2020 için tahminleri özetleyip çıkalım.
BIST100 endeks şu ankinden yüksek olacak, enflasyondan fazla kazandıracak. (Siyasi kriz çıkmazsa)
USD/TL kazancı enflasyonun altında kalacak. (Siyasi kriz çıkmazsa)
Yurtiçi altın(gram altına dayalı) kazandıracak ama enflasyondan fazlamı azmı emin değilim. Yüksek ihtimalle enflasyondan fazla kazandıracak. (Siyasi kriz çıkmazsa)
Ons altın yıl sonunda şu anki 1500 seviyesinin üzerinde olacak ama yıl içi tekrar bir 1500 altını görme olasılığı var. Enflasyondan yüksek kazandırır diye düşünüyorum. Altında temel analize yüzde yüz güvenemezsin. Ama iyi kazandırma ihtimali var. Siyasi sebepler var artı asya ülkeleri merkez bankaları altın topluyor. Hoş yıllık üretimin epey altında topluyorlar ancak hiç toplamamalarından iyidir.
valla ons altın konusu uzmanı değilim. Yüzeysel tahminim budur. Şunuda unutmayın benim yüzeysel tahminim bile ortalama bir para piyasası oyuncusunun epey üzerinde doğruluğa sahiptir. Keçi var karşınızda hemde evcil değil, vahşi dağ keçisi, sıradan biri ile kıyaslamayın.
2018 e ait tahminlerim dow hariç yaklaşık olarak tuttu. Dow odağımda olmadığından FEDi ve boştaki trilyon dolarları hesaba katmamıştım. Madem odağında değil neden tahmin verdin. Evet hataydı.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri