Originally Posted by
hayrani
dostum bunu kesin olarak kimse bilemez ve bu yüzden de tavsiyede bulunamaz. olası bir düzeltmede ilk etapta 112 gündeme gelebilir. ama satışları 114 üzerinde karşılarsa orta vadede 120'ler gündeme gelebilir. şimdi bazıları düzeltme olunca alacağım diyor. buraya kadar güzel. ama ya olmazsa ne yapacaksın kardeşim? burası borsa, düzeltme olabilir de, olmayabilir de. işte tam bu noktada kademeli alım ve satım denen sıtratejiler devreye girer. atıyorum hisse fonlara yüz lira mı ayırdın, üç veya 4 parça halinde girersin. beklentilerin olumlu ama düzeltme bekliyorsan dörtte birini şimdi, dörtte birini de olası düzeltmede alırsın, sonrasına da duruma göre karar verirsin. ille de düzeltme olursa alırım, başka türlü almam dersen ve düzeltme de olmazsa borsa yükseldikçe derin derin ah çekerek izleyici olursun. bu işler böyle. bu işlere ilk defa başlarken bir sıtratejin olmalı. bir sıtrateji daha sallayayım mesela ilk defa girecekler için. zaten olan olmuş. 115 ğzerine oturursa alım yapayım, ya da 113 veya 112'lere doğru alayım falan da denebilir. yazdıklarım, yatırım tavsiyesi değil, kurgulamadır. senaryo oluşturma denemeleridir. bu yüzden herkes kendi öngörüsünü kafasında oluşturduktan sonra yatırım yapsın derim acizane.
Yer İmleri