilere bulsun okusun paylaşımlarımızı.
dilimizde tüy bittiği için BARBA paylaşıyor onları.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Arkadaşlar,
Üretiminizde soda külü asıl hammadde ise kül üreticilerinin kapısını çalar ve fiyat alırsınız.
Onlar da size tüm dünyada geçerli bir kaç soru sorarlar,
1. Ne kadar mal alacaksın? (Tonaj)
2. Malı ben mi teslim edeceğim sen mi gelip alacaksın?
3. Ödeme şeklin nasıl olacak? (Kredi kartına 6 taksit + %5 word puan)
Yılda 3.000 ton kül alanla 300.000 ton alana farklı fiyat verilir.
Sene başında fiyatta anlaşılır. Eğer sen "dur hele belki mart ayından sonra fiyatlar düşer o zaman anlaşırım" diye düşünürsen dımdızlak ortada kalırsın çünkü fabrikalar üretimlerini ona göre ayarlarlar.
Mesela ben Türkiye'de üretim yapan ve ihraç da eden bir cam firması olsam ve külü Kazan Ciner'den alırken birden Soda A.Ş. ye gidip artık senden alacam tart ordan bi 50.000 ton diyemezsiniz. Çünkü zaten kapasite kullanım oranı %100 'e yakın çalışıyor, kontrat bitmeden 3 ay önce ön görüşmelere başlanıyor, kül üreticisi firma ona göre olumlu ya da olumsuz cevap veriyor.
Bu bilgileri diğer bazı arkadaşlar gibi yatırımcı ilişkileri yetkilisi Hande hn dan bizzat dinlemiştim.
Kokoreç mi len bu Ver abi bizim çocuklara şurdan 6 çeyrek ekmek diyesin? Pehhhhh vede hehhhh.
Muahahahaha. Iste bu virusu tweeterciler saliyor hep ortaya. Aslinda en basinda bir SSS kismi olsa oraya yazabilseydik guzel olurdu.
Şunu koyabiliriz mesela, adamlar açıklama yapmış daha ne yapsınlar?
https://i.resimyukle.xyz/dGUfaH.jpg
Arkadaşıma günlük, haftalık hisse önerin var mı dedim.
- Soda dedi)
Olum çarpılırsın soda adama öyle günlük, haftalık ekmek yedirmez çarpılırsın dedim dinlemedi....
Foruma da destursuz giren fena çarpılıyor
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı Ecnebi adetleri yerine getirmeye gidince hacim de kalmadı.
Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.
gavurun tatili başladı. napsınlar şimdi vurgunlarını fındık kırarak ödüllendiriyorlar.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Yer İmleri